Ülser hastası neler yiyebilir neler yiyemez?

sevgili arkadaslar ben ulserle tanışalı daha bir hafta oldu büyük bir şaşkınlık içindeyim neler yememem gerekenleri hemen hemen biliyorum lütfen beni duzeltin acı ekşi turşu kizartmalar çay kahve çukulata kavun karpuz ve sanirim cerezlerin hepsi yasak peki ben ne yiyebilirim lutfen beni bilgilendirin dün 2 küçük parçacık kavun yedim butun bir gece kıvranıp durdum sut yasakmi mesela .

N
0 kişi takip ediyor.
Misafir olarak yayınla
42
42 CEVAP

Sade tahin alacaksin basucuna koyacaksin her sabah uyandiginda 1 yemek kasigi. Hic ara vermeden 20 gün. Ve hayatin boyunca mide agrisi ulser unutacaksin. Sut yasak.. Kelle paca corbasi iç. Hersey ılık olacak

S

inşallah yavrucum inşallah.

Nilgün Aydiş 6 yıl

bende bu şekilde şifa buldum hamdolsun. Bir de közlenmiş soğan tavsşye kayınvalidemden Allah binler kere razı olsun inş.

Betül Özok 6 yıl

Betül hanımefendi biraz daha ayrintili yazarmisiniz lütfen

Nilgün Aydiş 6 yıl

Nilgün Aydiş tahin aç karnına 1 kaşık yedim . kayınvalidem de ülser olduğunda ona da közlenmiş soğan tavsiye etmişler. Bende evde teflonda her gün orta boy bir soğanı ikiye kesip kabuğu tavaya gelicek şekilde yerleştirip kapağını kapatıp pişirerek yedim. Hatta bazen öğleden sonra da yaptım. Bazı gün tek bununla biraz ekmek yiyerek kahvaltı yaptım sayılır. Yedikten sonra sancısı yanma hissi vs duruyordu. 3 hafta kadar sonra artık hiç acı olmadan da yapmaya devam ettiğimi farkettim. Sonra bıraktım. İhtiyaç kalmadı.. Size de geçmiş olsun .

Betül Özok 6 yıl

Betül hanım kızım çok teşekkür ederim bende deniyeyim bakalım insallah iyi gelir. Sizede geçmiş olsun.

Nilgün Aydiş 6 yıl

Soğanı sabah aç karnınamı yediniz bende sopanı çok duydum ama caseret edenedim

Nihal Özçakmak 6 yıl

Tahin gastritede iyi gelşrmi dursun bey

Nihal Özçakmak 6 yıl

Gastrit içinde bunlar olurmu acaba

Şenay Çörüz 6 yıl

evet soğanı da aç karnına yedim .

Betül Özok 6 yıl

benim sabah aldığım ilaçlarım var 6 da aç olması gerekiyor. Ülseri onlar yapmıştı zaten. Onlarla birlikte tahin yedim sade olarak.. Sonrasınd< 8- 9 gibi kalktığımdada soğanı yedim .

Betül Özok 6 yıl

Neyi ac aliyon Betül Özok hanim tiroid ilacını mi merak ettim mide ilacı ac alinir

Kar Çalcalı 6 yıl