Türk tarihinde dönüm noktası olan savaşlar

Tarihimizdeki zaferle sonuçlanan ve büyük dönüm noktası savaşlarımız hangi savaşlardır?
Malazgirt savaşı: Anadolu’nun kapıları Türklere açıldı.
Varna savaşı: Osmanlıyı Avrupa’dan atma ümitleri sona ermiştir.
İstanbulun fethi: Ortaçağ kapandı Yeni çağ açıldı. Osmanlı Yükselme dönemine girdi. Karadeniz-Akdeniz ticaret yolu Osmanlılara geçti.
Çanakkale savaşı: Önemini yazmaya gerek var mı
Peki ya bir sonraki büyük savaş? Sizce kimlerle, hangi tarihte ve nerede büyük karşılaşmaya gireceğiz? Gelecekteki zaferlerimiz hakkında yorumlarınızı merak etmekteyim. Suriye, Irak savaşları gibi çol çocuk savaşlarından bahsetmiyorum. Gerçekten büyük! Dünya tarihine okkalı bir damga vuran.

com-s9am6x367ipbxaxu9j39.jpg
S
0 kişi takip ediyor.
Misafir olarak yayınla
8
8 CEVAP

Öngörülerime göre, Rusya ve Çin destekli, İranın başını çektiği bir Şii bloğu ile, ABD ve Avrupa destekli, Türkiye, Suudi Arabistan ve Mısır'ın başının çektiği bir Sünni bloğu savaşabilir. "Büyük İslam İç Savaşı." Bunun da sonucunda, Ortadoğunun her karışında kitle katliamlar olacaktır. Suudi Arabistan ve İran parçalanacaktır. Eğer Türkiye bu savaştan uzak durursa, Mısır yönetimi belli paylar almak şartı ile Şii bloğu ile anlaşabilir ve savaşı Şiiler kazanabilir. İran yıkılmaz. Ancak Suudilerin yıkılacağı her iki ihtimalde de kesin gibi.

F

Savaş bittiğindr hangi taraf kazanırsa kazansın Kutsal topraklar denilen Mekke-Medine için bile yeni savaş açılabilir

Ali Tüter 6 yıl

İran'ın yarısı Türklerden oluşuyor nerdeyse ancak bu Türkler ne kadar bilinçli, eğer Türk milliyetçiliğini benimserlerse Azerbaycan Türkiye ittifakıyla İran'da yeni bir Türk devleti veya toprakları Azerbaycan'a katabiliriz.

Buğrahan Alcan 6 yıl

İran nüfusunun büyük çoğu, dini lidere ölümüne bağlıdır. Ancak savaşı kaybederlerse, parçalanma kaçınılmaz olacaktır.

Furkan Azıtepe 6 yıl

İran ilk fırsatta İsraili ( Yüzlerce Roketle vurur , Nükleer olabilir) ..Demir kubbe hiçbir işe yaramaz İsrail- Bittimi AMERİKA ÇÖKER Rusya da İsrail sermayesi - Ameri ka sermayesi hiç yok denecek kadar az.... ( Rusyanın- SSCB den Çok büyük [kuyruk acısı hafifkalır].... Hangi sermaye var) Soğuk Savaş devam ediyor Zaten yapılan Hacker Saldırılarına bakın İranın Nataz da ...Engellemeye çalıştılar... "" Hani Amerika ya Tesislerini açmıştı ne oldu bu görüşmeler"".... Suriye meselesi Bence İşi şekillen diren EN BÜYÜK GELİŞME BUR DA ... RUSYA - ABD buralarda boşuna Mücadele ve Servet harca mıyor herhaldeee.. Uzatmiyim

Ilkay Şişman 6 yıl

Ilkay Şişman bide Türkçesini alabilir miyim?

Berkay Dümen 6 yıl

Demir kubbe zaten yok artık yeni sistem var.İsrail hava savunmasında çağ atlıyor hava gücü olarak bölgede en güçlülerden biri.Abd çökmez bunu da aklından çıkarma avrupa bile nefret etse çökmesine izin vermez yoksa alan boşalacak

Ali Tüter 6 yıl

Ali Tüter ABD'yi gözünüzde fazla büyütmeyin. Milliyetçilik, vatan sevgisi, gibi kavramlar yok. ABD'nin yalnızca parası var. O para ile silahlara sahip oluyor. Yarattığı "Fırsatlar Ülkesi" imajı ile yatırımlar alıyor, silah ve teknoloji şirketleri orada kuruluyor. Uzun lafın kısası ABD'yi tankla tüfekle bitiremezsiniz. Ancak parasal düzeni bozduğunuz zaman yok olacaktır.

Sadık Limon 6 yıl

Abd yi gözünde büyütmüyorsan bence bilgi eksikliğin var.Abd nin borcu birçok ülkeden fazla.Bu borç ülkeyi yerin dibine batırabilecek bir düzeyde.Bir ülke düşün.1.Dünya savaşında bile etkisini göstermeye başlamış.Wilson ilkeleri denilen şeyle ülkeleri kontrol altına almaya başlamış.Avrupayı Rusya karşısında korumuş avrupanın 2.dünya savaşında kurtarıcısı olmuştur.Şimdi ben bunu yazdığımda diyenler olucak seziyorum.Abd ne yaptı ki japonları saf dışı etmek dışında.Abd nin dış politikalarında olan birşey savaş dışında olsa bilenoradan yarar edinir.2.dünya savaşında Abd zaten savaşa girmek için türlü şeyler yapmıştır.Kendisinin savaş teknolojilerini denemiş savaş sanayisini uçurmuştur.Bu demek değilki yenilmez değil ama yokedilemez anlamına gelmez.Bazen aksilikler yaşanabilir.Vietnam fakat bundan ders çıkarır.Abd nin muhteşem bir dış politika uzmanları var.Teknolojinin en baba yeri Abd.Sscb yi en büyük darbeleri vuran ülke ben ne kadar anlatsam az ama madem Abd bu kadar güçlü olmasın diyorsan oraya beyin göçünü engelleyeceksin.Çünkü Amerikanın kendi topraklarında doğanlar işlevi az beyin göçünden bu kadar güçlü.Bakarsan dış politika uzmanları göçmen asıllıdır.Teknoloji şirketlerinden bazıları göçmen asıllı

Ali Tüter 6 yıl

Aynen işte diyorum ya "Fırsatlar Ülkesi" imajının kalkması lazım. Yoksa olası bir ABD ile savaşta tüm girişimcileri ve dünya devi şirketleri karşında bulursun. Güzel yazmışsın bu arada ellerine sağlık.

Sadık Limon 6 yıl