Polonya'da başımıza bir şey gelirse konsolosluğa nasıl ulaşırım?

KONSOLOSLUK DUYURUSU:

Yabancı Düşmanlığı İçeren Saldırılar – 9 Kasım 2016

Lublin'de Erasmus değişim programı kapsamında öğrenim gören bir vatandaşımızın 5 Kasım 2016 günü üç kişilik bir grubun fiziksel saldırısına uğradığı üzüntüyle öğrenilmiştir.
Benzer konularda evvelce ilgili Polonya makamları nezdinde yaptığımız girişimlere atıfla, sözlü ve yazılı yeni girişimler yapılmış ve sorumluların yakalanması istenmiştir.
Polonya makamlarının konuya büyük ciddiyetle ve sorumlulukla yaklaştığı görülmektedir.
Bu aşamada münferit nitelendirilebilecek sayılar sözkonusu ise de, bu müessif saldırıların takibi ve önlenmesine yönelik tedbirlerin en etkin şekilde alınabilmesi için vatandaşlarımızın Büyükelçiliğimize de süratle bilgi vermeleri büyük önem taşımaktadır.
Vatandaşlarımızın bu tür olayları Büyükelçiliğimize,
Mesai saatlerinde 22 854 61 17 numaralı telefon numarası ve embassy. Warsaw@mfa. Gov. Tr eposta adresi üzerinden,
Mesai saatleri dışında ve tatil günlerinde ise yurtdışında yaşayan Türk vatandaşlarına 7 gün 24 saat hizmet veren Konsolosluk Çağrı Merkezi’nin +90 312 292 29 29 numaralı telefonu üzerinden bildirmeleri mümkündür.
Konsolosluk Çağrı Merkezi’ne Büyükelçiliğimiz Konsolosluk Şubesi’nin 22 854 61 11 numaralı telefonu arandıktan sonra 5 (beş) rakamı tuşlanarak bağlanmak da mümkündür.
Vatandaşlarımıza saygıyla duyurulur.

E
0 kişi takip ediyor.
Misafir olarak yayınla
14
14 CEVAP

Hala biz türkleri suçlu bulan yazılar yazıyorlar burada. Ya arkadaş adamlar saldırmış işte hala savunuyorlar ya böyle birşey yok ya. Biride çıkıp türkiyede yabancılara ırkcılık var diyor ben bir tane yabancı görmedim avrupalı diye metroda dayak yediğini. Biri gitmiş çinli diye koreli dövme örneğini vermiş. Çinde bir katliam oldu hala var adamlar yapmış böyle bir hata ayda yılda bir kez olur koreli yanlışlıkla olmuş ama polonyada hergün okuyor bu her günn..... Binlerce olay duyulmuyor. Bu duyulanlar sadece büyük olaylar yada seslerini duyurmaya calısanlar. Nasıl olur hala kensi milletini yerer biri ya. Lan şimdi agzımı açtırmayın lehlerin arasında yaşadım erkeklerini de biliyorum türk erkeği sapık onlar melek demi?? Ben her daim bizim olumsuz yönlerimizi görüp söyleyen bir insanım gerek siyaseten gerek milletce ama hiçbir zaman başka milletlere karşı kendi milletimi yermedim. Yok tramvayda şunu görmüş, yok böyle olmuş gel bende sana yabancıların ne yaptığını söylim yanlız burada söylenmez o derece pislik. Çıldırıyorum şu konuda bile insanını tutmuyorlar hala suç bizde. Oradaki türklere katliam yapsalar gene suç bizdeci tayfa bunlar..

M

Uzun zamandır bu konuda bir sürü sayfada bunu anlatmak için defalarca tartıştım insanlarla yanlış yapan barzolar elbette vardır ama biz Türküz Türk Türk'e sahip çıkmıyor ki biz daha gelmiş kendi kendimize haksız durumunda muamele yapıyoruz polak polisi arkadaşıma saldırıdan sonra üstelik çocuğun hiçte bir suçu yokken kafede oturup kahve sigara yapan adam sende muhakka ona vurmuşsundur dedi adam direk onu tuttu ya sen bende böyle birlik olacağımıza hala millet Türkleri suçlu buluyor bulanda Türk o da adama bu polakların yaptığından daha çok koyuyor kardeşinden darbe yiyosun

Fatih Gulcu 6 yıl