Tanrının yokluğunun bir kanıtı var mı?

Sorun ateistlere tanrının varlığının bir kanıtı varmı? Yokluğunun ne kanıtı var?

Ö
0 kişi takip ediyor.
Misafir olarak yayınla
57
57 CEVAP

Neden sadece Kutsal kitaplar üzerinden yola çıkıyorsunuz? Yöne Tanrı nin var olduğunu söyleyen ama kutsal kitapları olmayan bir sürü din var .
Peki inanmak veya inanmamak insanları manevi mutluluğu ile alakali olabilir mi

T

tabiki alakalı. İnsan oğlu da bir çoğu canlı gibi acizdir. Sığınma ihtiyacı ve tutunacak bir dal gibi şeylere ihtiyaç olduğundan alakalı bir konu tabiki de

Deniz Kurban 6 yıl

Peki o zaman manevi olarak mutlu oluyor ise bu insanlar, aksi düşüncedeki insanlar neden ısrar ile onlara bunun yalan olduğunu anlatmak ister. En azından onun manevi mutluluğu var, böyle mutlu ediyor kendini, Yaratıcıdan ziyade o insana "saygı " göstermek gerekmez mi mutluluğunu engellememek adına

Talat Alda 6 yıl

dünyadaki tüm katliamlar tüm ırkçı düşünceler savaşlar ve bugünün gibi birçok şeyin sebebi dindir. İnsanlar manevi olarak kendilerini mutlu sandıkça dünya daha kötü bir hale geliyor. Aksi düşüncedeki insanların çabası da bundandır belki

Deniz Kurban 6 yıl

Seninle gayet güzel konusulabiliyor bu güzel Bu söylediğin konuda haklılık payın çok yüksek . ( %80) Dünyanın daha kötü bir hale gelmesinde dinlerden ziyade, körü körüne din tüccarlarina inanmak yok mudur. Ve bunun yanında aksi görüşte olanların (ateist vb. ) da onlara saldirircasina konuşması, hakaret etmesi, alay etmesi ; sadece manevi mutluluğu yaşayan birisini o dinin eli bıçaklı savunucusu yapabilir mi.

Talat Alda 6 yıl

bu kadar basitse eğer eli bıçaklı olmak, dinin de izin veriyor ve seni teşvik ediyorsa... Hata kimde sence?

Bahadır Işıkkaya 6 yıl

kuranda inanmayanlar için hakaretler mevcut. Biz de elimize bıçak alıp kurana inananlara mı saldıralım?

Bahadır Işıkkaya 6 yıl

şiddetin bahanesi olmaz.

Bahadır Işıkkaya 6 yıl

Yine olayı bireye indirgiyorsunuz.Benim adıma "dinin" demek yanlış. Şiddetin bahanesi olmaz. Zira inanan kesim de ; inanmayan kesim sürekli bizle dalga geçiyor, inancımızı asagiliyor, bize saldırıyor vb. Cümleler kuruyor ise bu durumda şiddet karşılıklı değil midir.

Talat Alda 6 yıl

artık eskisi gibi, insanların körü körüne din tüccarlarına inanma fikrine inanmıyorum. Bireysel olarak insanlar kendileri dünyayı bu hale getiriyor. Olaya basit anlamda dış pencereden bakmak lazım birde. Herşey bir yana bahanesi nedeni ne olursa olsun sonuç olarak dinin varlığı yaşadığımız bu dünyaya zarar veriyor. Zarar kelimesi yetersiz kalıyor hatta.

Deniz Kurban 6 yıl

Günümüz dünyasından bahsetmiyorum sadece. Tarihteki tüm katliamlar tüm zulümler tüm işkence ve daha birçoğu sadece ve sadece dinin varlığı yüzünden. Dinin iyi bir yol yada kötü bir yol izleyip izlememesi değil mesele. Dünya tarihinde bu insan oğlu dinin varlığından hep zarar gördü ve görmeye de devam ediyor. Ve herşey de olduğu gibi bunun da sonucunda bir ödül vaat ediliyor; Cennet.

Deniz Kurban 6 yıl

deniz yine söylüyorum argümanlarin ve düşünce yapın doğru. Lakin dinlerin ortadan kalkması inan insanların çoğunun manevi mutluluğunun yok olmasıdır ve mutsuz insanlar herseyi yapar. Örneğin bazıları sırf "Allah Rızası " için veyahut "Sevaptir" söylemleri ile çok fazla iyilik yapıyor ve dünyayı güzel kılan eğilimlerde bulunuyor. Ki bu durumda dinleri suan icin kendi lehlerine çevirmiş ve yönetiyor olanların asıl suçudur bazı şeyler, inananlardan daha çok.

Talat Alda 6 yıl

dünya şu anda buna hazır değil. Allah rızası için yaşayan ve kötülükten kaçınan bu kadar insana anlatamazsın "allah yok" "öbür dünyada ödül yok" "cennet yok". anlarlarsa ne olur biliyor musun? Çalışacak işçi kalmaz. Kaos ve terör baş gösterir... Dünya bu bilgiye hazır değil...

Bahadır Işıkkaya 6 yıl

Dünyayı güzel kılan eğilimler.. Bu güzel kılan eğilimlerin binlerce kat kötülüğü gelen bir kaynak değil mi bu? Ve ayrıca dünyayı güzel kılan o eğilimlerin tanrı korkusundan yapıldığını bilmek de bir o kadar insan oğlunun ne kadar bencil ve tiksinilecek birşey olduğunu göstermiyor mu ?

Deniz Kurban 6 yıl

dünyanın 4 de biri bu bilgiyi biliyor. Konuştuğun ülke Türkiye için bu geçerli

Deniz Kurban 6 yıl

Evet Tanrı için yapılıyor ama özellikle konu iyilik ise burda araçlar dan ziyade sonuç önemlidir. Kötü olanlari zaten sende bende çok iyi biliyoruz. Ve bunun için inananlari aşağılamak, hakaret etmek onları fanstiklestirir ve kötüye sevk eder, işte o anda din tüccarlarinin eline rahat düşerler kanısındayım

Talat Alda 6 yıl

İnsanları inandıkları din yüzünden aşağılamaya hakaret etmeye kimsenin hakkı yok tabi

Deniz Kurban 6 yıl

İşte bunu anlatıyorum. Yani sırf insanlar kendi düşüncelerinin aksi yinede karşı tarafa saldırıyor. Ve şiddetci dediği ona göre karşı düşünceden ne farkı kalıyor. Bütün mesele bu aslında. Seninle konusulabiliyor derken ilk başta bunu kasdetmistim. Bugün bana iki kişi senin dinin, senin inanışin yorumu yaptı, neden, halbuki neye inanıp inanmadigimi bilmiyorlar bile.

Talat Alda 6 yıl