Tarikat nedir?

Tarikat nedir?
Y
0 kişi takip ediyor.
Misafir olarak yayınla
75
75 CEVAP

Şeyhler de kendi seyhlerini overler. Tarikatlarda Allah tan cok her şey anılıyor. Beni rahatsiz eden seylerden biri bu.

Y

Severim ben ahmed er rufaiyi

Kübra Günhan 6 yıl

Kübra hanım önce ALLAH sever Sevdiklerine sevdirir

Bahadir Ftoo 6 yıl

Yani Sevmek yukardan başlar

Bahadir Ftoo 6 yıl

Şahı nakşibend bahauddin hz. Severim. Çok kıymetli buluyorum. Tabi bugun yaşayan nakşilerin kaci onun yanından gecer tartişilir. Gerci bilemem kimbilir hangi ücra köşede kendisini gizleyen bir bilen var.. Bu yuzden illede mümin olmak.. İllede feraset sahibi olmak zorundayız.. Allah ı birlemek bu tartıştigimiz sıfatlardan ćok daha öte bir sey.. Bir de öyle degilmi dilerken hep allahım beni sevdiklerinle dost kıl diyoruz..

Kübra Günhan 6 yıl

Önce ve mutlaka '' la mahbube illallah ''ı sindirmeliyiz bence..

Kübra Günhan 6 yıl

Yaşayan sadatlar bulunmaktadır.

Cevdet Biçgi 6 yıl

Elbette vardır.. Ama televizyonda insan örgutlemeye calismiyordur herhalde.. Bir camide hoca olup taraftar toplayip prestij yapayim da demiyordur belki.. Son model lüks arabalara binip sonra aclik edebiyati da parcalamiyordur demi.. Bence böyle kıymetli insanlar var ise kendi aileleri bile onlardan haberiz olabilir. Çünkü aynı zamanda kamil ise vakur olmalı diymi... Daha gizemli olduklarını düşünuyorum.. İnsanın kendi kurtuluşu kafidir insanoğlunun kurtuşuna yardimci olmasi için.. En iyisi biziz,.benim firka cennete girecek.. Gelmeyen kafir gibi yaftalarda bulunanları listeye dahil bile etmiyorum.. Hepimize allah hidayet ve takva versin.. Evel allah aklı olana baktıģi her yer, konustugu herkes bir sey ögretir.. Tabiki allahın sevdiklerinden olursa sevdiklerimiz o ne guzel lutuf olur.. Kim bu allahin sevdikleri.. Takva sahipleri, ihlaslılar, mesela musaa. S. fakirlerin sofrasında arıyor allahın sevdiklerini.. Hz. Muhammed yetim ve öksuzlere isaret ediyor.. Yada bunun gibi mazlumlar. Allah rızası icin birbirini seven eşler. Kardeşler. Anne-baba.. Liste daha da uzar gider.. Gecenlerde bir şeyhin sozunu okudum.. Ne hocalikta ne seyhlikte iş var.. Önemli olan sade yasayip allahin rizasini kazanmakta.. Çok hoşuma gitmisti dogrusu..

Kübra Günhan 6 yıl

Birgun caminin önünde siyah son model arabalardan oluşan ufak bir konvoy gördüm. Basbakan da Erzincanli oldugu icin aklima ilk o geldi. Meğer bir şeyh konvoyuymus

Yasmin SeCo 6 yıl

hiç şaşirmadım..

Kübra Günhan 6 yıl