Ramazan ayında neden oruç tutulur

Suan musluman degilim. Deistim sanirsam. Fikir yanilgilarinin fazla oldugu donemimdeyim. Daha once 1 2 kez oruc tuttum ufakken. Bugun farkli birsey denedim. 11 ay zaten fakirin yetinemeyenin halinden anlamaya calisiyorum. Bu sefer 2 gun muslumanlar gibi oruc tuttum. Yani onlar gibi iftara kadar bisey yemedim. Amacim fakiri zengini degil muslumani anlayabilmekti. Bu topu topu 1 aylik ramazanin ne kadar sacma oldugunu anladim. Sen belli saatte en pahali sahur yemegini yiyorsun. Fakir anca bukursa yiyor. Isin garibi fakirin felan halini anlamak. Ulkede halini anliyacagimiz fakirler bile oruc tutuyor. Fakirligi gectim oruc icin beden dil dusunce herseyi terbiye etmektir derler. Ulkenin her yerinde oruc tutmayanlara pis kafi yakistirmalari kufurlesmeler. Oruc tutanin ayricaligi var gibi tutmayanlara gore ayricaliklara sahip olmasi.

Oruc dediniz ?
Nerde nefis, nerde adalet, nerde fakirin halinden anlamak ?

U
0 kişi takip ediyor.
Misafir olarak yayınla
40
40 CEVAP

Bu kurana uymayan Müslüman savunmaları eskimedi mi? Kim uyuyor bu kur'an'a o zaman? Gerçek Müslüman, sahte Müslüman... Sadece kendinizi bu şekilde rahatlatıyorsunuz. Bir kutsal kitap bu kadar sahte inanan insan yaratabiliyorsa sizin deyiminiz ile, ben onun kutsallığından şüphe ederim.

C

Ben kurana curutucu veya onu asagilamak adina bir iddiada veya sozde bulunmadim. Sadece bir takim fikirlerde bulundum. Bir kutsak kitap o kadar sahte inanan yarattiyorsa diyosun. E peki gecmiste onca tanriya inanan milyonlarca insan? Onlarda bir amac ugruna yonetilip inaniyordu ?

Umut Aşer 5 yıl

Bu arada sizin yorumunuzu yanlis anlamlandirmis olabilirim. Oyleyse kusura bakmayin

Umut Aşer 5 yıl

Ben de deistim dostum. Din kavramı bana hiçbir şekilde mantıklı gelmiyor. Tüm insanları tek düze yaşamaya itmek, keskin kurallarla yargılamak, en önemlisi bir ödül vaad edip bu dünyayı yaşanılamaz hale getirmek kusursuz bir tanrının yapacağı iş değil

Cansu Elmacioglu 5 yıl

Dostum aslimda icimden bunlar geciyir fakat yakin zamanin eskilerin verdigi bu muslumanliktan kalma korkum caktirmadan devam ediyo. Aslinda o dizeleri soylemek istedim fakat guzelce senin gibi yazamadim

Umut Aşer 5 yıl

Bir şeyin etkisinde kalma sadece. Nasıl daha mutlu olacaksan öyle yap

Cansu Elmacioglu 5 yıl