Topluluk önünde konuşamıyorum bunu nasıl aşarım?

Merhaba arkadaşlar,
Bir konuda yardıma ihtiyacım var.
Bugün sunumum vardı ve ben aşırı heyecanlandığımdan dolayı çok çalıştığım halde hiç konuşamadım ve heyecandan bayılacaktım nerdeyse. Kendimi o kadar kötü hissettim ki. Sorun şu ki topluluk önünde gerçekten konuşamıyorum ve artık hayatımda ciddi bir sorun olmaya başladı. Bu konuda ne önerebilirsiniz, siz nasıl aştınız acaba? Cevaplar için çok teşekkür ederim şimdiden.

Y
0 kişi takip ediyor.
Misafir olarak yayınla
68
68 CEVAP

Kısmen içinde bu yönde bir korkuda vardır. Richard Banler'e göre insanlar doğuştan yükseklik ve yüksek ses korkusuyla doğarlar. Bunun dışındaki tüm korkular sonradan öğrenilmiştir. Bu yüzden korkular öğrenilmişse korkmamak da öğrenilebilir. Örneğin küçükken bisiklete direk binmekten korkarız ama bazı deneyimlerden sonra rahatça binmeye başlarız.

Sende bu durumu rahatça yenebilirsin. İki şekilde ilerleyebilirsin. Birincisi, aynı şekilde sunum yapmaya devam et. 3-4 seferden sonra alışmaya başlayacaksınız. Gittikçe sunum yapmak daha normal olmaya başlar.

İkinci yol ise, sunum yap kendi kendine bunu da video al izle. Hem bu sunum yapma becerini de geliştirir. Sonra da ailene arkadaşlarına sunum yaparak kalabalığa kendini hazırlarsın.

E

Evet ama sınavım sunum şeklinde ve kadın 05 falan veriyor bildiğin 95 puan kırıyor yani. O yüzden hata yapma şansım çok az

Yağmur Güraras 5 yıl