Suudi Arabistan'da hacı olmak için kesilen kurban neden toprağa gömülür?

Suudi Arabistan'da 10 milyon kişi hacı olmak için bugün son görev olarak kurban kestiler de o eti neden toprağa gömüyorlar hemen komşu ülke Somali'de insanlar açlıktan ot ve böcek tüketiyorlar yazık değil mi ?

A
0 kişi takip ediyor.
Misafir olarak yayınla
22
22 CEVAP

Size gerçek bir olaydan bahsedeyim Suudi Arabistanlı bir adam eşinden kahve istiyor kadın 2 dk geç kalıyor diye o kişi kadını sokak ortasında kadının boynunu kılıçla uçuruyor ve mahkeme adama ne dese evet sen haklısın istediğin dk da kahveyi getirmediği için kadın bunu haketmiştir ve buna şeriat mahkemesi diyorlar Elhamdülillah müslümanım kimse yanlış anlamasın bunların yaptığı şeyin islamla alakası yok hatta islamdan nefret ettiriyorlar

A

bitmez bu örnekler.. Bunları bertaraf etmek lazım

Derin Evin 6 yıl

Bu olayın gerçek olup olmadığını bilmiyorum. Ama islam adına bundan çok daha büyük vahşetler işlenebiliyor malesef. Gerçek islam kadına verdiği değer muazzam. Bazı ahmak cahillerin işlerine geldiği gibi yorumalaması sonucu islama en büyük zararı veriyorlar. Biz ahirete iman ettik ve bu yapılanların hesabının sorulacağına inanıyoruz. Herşeyi ahirete de bırakmakla kalmayıp dilimiz döndüğünce itiraz ediyoruz.

Yusuf Parlayan 6 yıl

Yusuf Parlayan itiraz etmekle olmaz bu işler artık. Çoluk çocuk ölüyor. Masumlar ölüyor! Buna sadece sözle karşı durmak da en az onlar kadar vahşi ve bencilce davramak demek... Ben de dünyanın iyinin ve kötünün savaş alanı olduğuna inananlardanım. Eğer tüm hesaplar ahirette görülecekse buradaki savaşımın ne anlamı kalır ki? O kadar kolay olduğunu düşünmüyorum yaradılışın. Daha doğrusu hissetmiyorum.. Sana tokat atana sen gül uzat saçmalıklarıyla uyutulduk ama yok! Artık ne çağ o çağ ne de onlar bu yalanları söylemekten vazgeçiyor... Daha etkin olmak lazım.. Çok mu şeriat istiyorlar! Hadi getirelim! Ama önceee tecavüzcünün! Hırsızın! Arsızınn makamlısından başlayalım cezalandırmaya.. Ben varım! En tepeden başlayacak sorgu suale ben varım. Gelsin şeriat! Ama herkese! Var mı o yürek dünya insanında!

Derin Evin 6 yıl

Bu gibi durumlarda yobazların klişe sözleri;

com-9idfhaiy8xz2a8uwkgzo.jpg

Atakan Ilgun 6 yıl

Atakan Ilgun evet islam kusursuz bunu ben de diyorum yobaz değilim

Ali Altınarda 6 yıl

Ali Aslanalp oralara girersek çıkamayız... Senin yobaz olmadığını ben de biliyorum ama islam da o kadar kusursuz değil. Aslında hiçbir din kusursuz değil! Dinler tarihini irdelemek lazım.. Öncesi varrrr sonrası hikayee!

Derin Evin 6 yıl

Derin Evin ben herşeyi ahirete bırakanlardan değilim. Mücadele etmeyelim, gül uzatalım falan demiyorum. Şimdilik karşı gelmek, itiraz etmek ve doğru olmadığını haykırmaktan başka bir şey gelmiyor elimizden. Eylemlerimizi bir tık ileriye taşımak için gerekli zemini oluşturmak için için önce bilinçlendirmek lazım insanları. Uyandırmadan kimseyi kimseyle mücadele edemezsiniz. Haydi varsa bir çözümünü siz bir ben iki başlayalım çalışmaya. Ama burdan öteye gidemiyoruz. Siz söyleyin bir çıkış yolunu biz de peşinizden yürüyelim. Ne yapabiliriz. Evet doru değil bu düzen. Nasıl yıkalım?

Yusuf Parlayan 6 yıl

O zaman kusur sende de var demek ki, bu durumda gidip Japonları suçlayacak değiliz müslüm kardeşim.

Atakan Ilgun 6 yıl

Yusuf Parlayan reel de biraraya gelsek çokk çözüm var çokk.. Sıkıntımız sanalda iletişimde bulunmak. Buralardan da sadece sözcüklere sığınıyoruz... Önce reel e taşınmanın organizasyonu yapılmalı. Sonra örgütlenme ve uygulama.. Biz buralarda konuşurken adamlar çatır çatır örgütleniyor..

Derin Evin 6 yıl

İslamda Japonlara da müslüman olmayanlara da yer var. Müslümanlara olan kininiz İslama olan kine dönüşmüşse hakikati anlamakta böyle güçlük Çekerseniz. Olmaması gereken şeye karşı gelmek için, despot düzenleri yıkmak için ne yapılacağı konusunda bireysel olarak çaresizliğimi yazdım. Bu kusur benim kusurum. Bunu gizlemiyorum zaten.

Yusuf Parlayan 6 yıl

Şuan dini tartışma zamanı değil arkadaşlar biraz çerçeveyi geniş tutalım isteyen istediği gibi inansın biz önce insan olarak ortak bir paydada buluşalım ahlaki ve insani sorumluluğunuzu toplumsal sorumlulukla pekiştirip daha adil sömürünün olmadığı herkesin insanca yaşadığı bir dünya için mücadele edelim

Ali Altınarda 6 yıl

Ali Aslanalp Sömürünün olmadığı bir düzen istiyorsunuz ama bataklığın kaynağı dinleri eleştiremiyorsunuz. Unutmayın ki İngiltere dünyadaki tüm dinlerin %80 'ni tarikatlar eliyle yönetmekte ve ülkeleri dinler üzerinden sömürmektedir. En bariz örneği Suudi Arabistan krallığı ve ortadoğudaki bataklık içinde ki ülkelerdir

Atakan Ilgun 6 yıl

Atakan Ata bey dini eleştirmek bizi kutuplaştırır çözümün bir parçası olmaz o ayrı bir tartışma biz şuan daha esaslı meselelere kafa yormalıyız

Ali Altınarda 6 yıl