Peygamberlerin gerçekten doğruyu söylediğini insan nasıl anlar?

Hakikatler sadece belli kişilere vahyediliyor (bildiriliyor) ve siz bu bilgilere başka şekilde ulaşamıyor, neyin doğru neyin yanlış olduğunu da anlayamıyor iseniz; kendisine bu anlamda vahiy geldiğine İNANDIĞINIZ (zan ettiğiniz) kişilerin, doğruyu söyleyip söylemediğini nasıl anlıyor,.. Bu kimselerin peşinden gitmek ile, doğru yolda olduğunuza nasıl EMİN oluyorsunuz?

Y
0 kişi takip ediyor.
Misafir olarak yayınla
5
5 CEVAP

Kur'an ve sünnetle çelişip çekişmediğine bakar ve anlarsın

P

Ben zaten o bahsettiğiniz kaynakların doğruluğundan nasıl emin olacağınızı soruyorum.

Yavuz Kervan 6 yıl

Mesela 9 hoca aynı şeyi savunuyorsa 2 hocada farklı şeyi savunuyordur. O 2 hocayı elersiniz konuşmalarına ve hayatına ilmine bakarsınız

Pınar Hürremoğlu 6 yıl

Zaten ehli kitap çok okudukça insan ayırt edebilir hale geliyor, konuşmaları bile itiyor sizi frekans tutmuyor

Pınar Hürremoğlu 6 yıl

Çoğunluğu kabul edecekseniz, siz hristiyan olun. Dünya nüfusunun çoğunluğu hristiyandır. Diğer dinleri elemeniz gerekir.

Yavuz Kervan 6 yıl

Yavuz Kervan kuran der ki insanların çoğunluğuna uyarsan sizi saptırırlar Kuran çoğunluğa karşı bir kitap İbrahim tek başına ümmetti diyor Allah

Umut Cesur 6 yıl

Kuran hakikat anlamına gelir. Doğruluğu kanıtlanamayan hiç bir bilgi kuran değildir. Araştırman okuman gereken kitap ise yaratılan herşeydir. Vahiy de yaratanın bize olan hissiyatlarıdır. Aksi takdirde neyin doğru neyin yanlış olduğunu anlayamaz ve kavrayamazdık.

Yavuz Kervan 6 yıl

Yavuz Kervan doğru söylüyorsun Varlık ayetlerinden bahşeder Rabbim Kafanı çevir göğe bak, dağlara bak bulutlara bak devenin arının nasıl yaratıldığına bak der

Umut Cesur 6 yıl

Yavuz Kervan şöyle söyleyim O vahyin sana hissiyatlarını varlık ayetleriyle çözeceksin

Umut Cesur 6 yıl

O cümleleri harf harf yazdıran yaratıcı değildir. Bunları araştırmamız gerektiğini anlamamızı sağlayan, bize hissettirendir. (bildirendir) Vahiy de zaten bu anlama gelir ve herkese gelir.

Yavuz Kervan 6 yıl

Yavuz Kervan Doğru tesbit

Umut Cesur 6 yıl

Yavuz Kervan bende herkese geldiğini iddia ediyorum

Umut Cesur 6 yıl

O zaman neyi tartışıyoruz ki? Ben hakikatlerin, sadece belli kişilere bildirildiğine inananlara soruyorum.

Yavuz Kervan 6 yıl

Ve bazı konularda bizim aklımızın ermeyeceğini, olduğu gibi kabul etmemiz, inanmamız gerektiğini söyleyenlere.

Yavuz Kervan 6 yıl

Yavuz Kervan seni destekliyorum kötü birşey mi bu?

Umut Cesur 6 yıl

Yavuz Kervan katılıyorum haklısın Allah diyor ki destekle

Umut Cesur 6 yıl

O şekilde bir kişiye dememiş ama onu belirtelim değil mi? Herkeze bunu bildiriyor, hissettiriyor (vahyediyor). Allah derken yaratıcıyı kast ediyorsun. İlla arapça söylemeye gerek var mı?

Yavuz Kervan 6 yıl

Şu da var ki gerçekten doğruya erişmek istersen Allahü Zülcelal yollar açıyor hakikati görüyorsun ve hissediyorsun

Pınar Hürremoğlu 6 yıl

Yavuz Kervan Hayır Arapçayla işimiz yok Allah adaletli herkeze veriyor vahyi akıl melakelerinle kalbinle algılıyorsun Yaratıcı Kuran'da El Hu diye işaret zamiriyle geliyor İster Allah deyin ister Rahman hangisiyle çağırırsanız çağırın gelirim diyor Yani tek bir yaratıcı anlayışını kast ediyorum İstersen öğretmenim de

Umut Cesur 6 yıl

Tabiki yaratıcı herkesi doğru yola yönlendirir. İsteyen doğru yolu seçer, isteyen de bile bile yanlışlar yapmaya devam eder. Birde doğru yolda olduğunu zan eden, aklını kullanmayanlar vardır.

