Polonya'da başımıza bir şey gelirse konsolosluğa nasıl ulaşırım?

KONSOLOSLUK DUYURUSU:

Yabancı Düşmanlığı İçeren Saldırılar – 9 Kasım 2016

Lublin'de Erasmus değişim programı kapsamında öğrenim gören bir vatandaşımızın 5 Kasım 2016 günü üç kişilik bir grubun fiziksel saldırısına uğradığı üzüntüyle öğrenilmiştir.
Benzer konularda evvelce ilgili Polonya makamları nezdinde yaptığımız girişimlere atıfla, sözlü ve yazılı yeni girişimler yapılmış ve sorumluların yakalanması istenmiştir.
Polonya makamlarının konuya büyük ciddiyetle ve sorumlulukla yaklaştığı görülmektedir.
Bu aşamada münferit nitelendirilebilecek sayılar sözkonusu ise de, bu müessif saldırıların takibi ve önlenmesine yönelik tedbirlerin en etkin şekilde alınabilmesi için vatandaşlarımızın Büyükelçiliğimize de süratle bilgi vermeleri büyük önem taşımaktadır.
Vatandaşlarımızın bu tür olayları Büyükelçiliğimize,
Mesai saatlerinde 22 854 61 17 numaralı telefon numarası ve embassy. Warsaw@mfa. Gov. Tr eposta adresi üzerinden,
Mesai saatleri dışında ve tatil günlerinde ise yurtdışında yaşayan Türk vatandaşlarına 7 gün 24 saat hizmet veren Konsolosluk Çağrı Merkezi’nin +90 312 292 29 29 numaralı telefonu üzerinden bildirmeleri mümkündür.
Konsolosluk Çağrı Merkezi’ne Büyükelçiliğimiz Konsolosluk Şubesi’nin 22 854 61 11 numaralı telefonu arandıktan sonra 5 (beş) rakamı tuşlanarak bağlanmak da mümkündür.
Vatandaşlarımıza saygıyla duyurulur.

E
0 kişi takip ediyor.
Misafir olarak yayınla
14
14 CEVAP

Neyse ırkından utanan arkadaşlar yunanız yada ispanyoluz falan diye tanıtabilirsiniz kendinizi sorun yok zaten sima olarak benziyoruz. Ben her gittiğim yerde milletimi gururla belirtirim ve utanmamda. Tarihde utanılacak birşey yapmadık bu dediğinizin onlarca katı savunduğunuz ülkelerde oluyor. Birleşmiş milletler raporlarını açın az okuyun size tavsiye ederim o övdüğünüz ülkelerden, iskandinav ülkelerinin birinde dünyanın en çok tecavüz olaylarının yaşandığını resmi raporlarla ispatlarım. Hele şu yorum yapanlardan biri var makele yazıp atıp tutmuş neymiş polonyada saldırıya uğrayan hemen hemen hepsi kızlara laf atan türklermiş. Sanki her olayı incelemiş olay raporlamış. Ne güzelde sallıyor çamur at tutmazsa türklere izi kalır. Ben raporlarla her ülkenin ne olduğunu ispatlarım size merak eden özelden yazsın yarın atayım raporları telefondayım şimdi.

M

tarihte utanılacak bişey yapmadık lafınag. Tümle güldüm

Çağdaş Arduç 6 yıl

Bir PKK'lı daha hemen küfürlü konuşarak kendini belli etti Evet arkadaş haklı İngilizler, Fransızlar, Almanlar, Ruslar tarihlerinden nasıl utanmıyorsa, "onlar bile" utanmıyorsa, bizlerin de utanılacak bir şeyi yok.

Ekrem Toptas 6 yıl

Naptık mikyonlarca yahudiyi sabunmu yaptık? Atom bombası atıp kadın çocuk toplumu katlettik? Masum insanları voyvodolar gibi kazığamı oturttuk? Irağa, afganistana girip katliamlar yapıp kadınlara tecavüzmü ettik? Hollanda gibi afrikalı insanları ülkemize getirip kafese koyup hayvanat bahçesi gibi sergiyemi açtık? Kızılderili yüzüp içini doldurup müzeye mi koyduk naptık??

Mehmet Karaokçu 6 yıl

Mardinin ömerli ilçesindeki pınarçık katliamınıda tarih unutmuyor kundakdaki bebeklerin katillerini de yazıyor google yazıp çıkarabilirsin. Sabaha kadar karşılıklı link paylaşalım kim katil ortaya çıkar. Adı üstünde Terör örgütü... Birleşmiş milletlerin terör ögrütü dediği bir örgütün sempatizanıyla burada tartışmayacağım.

