Peygamberlerin yaptıkları günümüze nasıl geldi?

Hz. Yusuf'a rüya yorumlama, tabir etme, açıklama, anlamlandırma, manalandırma ilmi öğretilmiş, verilmişti.

Hz. Süleyman'a rüzgarı kontrol etme ve yönlendirme, zamanda yolculuk, cinlere hükmetme, hayvanlarla konuşma ve onlara hükmetme ilmi öğretilmiş, verilmişti.

Hz. Davud'a da Hz. Süleyman'a benzer ilimler öğretilmiş, verilmişti.

Hz. İsaya ölüleri diriltme, şifacılık ilimleri öğretilmiş, verilmişti.

Örnekler çoğaltılabilir. Eğer bunlar birer ilimse bu ilimler nereye yazıldılar? Nereye kaydedildiler? Asılları nerede? Bu ilimler aktarıldı mı? Paylaşıldı mı? Öğretildi mi?

K
0 kişi takip ediyor.
Misafir olarak yayınla
59
59 CEVAP

Senin ehli sunet alimleri dediğin adamlar arabinin ne demek istediğini anlayamadilar anlayanlar işine gelmediği için örtbas ettiler insanlardan gizlendi din e her türlü hurafeyi koyanlardir ehli sunet zatlari dediğin zat lar. Arabi kendisi söylüyor zaten beni bu devrin insanı anlayamaz diyor. Sen futuhati mekkiye yi oku ki futuhati mekkiye yillardir yazılıyor daha bitmis değil 18 cilt çıktı. Bitiginde 30 civarı olacak. Arabiyi mevlanayi yunusemreyi sadi nursiyinin ilmini cozen insanlar Allahın sanatınınin her seyinde allah i bulurlar ki büyüyen kalpleri cennet yeri gibi insanlardır ve bunlara karşı çıkan şahıslar ın kalplerinde cehennem barınıyor diye dusunuyorum. Şüphesiz Allah en iyisini bilendir.

S

Futuhati mekkiye kimin eseri hala yazılıyor dedin içeriği nedir tam bilgi verirmisin

Erhan Omaç 6 yıl

Muhittin ibn arabi nin kitabı icerigi genelde tanrıbilimi insanbilimi fizik metafizik din felsefe astroloji gibi çok geniş kapsamlı bir kitap şu an 18 cilt var. İnternette pdf indirebilirsiniz.

Serkan Çeribaşi 6 yıl

Şu an 18 cilt var ise bundan sonrasını kim devam ettirebilir ki yazmak için

Erhan Omaç 6 yıl

Bildiğim kadarı ile ekrem demirli yazıyor. Devam ettirecek.

Serkan Çeribaşi 6 yıl

Muhiddin ibn-i arabi büyük zatmış onun yazdığı orda kalır daha kimse devam ettiremez bence herkes kendi bildiğini yazsın

Erhan Omaç 6 yıl

.;)))Hayır onun yazdığını türkçeye tercumevediliyor.

Serkan Çeribaşi 6 yıl

O zaman tamam olabilir

Erhan Omaç 6 yıl

O kimsenin had i değil onun yazdiklarini çeviriyor o yüzden daha bitmedi 18 cilt çevrilmiş devam ediliyor çeviri 30 cildi bulacakmis

Serkan Çeribaşi 6 yıl

İnternetten baktım az önce anlatım tarzı güzel ama İnşaALLAH içinde değiştirmeler fineler yoktur

Erhan Omaç 6 yıl