Yavuz Kervan 6 yıl

Yavuz Kervan bu arada kuran Arapça değil Allah arabiyyen diyor Arabiyyen açık net anlaşılır demek Kuran zamanla değişime uğramış ve üstü örtülmüş kitapta Allah kitabın üstünün örtüldüğünden bahsediyor

Umut Cesur 6 yıl

Yavuz Kervan Yunus 100 Allah aklını kullanmayanların başına pislik yağdırır

Umut Cesur 6 yıl

O metinler yaratanın harf harf yazdırdığı metinler değildir. Dolayısıyla "yaratıcı böyle diyor" söylemlerine katılmıyorum. Kuran hakikat anlamına gelir. Arapça olarak kayıt altına alınan hakikatlere, hakikatlerin yazarı "kuranen arabiyyen" yani "arapça olarak yazıya dökülmüş hakikatler" şeklinde bahsediyor.

Yavuz Kervan 6 yıl

Arapça lisanla yazılan bilim kitabı hakikatleri anlatıyor ise; bu mushafa da "kuranen arabiyyen" denir.

Yavuz Kervan 6 yıl

Açık seçik olan o mushaf değildir. Yarattığı herşeydir. Ayetlerde: Gördüğümüz, duyduğumuz, hissettiğimiz herşeydir. Bütün belirtiler, alametler, işaretler, sebepler, sonuçlardır.

Yavuz Kervan 6 yıl

Yavuz Kervan evet çok doğru Varlık ayetleri dediğimizde herşey içine giriyor İlla bir kitaba ihtiyacın yok Kuran'da ibrahime deliller verdiğini söylüyor Kitap indirdi diye birşey yok Sen fıtrat olarak düzgün bir adamsan sana varlık ayetlerini açıyor Sonuçta bu vahiy inerken kitap ortada yoktu

Umut Cesur 6 yıl

Yavuz Kervan Ama ilahi vahiyde inen kitaplardan kitap haline gelen vahiylerden de bahsediyor

Umut Cesur 6 yıl

Mushaflar insanlar tarafından yazılır. Tamamen doğru yazılmış olduğu, tamamen doğru bilgiler içeriyor olduğu, ya da tamamen anlaşılır olduğu iddia edilemez. Ve toplumları yanlış yollara sürükler. Bu sebeple bu yazıtlardan faydalanılmalı fakat olduğu gibi tamamen doğru kabul edilmemelidir. Ayrıca doğru bilgiler içeriyor olsa bile, bunları tercüme eden veya çevirileri okuyanlar tarafından; doğru anlaşılamamış-anlaşılamıyor olma ihtimali de göz önünde bulundurulmalıdır.

Yavuz Kervan 6 yıl

Yavuz Kervan ki ayetlerin üstü örtüldüğü Allah tarafından kitapta yazılı Bakara159_160

Umut Cesur 6 yıl

Kur'an hariç diğerleri tahrip edilmiştir. Kur'an KIYAMETE kadar Allah tarafından koruma altındadır bunu ayetler açıklar.

Pınar Hürremoğlu 6 yıl

Pınar Hürremoğlu Bakara 159-160 Allah Kuran'ın örtündüğünü söylüyor İndirdiğimiz açık delilleri ve hidâyeti biz Kitapta insanlara açıkça belirttikten sonra gizleyenler (var ya), işte onlara hem Allâh la'net eder, hem bütün la'net edebilenler la'net eder. (2-BAKARA Suresi 159.Ayet)

Umut Cesur 6 yıl

Pınar Hürremoğlu kuran korunuyor bu ayet olmasa ben bu Kuran'ın bozulmaya çalışılmadığını düşünürdüm Allah ayetleri örtenlerden bahsediyor

Umut Cesur 6 yıl

Pınar Hürremoğlu araştırın bakalım kuran ilk indiğinde harekeler varmıydı? Bu kitabı tahrif etmek değil mi?

Umut Cesur 6 yıl

Bildirilen kitap yaratılan herşeydir. Mushaf kast edilmiyor. Korunan da mushaf değildir. Hakikatlerdir.

Yavuz Kervan 6 yıl

Sizin dininiz size benim dinim bana. KAFİRUN SÜRESİ

Pınar Hürremoğlu 6 yıl

Din: İnsanların doğru olduğuna emin olduğu veya inançları gereği yapıp ettiği amelleri ile gittiği yol, yaşadığı hayat tarzıdır. Herkezin bir dini (hayat tarzı) vardır. Zaten önemli olan dindar olmak değil, mümin olmaktır. Mümin olmak da emin kişi olmak anlamına gelir. Mümin demek; güvenilir (emin) kişi anlamında da kullanılabileceği gibi, yapıp ettiği amellerin doğruluğundan da emin olan kişi demektir. Sizde inanmayın, emin olun.

Yavuz Kervan 6 yıl