Polonya'da başımıza bir şey gelirse konsolosluğa nasıl ulaşırım?

KONSOLOSLUK DUYURUSU:

Yabancı Düşmanlığı İçeren Saldırılar – 9 Kasım 2016

Lublin'de Erasmus değişim programı kapsamında öğrenim gören bir vatandaşımızın 5 Kasım 2016 günü üç kişilik bir grubun fiziksel saldırısına uğradığı üzüntüyle öğrenilmiştir.
Benzer konularda evvelce ilgili Polonya makamları nezdinde yaptığımız girişimlere atıfla, sözlü ve yazılı yeni girişimler yapılmış ve sorumluların yakalanması istenmiştir.
Polonya makamlarının konuya büyük ciddiyetle ve sorumlulukla yaklaştığı görülmektedir.
Bu aşamada münferit nitelendirilebilecek sayılar sözkonusu ise de, bu müessif saldırıların takibi ve önlenmesine yönelik tedbirlerin en etkin şekilde alınabilmesi için vatandaşlarımızın Büyükelçiliğimize de süratle bilgi vermeleri büyük önem taşımaktadır.
Vatandaşlarımızın bu tür olayları Büyükelçiliğimize,
Mesai saatlerinde 22 854 61 17 numaralı telefon numarası ve embassy. Warsaw@mfa. Gov. Tr eposta adresi üzerinden,
Mesai saatleri dışında ve tatil günlerinde ise yurtdışında yaşayan Türk vatandaşlarına 7 gün 24 saat hizmet veren Konsolosluk Çağrı Merkezi’nin +90 312 292 29 29 numaralı telefonu üzerinden bildirmeleri mümkündür.
Konsolosluk Çağrı Merkezi’ne Büyükelçiliğimiz Konsolosluk Şubesi’nin 22 854 61 11 numaralı telefonu arandıktan sonra 5 (beş) rakamı tuşlanarak bağlanmak da mümkündür.
Vatandaşlarımıza saygıyla duyurulur.

E
0 kişi takip ediyor.
Misafir olarak yayınla
14
14 CEVAP

Yorumlardan çıkardığım sonuca göre gerek avrupa medyasından kaynaklı gerek halkın cahil ve yobaz bakış açısından gerekse oradaki yabancıların hareketleri nedeniyle yabancılara karşı bir ön yargı var hatta önyargıdan öte bir şeye dönüşmüş. Burada bir çok yabancı görüyorum kimse kimseye niye Türkçe konuşmuyorsun tatavası yapmıyor ama bazı yorumlarda Lehçe konuşmayanlara yönelik şeyler olduğunu gördüm. Irkçılığa maruz kalanlar için gerçekten zor bir durum. özellikle "not" konusunda söylenilenler doğruysa gerçekten işin suyunu çıkarmışlar. Bir diğer nokta ise sanırım "karı kız" için giden ve aklı fikri orda olan kişiler çok bizden. Umarım büyük çoğunluğu bu kitle oluşturmuyordur çünkü burada bile en sohbet edemediğim, bir şey yapamadığım kesimdir. Çünkü bir fikirleri, düzgün bir sosyal aktiviteleri veya bir araya gelince konuşacak bir şeyi olmuyor genelde bu tiplerin. Hayatlarında tek amaç, tek ilgi alanları "karı kız" oluyor. Varşova'ya gideceğim şubatta ve erasmus değil, doğrudan eğitim için. Umarım Türk ve yabancı düzgün insanlarla karşılaşırım.

E

Siz böyle düşündüğünüz sürece o tarz insanlar karşısında zaten uzak kalırsınız umarım benim ve arkadaşlarımın yaptığı gibi ülkemize tanıştığınız insanları davet eder ağırlar ve siz de onlarınkine gidersiniz. Yıllardır süren bir çok arkadaşlığımız mevcut her yıl ziyaret ettiğim düzenli dostlarım oldu. Tr ye gelip aşık ettiğim çok dostum oldu siz de bunu yapacaksınız inanıyorum ki

Hande Türkol 6 yıl

Türkiyede arkadaş çevreni kendin seçebiliyorsun sonuçta dilini biliyorsun, genelde ne tarz insanlar olduğunu biliyorsun vs sen nasıl biriysen kendine öyle bir çevre oluşturma şansın oluyor. Ancak orada özellikle ilk yıllar gerek çevreyi gerek dili hiç bilmediğimden çevremdeki genel kitle nasılsa, onlarla olmak zorunda kalabilirim. Ve insanların olumsuz tutumları açıkcası beni etkileyen bir faktör. Neden lehçe konuşmuyorsun seviyesinde veya not vermeye yansıyan bir ırkçılık varsa, gerçekten mazeretini aşmış bir seviyede demektir. Umarım açık fikirleri insanlarla karşılaşır ve dediğiniz gibi dostluklar kurarım ve gerek okul arasındaki tatil dönemlerinde gerek okul sonrası Türkiye'de misafir etmek, etrafı gezdirmek isterim.

Ekrem Toptas 6 yıl

Dili öğrenin ama brn çok pişmanım öğrenmediğime nası brda türkçe konuşana bi sempati besliyoruz orda da aynı tepkiler alınacaktır eminim. Marketteki kadın domates demeyi biliyorum diye beni öpmüşlüğü var umudunuzu kaybetmeyin güzel insanlar güzel şeyler yaparlar.

Hande Türkol 6 yıl