Türkiye'de Suriyeli insanların dışlanmasının sebebi nedir?

Ülkemizdeki Suriyeli insanları dışlama sebepleriniz neler yazar mısınız arkadaşlar ?

S
0 kişi takip ediyor.
Misafir olarak yayınla
54
54 CEVAP

Taciz, kafe basma, çeteler gibi hareket etme, arapça tabelalar, çok çocuk doğurmaları, mültecinin yeri kamptır fakat sokakta alışveriş merkezinde plajlarda rahatça gezmeleri, yasal olmayan tedavi evi açmaları,

M

ülkemiz insanı da yapıyor Bu saydıklarınızı. İngilizce tabelalardan kimse rahatsız değil ama arapça tabelalardan rahatsız olmak ikiyüzlülük olur.

Sezer Urfalı 6 yıl

Burada suriyeliler için konuştum ben Türkler yapmıyor demedim. Konu suriyeliler konu üzerinden konuşuyorum. Her şeye ingilizce tabela asmalarına ben de karşıyım fakat ingilizce evrensel bir dil.

Mete Bspnrlı 6 yıl

Türkçe tabelaların yanına ingilizce dil bulundurulması daha iyi olur

Mete Bspnrlı 6 yıl

Mülteci dediğimiz insanlara vatandaşlık veriliyor. Arapça tabela astıklarından bizim onları suçlamamız saçma olur. Diyecekleri ilk şey devletiniz bize vatandaşlık verdi biz de kendi dilimizde kendi kültürümüzle yaşama gayesindeyiz.

Sezer Urfalı 6 yıl

Ben karşıyım bunlara kürtçe tabelalara arapça tabelalara veyahutta lazca tabelalara. Vatandaşlık verilmesi tam bir felaket önüne gelene vermeseler belki iyi olabilir ama o da bir felaket bu insanların üniversiteye gidip parti kurup ülkenin başına geçmeyeceklerini nereden biliyoruz arap yandaşları ile birlikte suriyeliler büyük bir oy çıkabilir ne de olsa üreyip duruyorlar başka işleri yok.

Mete Bspnrlı 6 yıl

Onlara bu haklılıkları verenlerde suç. Emin ol eğer sen de başka ülkeye gitmiş olsaydın mesela amerikaya. Sana da bu haklar tanınmış olsaydı sen de sonuna kadar kullanırdın.

Sezer Urfalı 6 yıl

Hak verenler daha suçlu ama suriyeliler de suçlu. Bu kadar da rahat davranmaları normal mi sence? Bayram ziyaretini ülkelerine gidip geldi adamlar lükse bak. Cidden şaşılası bir durum hak verenleri de suriyelileri de sevmiyorum.

Mete Bspnrlı 6 yıl

sevmeyebilirsiniz tabi ki. Ama yukarda da belirttim. Haklılıklarına yasallaştıranlar bunu kullanma hakkına sahip olanlardan kat ve kat daha suçlu. Bu hakkı kullanmaları tabi onlara karşı tutumumuzu da değiştiriyor.

Sezer Urfalı 6 yıl

İster istemez öyle bir tutum oluyor evet. Ama bütün suçu da hak verenlere atmak da biraz saçma olur.

Mete Bspnrlı 6 yıl