Sigortası olmayan bir işçi maaşını nasıl alır?

Merhabalar. Ben özel bi anaokulunda ögretmen olarak calisiyordum bir ay once girdim ve sigortam yokmus sonradan ogrendim. Bir takim sorunlar sonucu isten ayrilacagimi ve ertesi gunden itibaren ise gelmeyecegimi soyledim bunun üzerine kurumun müdürü bana belli prosedurler var 15gun calisman gecerekiyor dedi ve beni, maasimi vermemekle tehdit etti. Ama bildigim kadariyla bu prosedur 6ay calistiktan sonra oluyor ustelik benim sozlesmem de sigortam da yoktu henuz. Maasimi almak icin ne yapmam gerekiyor ve alabilirmiyim sizce? Fikir yardiminda bulunabilirmisinz? Simdiden tesekkur ederim.

K
0 kişi takip ediyor.
Misafir olarak yayınla
11
11 CEVAP

Sozlesme henuz yapmamistik ve sigortam da baslamamis. Cok yogunluktan firsat bulunamadigi soylendi tabi bir de.

K

Yani müdürle görüşün sigortasız işçi çalıştırdıkları için şikayet edeceğinizi söyleyin.. Kabul etmezse şikayet edin sgk ya

Eyüp Muhyiddin 6 yıl

Bunlari yaptim zaten ama sgk noterden ihtar gonderilir dedi ama sizin orda calistiginiza dair bisey olmadigi icin bisey yapilamayabilir gibi seyler soyledi acikcasi cok bi yardimi yok olmadi.

Kevser Tırnaviş 6 yıl

işe başladıktan sonra 10 gün içinde sigorta yaptırması lazım. Yaptırmazsa suç. Sizin orda çalışdığınızı kanıtlayacak kamera kaydı yada bir şahidiniz olursa işiniz kolaylaşır.

Tuğrul Gökpunar 6 yıl

Tuğrul Gökpunar işe başlamadan bir gün önce ssk yapmak zorunda aynı gün bile değil

Özcan Tuncbiz 6 yıl

geriye dönük 10 gün sigorta yapılabilir diye biliyorum.

Tuğrul Gökpunar 6 yıl

Geriye dönük cıkıs yapabilirsiniz. Giriş yapılamaz.

Derya Uluman 6 yıl

170 i ara ihbar et

Nalan Indır 6 yıl