Tanrı nasıl varolmuştur?

Arkadaşlar Tanrının varlığını savunanlara (müslüman, hristiyan, yahudi vs) postlar arasında sormama rağmen bir cevap alamadığımdan ayrı bir post açma gereği duydum.

Hayatta hiçbir şey tesadüf eseri olmamıştır. Herşey bir matematiksel kurallar sonucunda vs biri tarafından kurgulanmıştır. Ok tamam
Soru şu:

TANRI NASIL VAROLMUŞTUR??

A
0 kişi takip ediyor.
Misafir olarak yayınla
95
95 CEVAP

İnsan, var olduktan sonra kendini kavradığı gibidir, varlaşmaya doğru yaptığı bu atılımdan (hamleden) sonra olmak istediği gibidir. Kendini nasıl yaparsa öyledir yani. Varoluşçuluğun baş ilkesi de budur işte. Buna «öznellik» adını verenler de var.

Gelgelelim, gerçekten de varoluş özden önce geliyorsa, insan ne olduğundan sorumludur öyleyse. İşte, varoluşçuluğun ilk işi de her insanı kendi varlığına kavuşturmak, varlığının sorumluluğunu omuzuna yüklemektir. Ne var ki biz, «insan sorumludur» derken, yalnızca «kendinden sorumludur» demek istemiyoruz, «bütün insanlardan sorumludur» demek istiyoruz. Görülüyor ki iki ayrı anlamı var ‘öznelcilik’ sözcüğünün.

Oysa öznelcilik, bir yandan bireysel öznenin kendi kendini seçmesi,
öbür yandan da insancıl Öznelliği aşmanın kişioğlunun elinde olmaması demektir. Varoluşçuluğun derin anlamı bunlardan İkincisinde gizlidir.

A