Mehmet Karaokçu 6 yıl

iyi hoş yazmışsında polonyada ırkcı saldırıların çoğunluğunu türklerin sapıklık yapmasından dolayı o sırada lehlerin dövmesini nasıl biliyorsun onu anlamadım. Öyle bir kelime kurmuşsunda sanki dayakların hepsini inceleyip çoğunluğunu haklı sebeplerden ötürü olduğunu söylüyorsun?? Ben kendim tramvayda durduk yere saldırıya uğradım birine laf attığımıda hatırlamıyorum telefonumda bir oyun oynuyordum. Birde şu doğru yazamamakla türklüğü nasıl kıyasladın anlamadım telefonum dokunmatiği bozuk genelde basmak istediğim harfin yanındakilere basıyor elimden geldiği kadar düzeltmeye çalışıyorum ne alakası var. Eleştiri yap ben hergün eleştiri yapıyorum iyi birşey ama sen eleştirmiyorsunki resmen bizi sapık pislik dayak atılması gereken hatta katledilmesi gereken bir ırk yerine sokuyorsun. Yukarda atılan dayaklar haksız yere değil demeye getirmişsin. Ya eleştiri yapın kimse birşey demiyorda sen psikolojisi bozuk polonyalıların türklere ırkcı saldırılar yapmasını nasıl haklı bulursun. Demişsinki adamların üstünden ruslar geçti almanlar geçti vs.. Empati yapıp onların yerine kendinizi koyun demişsin. Bizmi geçtik üstlerinden? Kurtlar bize saldırdı gidip köpek vuralım misali he yani tarihlerinde bunlar var diye dövmeleri meşrumu. Ben bir tane almanı dövdüklerini görmedim hatta tapıyorlar almanlara madem bu almanlar üstünden geçmiş onlara saldırsınlar

Mehmet Karaokçu 6 yıl

Demişsinki ırkcı saldırıya uğrayan türklerin en azından yarısı bayanlara yaptıkları kötü davranışlardan ötürü dayak yediğini bunu örtmek için ırkcı saldırıya uğradığını söylediğini yazmışsın. Eminim demişsin. Buna benzer bir cümle kurmuşsun telefondayım copy paste yapamıyorum belli bir cümleyi. Bunu nereden biliyorsunda eminsin onu soruyorum

Mehmet Karaokçu 6 yıl

Aybars belli yazmayı seviyor ama yazdıklarının hepsi demiyorum bir çoğu yanlış bence biraz daha kendi vatandaşının kıymetini bilmek gerek politechnika ds1 'e git 6.kata çık 2 saat takıl sana neler yapacaklar sonra git bir polağa anlat sana ne cevap verecek senin burda Türklere yaptığını bir Türk olarak üstelik oda kendi ırkından adamlara yaparsa ben senin yazdığın yapdığun her şeye gözü kapalı doğru diyeceğim senin milletinden başka hiç kimse sana ne sahip çıkar ne de kucak açar yeme içme ayrı yani başka milletlerle olan munasebetler kardeşlik bağı ayrıdır benim için bütün Türkler benim kardeşimdir ama kendi milletine de saydıran adamlara üzülüyorum yahu sen onu çek özel konuş yanlışın şu de o eyvallah ama sen tutupta kardeşini bütün herkesin önünde rezil edersen kimse ne sana ne kardeşine saygı duymaz ama sen dimdik durup kardeşine sahip çıkarsan bütün herkes senin bir karakter sahibi insan olarak kendinden emin bir insan olduğunu düşünerek kardeşinin kapı gibi arkasında olduğunu görür ve öyle kolay kolay yanlış hateket yapamaz bence olaya biraz böyle bakmak gerek yanlışta yapsa kardeş benim çeker ben uyarırım gerekirse ileriye gider ceza veririm farklı yollar denerim ama kimseye de kardeşimi ezdirmem

Fatih Gulcu 6 yıl

Bana o raporları atar mısınjzçok merak ettim

Hande Türkol 6 yıl

yolladım o raporları cok merak etmişsiniz..

Mehmet Karaokçu 6 yıl

Teşekkür ederim okuyup öğreneceğim sevgiler

Hande Türkol 6 yıl