Türkiye ikinci dünya savaşına katılsaydı neler değişirdi?

Sizce ikinci dünya savaşına katılmalımıydık? Katılsaydık neler değişirdi? Türkiye'nin şu anki durumu dahamı iyi dahamı kötü olurdu?

B
0 kişi takip ediyor.
Misafir olarak yayınla
9
9 CEVAP

Savaşacak asker vardı, teklonoji yoktu. Teklonoji verecek devlette yoktu. Diğer devletler verse de karşılığında birşeyler isterdi.

O

Savaşacak asker vardı?? Nereden ulaştın bu kanıya? Uydurdun mu?

Berk Harmandar 6 yıl

Onur Çiçeklidağ ülkenin nüfusu 13 milyonu zar zor bulmuştu ne askeri var dı ?

Mertcan Akpak 6 yıl

Öncelikle o dönemlerde kesin sayım yapılamıyordu. 1. Dünya Savaşı'nda, Osmanlı'nın 2.850 milyon askeri vardı. Bunun en fazla 800 Bini savaşamayacak hale geldi. Geçelim Kurtuluş Savaşı'na. Kurtuluş Savaşı'nda asker sayısı en fazla 600 bindi. Bunlardan 50 bini savaşamaz hale geldi(yaralı, şehit). Burda unutmamamız gereken bir durum var. Bu savaşta gayri nizami harp tekniği kullanıldı. Bizim savaştan çıkmış olmamıza rağmen, düşmanın gücünü tartışmaya gerek yok. Herneyse geçelim. Şimdi geliyoruz bu savaşlardan yıllar sonra gelen savaş: II. Dünya savaşı. Kurtuluş Savaşı'ndan sonra, Atatürk Türkiye'yi gayet yüksek bir oranda kalkındırdı. O dönemde ayaklanmaları saymazsak milli şuuru uyandırmak için çok propaganda yapıldı, askerliğe, eğitime çok önem verildi. Savaş 1923'te resmen bitti değil mi ? En son isyan da 1937 değil mi ? 1937'den 1939'a kadar 2 yıl var. 1. Dünya savaşında çıkmış bir Türkiye, Kurtuluş savaşına girebiliyor. Üstüne üstlük isyanlar olduğu halde inanılmaz gelişme gösteriyor. 2. Dünya savaşında Türkiye'nin en az 2 milyon savaşacak askeri olması lazım. Bunların tecrübeli, iyi eğitimli, zorluklarla cidal edebilmiş kişiler olduğunu da sayarsak; askerlerimizin Alman askerlerinden farkı yoktu, lakin 50 kusür uçak dışında fazla bir teklonojimiz de yoktu. Şimdi anlaşıldı mı ?

Onur Çiçeklidağ 6 yıl

Dersen: "o kadar asker yoktu", "sen bizi cahil(haşa) mi sandın!" diye. Kış Savaşı'na bak derim. Milli şuurun uyanıklığı nelere kadirdir.

Onur Çiçeklidağ 6 yıl

Onur Çiçeklidağ 1. Dünya savaşında ki asker kaçağı oranlarına bakmanı öneririm askerlerin %70'i kaçmıştır osmanlı sürekli kaybediyordu viyana kuşatmasından sonra. 2. Dünya savaşı zamanında o kadar da güçlü bir ordumuz yoktu envanterlere ve kayıtlara bakabilirsin nüfusa göre 2milyon savaşacak askeri vardı demek bir şey ifade etmez. Şu anki bir savaşta 35 milyon savaşacak asker var demek gibi bir olay. Bence sen düşüncelerini sayılara değil de zamanın şartlarına göre ayarlamalısın.

Mertcan Akpak 6 yıl

Yılda binlerce ucak ureten almanya karsisinda toplam ucagimiz 300-500 arasi bisey tankimiz yok denizaltimiz parmakla sayilir.adamlarda tiger panzer var neyle durdurmayi düşünüyorsun sorabilir miyim.stalingrada yonelmek yerine, azerbaycan petrollerine türkiye uzerinden ulasmak isteselerdi bir felaket olurdu.barbarossa harekatina 3 milyon asker ayirdi almanya.toplam seferberlikle birlikte 1.5 milyon askerimiz var sizce mantikli mi

Muttalip Dertli 6 yıl

2 milyon asker çıkardı ki 500 binle Stanlingrad'a gitsek 200 bin yeterdi

Saldıray Unugur 6 yıl

Çıktı geldi mi ? Grup bilim grubu değil kahvehaneye döndü. Her önüne gelen bir şey sallıyor. Askeri techizatlandiramazsan ekmeğini veremezsen nasıl askerlik yapabilir 2 milyon çıkarmış.

Mertcan Akpak 6 yıl

Mertcan bey, Herşeyi yazdım yukarıda, cevap verme ihtiyacı duymayayım diye halen, dediğim dedik, çaldığım düdük misali yazıp duruyorsun. Daha ne istiyorsun cevap olarak ? Tigin de cevap yazdı. Teklonoji yoktu. Yiyecek ekmek vardı, içecek su vardı, savaşacak asker vardı, bunların ihtiyacı olan silahta vardı. Yoksa nasıl isyanlar bastırılsın ?

Onur Çiçeklidağ 6 yıl

Savaştan sonra tören yaptıracak asker var ama savaşacak asker yok. https://www.youtube.com/watch?v=oS6uM4q4JYk

Onur Çiçeklidağ 6 yıl