Sağ gözü 8 derece sol gözüm 7 derece miyop askerlikten muaf olur muyum?

Arkadaşlar sağ gözüm 8 derece, sol gözüm 7 derece miyop. Ayrıca solda 0.50 de astigmat var. Askerlikten muafım galiba bu işler nasıl oluyor bilen var mı?

C
0 kişi takip ediyor.
Misafir olarak yayınla
16
16 CEVAP

O dalmatian sıvı ise gözünün filmini çekmek için yapılıyor yalnız tek başına gitme o damla göz bebeklerini çok fazla büyütüyor o sebepten yaklaşık 5 saat neredeyse göremiyorsun.

E

Bende onu soracaktım o damla dereceyi düşürüyor demişler de internette. Benim göz de sınırda düşerse direk askerim kpssye hazırlandığım için kpss yalan olabilir.

Can ünlü 4 yıl

Derecenin düştüğü doğru mu?

Can ünlü 4 yıl

Hayir 14 muhabbetide efsane benim sadece sağ göz bozuk ve en fazla 9 falan sol sağlam beni muaf ettiler

Enes Inlidere 4 yıl

Enes Inlidere teşekkürler o zaman gidiyim ben

Can ünlü 4 yıl

Rica ederim

Enes Inlidere 4 yıl

Kesınlıkle yalnız gitme geçici körlük yaşatıyor o damla

Bahar Şrn 4 yıl

Yakını göremiyorsun uzak var. Aşama aşama gözlerin açılmaya başlıyor ama sen o numaralarla cidden tek gitme

Süleyman Tpç 4 yıl

Yok lens kullanıyorum da lensi belli bir saat önce çıkarmam gerekir mi? Kendi doktorumda muayene olurken 1 gün önceden çıkarıyorum.

Can ünlü 4 yıl

Enes Inlidere 14 muhabbeti efsane değil hocam. Benim göz bozukluğum iki gözde toplam 9.75 ama ben muaf değilim. Senin tek gözde 9 sa zaten bir gözün yok gibi bir şey ondan seni muaf etmişler

Kerem Atagören 4 yıl

O zaman benim 2 göz de yok

Can ünlü 4 yıl

enes 14 efsane değil sende dereceden ziyade göz tembelliğinin varlığı muaf olmana neden olan şey

İsmail Beylan 4 yıl

Sadece meraktan soruyorum ilk kez duydum böyle bir şeyi 8 numara falan miyop mu nasıl görüyorsunuz gözlük takınca netleşiyor mu ben 1.25 ile takmayınca 3 metre sonrası bulanık oluyor. Bu insanlar normalde gayet yaşıyorlar sanki askere gidenler napiyor da bu insanlara çürük veriliyor. Askeri sınavlarda gözlük takan öğrenciler alınmıyor ama girdikten bir sene sonra gözlük takarsan sorun yok binlerce asker subay var( rütbeli) o zaman onları da almasınlar.

Bahar Şrn 4 yıl

Bahar Şrn ben lens kullanıyorum 15 senedir büyüyor gözüm

Can ünlü 4 yıl

Hersey bi yonetmelige bagli yani bu su demek oluyor giriste a maddesinde olmalisin bu da bi nevi sifir rahatsizlik demek. Bunun disinda meslege girdiginde b ve c maddelerinde olman da yetiyor yani hersey giriş asamasinda.. Bende 2.25 miyoptum her iki gozde lazer ameliyat oldum uzaktan selam verilse bile kimin verdigini secemeden elimi kaldiriyordum cidden buyuk dereceli insanlara Allah kolaylik versin

İsmail Beylan 4 yıl

Saçmalık askeri liseye giren bir öğrenci ilerde 9 derece olsa bile sorun yok genelkurmay başkanı bile olur ama er olamaz saçmalık... Çoğu gözün çözümü var üstelik nedendir bu aslan gibi adamları almamak? Bizim gozler kör bunların beyin kör

Bahar Şrn 4 yıl

Bahar Şrn ben bilemem:)

Can ünlü 4 yıl