Sağ gözü 8 derece sol gözüm 7 derece miyop askerlikten muaf olur muyum?

Arkadaşlar sağ gözüm 8 derece, sol gözüm 7 derece miyop. Ayrıca solda 0.50 de astigmat var. Askerlikten muafım galiba bu işler nasıl oluyor bilen var mı?

C
0 kişi takip ediyor.
Misafir olarak yayınla
16
16 CEVAP

Askerlik şubesi sağlık ocağına yolluyor önce oradan askeri hastaneye sevk yazdiriyorsun bende öyle oldu sonra askeri hastaneye göz e elindeki belgelerle gidiyorsun ya test yapıyorlar yada resmi yazı ile hangi hastanede muayene olduysan oradan tahlil sonuçlarını istiyorlar daha sonra seni 3-4 hafta sonra arıyorlar benim 1 ay sonra aradılar hastaneye gidiyorsun doktor heyete gönderiyor heyet okuyor 10 saniyede parmak basip çıkıyorsun heyet sana hiç birşey sormuyor doktorun verdiyse ki resmi olarak vermesi gerekiyor daha sonra eğer askeri hastane başka şehirde ise yol biletlerini otelde konaklama faturalarını kaybetme onları askeriye veriyorsun 3-4 ay sonra hesabına fazla fazla yatırıyorlar bana askerinden resmi heyet sonucu 1 ayda gelir dediler posta ile 14 ay sonra geldi

M

Hocam, şimdi malum paldır küldür kalkıp gidemiyorum askere, bazı ekonomik, ailesel vs durumları sağlama alıp öyle gitmek istiyorum. Mesela kalktım gittim muayeneye, temiz çıktı bi sorun yok diyelim, Ama sonrasında askerliği bir yıl ertelemeye karar verdim diyelim. Mümkün müdür ertelemek yoksa muayeneye giren temizse askere gider mi ?

Alper Fnd 4 yıl

Ogrenciysen evet mümkün bende onu sorup öyle baslatmistim işlemleri

Mustafa Çinik 4 yıl

Teşekkür ederim, Peki aöf öğrencisi olmamız bi sıkıntı çıkarır mı ki ?

Alper Fnd 4 yıl

Bilmem bı sor başlatırken kadın bana dene alamazsan çürük öğrenci belgen ile erteletirsin dedi

Mustafa Çinik 4 yıl

Haydaaa tamamdır eyvallah

Alper Fnd 4 yıl