Uyku düzenim bozuk geceleri uyanığım gündüz uyuyorum

Arkadaşlar merhaba uyku düzenim ciddi anlamda bozuldu sadece geceleri uyanığım gündüzleri ise uyuyorum. Alarm kurmayı deniyorum defalarca kendime söz veriyorum kalkcam diye ama nafile 10 saat civarı uyuyorum ve uyansamda yorgunum ne yapmalıyım?

E
0 kişi takip ediyor.
Misafir olarak yayınla
18
18 CEVAP

uzundur böyle bir problemim var. Tam düzene soktum dediğimde gece bir iş çıkıyor uyuyamıyorum, 4-5 gibi de diyorum sabahlayayım az uyursam sersem olurum. Sabahlarken evden çıkmam gereken saate yakın sızıyorum. Acayip sinir bozucu bir şey.

kelin ilacı olsa başına sürer demeden tavsiye vereceğim, ben düzene sokabiliyorum ama işler nedeniyle olmuyor.

çok veya az uyku kötüdür. Herkesin ideal uyku süresi vardır. Kişiden kişiye değişir ama min 7 saattir. Da vinci uykusu mu ne diye zırvalara inanma, bolca bilimsel makale atarım.

Çok uyku sersemletir, daha çok uyku istersin, gün içerisinde "amaan çok da uyudum neden hala uykum var" dersin. Az uyku dinç tutar, düzenli olmasa da arada bir az uyuyabilirsin. Çok uyumaktan iyidir.

Ram uykumuz 4 saattir, kaliteli bir ram uykusu çekmen gerekir, 4 saatin altında uyuyacaksan uyanık kalmaya çalışmanı tavsiye ederim.

evrimsel süreçten kalan adaptasyon nedeniyle hormonlarımızın etkinliği gece artarak maksimuma çıkar. Antistress hormonlarından büyüme hormonlarına kadar birçok hormon gece 12-3 arası maksimumda salgılanır. -hormondan hormona değişir-

Günde 4 saat uyuma şansımız varsa onu da 12-4 arasında sıkıştırmaya çalışmak en iyisi olacaktır.

Gece o saatler arasında uyanık kalan insanlarda belli bir süre sonra psikolojik rahatsızlıklar görülür. Doktorların da uyarısı uykuyu düzene sokmak yönündedir.

Son olarak, rüyalı müyalı müziklerden çok anlamıyorum ama beni sakinleştiren birkaç müzik var. Kötü rüyalar gördüğüm dönemlerde, uykusuzluk çektiğim dönemlerde onlarla uyuduğum zamanlar çok verim almıştım. Deneyebilirsin. müziğin ritmi hep aynı olduğu için beyin uyum sağlıyor monotonluğa diye okumuştum. Az sözlü sana bir şeyler çağrıştırmayan sakinleştiren müzikler iyidir.

Arkadaşların dediği gibi bir gün sabahlayıp hiç uyumazsan diğer gün erken yatabilirsin. Erken yattığın gün asla ben şu kadar zamandır uyumuyordum bugün 12 saat uyuyayım deme. Akşam 8de de yatsan sabah en geç 4'te kalk. Bu şekilde 8 saate adapte et kendini. Unutma gereğinden fazla uyumazsan vücut alışır. Kalkar kalkmaz çay kahve sıcak bir şey içip 5 dakika da olsa yürüyüşe çıkman seni direk kendine getirir. Erinmeyip 1-2 gün bunu yaparsan hayatın ve uyku düzenin düzene girecektir bence.

EDIT:
İlk yorumdaki arkadaşın alarm müziklerini asla kullanma, güne stresli başlamana yol açar. Hoşuna giden sevdiğin "ama seni uyandırabilecek" bir müzik kullan. Asla rahatsız edecek seviyede de olmasın.

H

çok sağol gerçekten çok faydalı bir yazı

Emin Kayacı 4 yıl

ne demek hocam, bilgi paylaşmak içindir. Umarım faydası dokunur.

Hasret Urfioğlu 4 yıl

uyku konusunda çok fazla bilgi kirliliği var. Bir şey okuyacaksan da kaynağına mutlaka bak. Nature science gibi tescillenmiş hakem heyetli dergiler dışındaki makaleler ilaç satmak için filan yazılan şeyler oluyor.

Hasret Urfioğlu 4 yıl

ilaç kullanımına girmiyorum profilini inceledim neden girmek istemediğimi sende anlamışsındır ram uykusu 4 saat derken 4 saat uyuyarak bir günü atlatabilir miyim ?

Emin Kayacı 4 yıl

atlatabilirsin ama sağlıklı olmaz. Vücut kendini kapatıp yenilenmek istiyor. Bir süre yüksek performansla kullanırsan patlak vermeye başlar. Bağışıklık sistemin düşer, psikolojik olarak yıpranırsın. Sinirli biri olursun, ağrıların artar vs vs

Hasret Urfioğlu 4 yıl

bu arada son kısmı editledim alarm konusunu ekledim

Hasret Urfioğlu 4 yıl

ilaç kullanmak çok da kötü bir şey değil, alternatif tıp diye bir şey yok ona dikkat etmek kaydı ile ilaç kullanabilirsin. Elbette gereksiz ilaca karşıyız ama çok önyargılı olmamak lazım. Gerekiyorsa kullanılır. -uyku ilaçları sersemletiyor o ayrı ancak düzene sokana kadar kısa süreli kullanılabilir-

Hasret Urfioğlu 4 yıl