Peygamberlerin yaptıkları günümüze nasıl geldi?

Hz. Yusuf'a rüya yorumlama, tabir etme, açıklama, anlamlandırma, manalandırma ilmi öğretilmiş, verilmişti.

Hz. Süleyman'a rüzgarı kontrol etme ve yönlendirme, zamanda yolculuk, cinlere hükmetme, hayvanlarla konuşma ve onlara hükmetme ilmi öğretilmiş, verilmişti.

Hz. Davud'a da Hz. Süleyman'a benzer ilimler öğretilmiş, verilmişti.

Hz. İsaya ölüleri diriltme, şifacılık ilimleri öğretilmiş, verilmişti.

Örnekler çoğaltılabilir. Eğer bunlar birer ilimse bu ilimler nereye yazıldılar? Nereye kaydedildiler? Asılları nerede? Bu ilimler aktarıldı mı? Paylaşıldı mı? Öğretildi mi?

K
0 kişi takip ediyor.
Misafir olarak yayınla
59
59 CEVAP

Bunlar allahin esyaya hukmudur mucizedir peygamberlere mucizeleri allah ikram eder biz insanoglu asla bunlara vakif olamayiz ilmi en iyi bilen kudreti sonsuz allahtir

S

Allah peygamber leri beşeri yaratmadimi, bize örnek olmalarını dilemedimi, onlar yapıyorsa her insan yapabilir. Bunun için öğrenmek araştırmak, deneme yapmak gerekir. Ben şuna hep inandım beser bir peygamber im var. Onun yaptığını bende yapabilirim.

Ender Lev 6 yıl

Ender bey lütfen söyleyeceğimi yanlış anlamayın evet peygamberlerde beseriydi onlarda insandı lakin biz onlarla aynı özelliklere sahip olamayız bu mümkün değil. Onların yaptığı ne sihirdir ne de kehanet onlar Allahin peygamberlere bahşettiği mucizelerdir. Biz kimiz ki onların her yaptığını yapabilelim. Bunlar çok hassas konular dikkatli düşünüp, konusmak gerek..

Canan Sıpor 6 yıl

Siz düşüncelerinizi böyle yaparak kisitliyorsunuz. Ben se onlar bize örnektir diyorum. Onlarin ilmi bizim ulasacagimiz noktadır. İlahi boyutta degilsede bizlerde bilim ile bu yapılanları yaparız. Ama bu gün ama bin yıl sonra yeterki varlığı kabul edilmiş olsun. İspatlamak insanin aslı gorevi

Ender Lev 6 yıl

Bu konuda haklısınız size hak veriyorum. Kuran-Kerim oku emriyle basliyo yani birşeyleri araştırmak sorgulamak ogrenmek ve öğretmek bu bizim asli görevimiz. Tıp hergün ilerliyo bilim hergün yeni keşifler buluyo. Hergün hiç bilmediğimiz yerlerden yeni yeni ufkumuzu açan bilgiler öğreniyoruz kuran da bunu emreder. Benim söylemek istediğim teknoloji ya da bilimde en üst safhalara kadar gelebiliriz dediğiniz gibi belki de 1000 yıl sonra ama asla peygamberlerle ayni ozelliklere sahip olamayiz..

Canan Sıpor 6 yıl

özelliklere sahip oluruz demedim ki, yaptıklarını yaparız dedim.

Ender Lev 6 yıl

Hz. İsa nın yaptığı özelliklerinden bir tanesi ölüyü diriltmek haşa sizce biz bunu yapabilir miyiz.. Allah muhafaza bir anlık yanlış düşünce bizi imanimizdan edebilir. Allah ben kullarimin bilerek değil bilmeyerek sirk koşmasindan korkarım diye buyurmuştur. .

Canan Sıpor 6 yıl

Yapabiliriz, emin olun yapilacakta. Bu illaki beden diriltme olmaya bilir. Dirilişi bedensel algilarsak siz haklısınız. Peki ya bilincin dirilişi olarak bakarsak

Ender Lev 6 yıl

bunun için beklemeye gerek yok beden dirilmesi değil dediğiniz gibi bilinç dirilişi var günümüzde buna inanan bi düşünce var reenkarnasyon.. Sanırım budizm de var ve türkiyede bir dönem yayılmak istendi insanları buna inandırmak istediler ve bir kısım insanda buna inandı hatta yalan yok benim de çok ilgimi çekmişti. Ama başka bir bedende aynı ruhu ya da bilinciAllah neden yollasin ki haşa Rabbime yaratmak çok mu zor hasa çok mu aciz ki ayni bilinci farkli bedenlerde tekrar tekrar diriltsin. Böyle birşey olmayacağı içindeinsanlar böyle sapkın düşünceleri insan beynine empoze etmeye çalıştılar. .

Canan Sıpor 6 yıl

Peki bilinci sizin kendi klonunuza koysalar, yani sizi ölüm suzlestirseler. Bilim buna imkan veriyor. Bu gün bunlar hayal değil. Bilinç transferi yapıldı, ancak bütünsel yada ardasik olarak yapilmadi. Yani birinci yıl yada düşüncenin ardından ikinci yıl yada düşünce gelmedi. Kopukluklar var. Bilinç tüm ve sıralı olarak aktarilimca reankarnasyon yada olumsuzluk olmayacak mi

Ender Lev 6 yıl

bunlara cevabım gerçekten çok uzun olur bir bilinç soyut bir sey kesinlikle bi dna si yok iki hiç bir sekilde olumsuzlestirilmek gibi birşey olamaz peygamberler bile belli bi süre yaşadılar üzerine daha çok konuşulur bunların ama benim sahuru hazırlamam lazım millet yemek bekler.. Hersekilde duşüncelerinize saygı duyuyorum boyle sorgulayarak birşeyleri ogrenmek çok guzel. Ve bu guzel sohbetiniz için çok teşekkür ederim Allah a emanet olun.. Hayırlı geceler..

Canan Sıpor 6 yıl