Topluluk önünde konuşamıyorum bunu nasıl aşarım?

Merhaba arkadaşlar,
Bir konuda yardıma ihtiyacım var.
Bugün sunumum vardı ve ben aşırı heyecanlandığımdan dolayı çok çalıştığım halde hiç konuşamadım ve heyecandan bayılacaktım nerdeyse. Kendimi o kadar kötü hissettim ki. Sorun şu ki topluluk önünde gerçekten konuşamıyorum ve artık hayatımda ciddi bir sorun olmaya başladı. Bu konuda ne önerebilirsiniz, siz nasıl aştınız acaba? Cevaplar için çok teşekkür ederim şimdiden.

Y
0 kişi takip ediyor.
Misafir olarak yayınla
68
68 CEVAP

Bol bol pratik yapmalısın ama önce; grup önünde konuşurken tanıdığın birinin yüzüne bakarak konuşman seni rahatlatacaktır tanıdığın birisi yoksa gözlerini tek bir noktaya dikerek konuşman yine senin lehine olacaktır. Tabi bunları söylerken tek kişiyle karşılıklı konuşabildiğine inanıyorum. Şimdi gelelim grup önünde konuşmalara; insanların toplu olarak bulunduğu yerlerde onları denek olarak kullanabilirsin. Mesela otobüse bindiğinde, otobüsün içerisine doğru yüksek sesle HERKESE MERHABA! Diyebilirsin. Kimse seni yadırgamaz, sen bunu söylediğinde kıpkırmızı olacaksın, kalbin gümbür gümbür atacak ama 3-4 seferden sonra alışacaksın. 3-4 kişinin yan yana bulunduğu yerlerde adresi bilsen bile adres sorabilirsin, diaolog kurma becerilerini böyle böyle geliştireceksin. Özgüvenini de tamamlaman gerekiyor. Bunun için şehrin bilmediğin noktalarına yalnız başına gidebilir, tek başına seyahate çıkabilir, etkinlik düzenleyen gruplara mesaj atarak tek başına onların arasına girmeye çalışabilirsin. Başlarda inanılmaz zorlanacaksın ama zamanla üstesinden geliyorsun.

Ö

Çok teşekkür ederimm

Yağmur Güraras 5 yıl

Özgüvenin için tek başına bir kafede oturabilirsin, hiç müşterisi olmayan lokatanda yemek yiyebilir, bilmediğin yerlere önce telefonsuz, sonra parasız gidebilirsin... Şartları ne kadar zorlaştırırsan o kadar kazancın olur. Çok acı çekeceksin ama unutma öldürmeyen acı güçlendirir!

Özgün Sisnelioğlu 5 yıl

Bireysel konuşmalarda çok sorun yaşamıyorum ama topluluk önünde olunca böyle oluyor

Yağmur Güraras 5 yıl

Çünkü doğduğundan beri bireysel konuşmalar yapıyorsun, muhattap oluyorsun. Ama topluluk önünde çok az pratik yapma şanısına erişebildin. Bu yüzden sorun yaşaman da gayet doğal... Topluluk gördüğün anda pratiğe başlamalısın. Okuldaki sınıfa girdiğinde GÜÜÜ NAAAY DIIIN diye bağırabilirsin, aklıma geldikçe eklemeye çalışıyorum ama senin de etrafında bir sürü topluluk vardır, onları kullanmalısın!

Özgün Sisnelioğlu 5 yıl