Suudi Arabistan'da hacı olmak için kesilen kurban neden toprağa gömülür?

Suudi Arabistan'da 10 milyon kişi hacı olmak için bugün son görev olarak kurban kestiler de o eti neden toprağa gömüyorlar hemen komşu ülke Somali'de insanlar açlıktan ot ve böcek tüketiyorlar yazık değil mi ?

A
0 kişi takip ediyor.
Misafir olarak yayınla
22
22 CEVAP

Bu başlığı görünce ufak bir araştırma yaptım. 2002'de Diyanet İşleri eski Başkan Mehmet Nuri Yılmaz girişimiyle, İslam kalkınma Bankası Türkiye Diyanet İşleri Başkanlığı ile yapılan protokole, Türk hacıların kesilen kurbanları ihtiyaç sahiplerine dağıtılmak üzere Türkiyeye getirilmektedir. Kesilen milyonlarca kurbanların bir kısmı israf olduğu doğrudur. Bu israf hayatımızın her alanında olduğu gibi bu alanda da insanların ihmali neticesinde maalesef israf olması maalesef kaçınılmazdır. Ama kurbanların tamamı veya büyük bir kısmının gömüldüğü doğru değildir. Orada yaşayan ve bizzat bu organizasyonlarda bulunan arkadaşların anlattıklarına göre diğer ülkelerden gelen hacıların da kurbanları islam kalkınma Bankası ila yaptıkları ortak çalışmalara dünyanın bir çok ülkesine ihtiyaç sahiplerine dağıtılmaktadır. Sadece bu dağıtım işini yapmak üzere bir çok ülkeden bir çok kuruluş bu organizasyonda faaliyet göstermektedir.

Y

Başkalarının hakkını yemesinler yardım da etmesinler! Leş düzen! Kötülük yapmasınlar! Yaptıkları iyiliği de marifet diye önümüze sürmesinler! Büyük dolaplar dönüyor! Çok yalan söyleniyor! Kimse kimsenin kanından günahını affetirmesin! Günah işlemesinler... Ben veriorum sen de bana ver pazarlığı İĞRENÇ! Bıktık biz bu çok yüzlülükten artık.. İNSANNNN olsunlar İNSANNNN!

Derin Evin 6 yıl

Derin Evin bin yüzlüler ablam nefret ediyorum o soytarı prensleri görüyorum bazı mankenlerle yabancı sitelerde elin gavuru bile bunlar ne yapıyorlar böyle isyan ediyorlar

Ali Altınarda 6 yıl

Ali Aslanalp halklar da uyansın yani artık. Hangi devirde yaşıyoruz ya.. Müstehak onlara da! Bize bulaşmasın bu pislikler yeter.. İnsanlık filan kalmadı artık biz de.. Entellektüel söylemlerle çözülmez bu cehaletin hadsizliği! Çıkar dünya savaşı ak kara belirlenir. Böyle gitmez! Çok yakında da kokusu çıkar. Kimsenin tahammülü kalmadı artık

Derin Evin 6 yıl