Vatan, Millet, Şehitlik, Bayrak, Kutsanmış toprak gibi kelimeler uydurulmuş kavramlar mıdır?

Vatan-millet, sehitlik, bayrak..
Uyutulmamiz icin turetilmis kavramlar..

Kutsanmis toprak ve bayrak; hipnoz edici.

O
0 kişi takip ediyor.
Misafir olarak yayınla
55
55 CEVAP

Ben hak veriyorum düşüncenize.
Dünyada hep aynı hikayeler ile kandırılır, uyutulur insanlar.
Kahraman askerler, yüce, eşi benzeri olmayan ırk ve tarihsel demagojiler vs...

Arkadaşlar, Çanakkale demişler bundan dolayı bir örnek vermek istedim.
Örneğim; Çanakkale geçilmez denilir. Ama Cezayir, Tunus, Arabistan, ırak çabuk geçildi. Oysa orası da vatan toprağıydı. Üstelik islamla yönetilen ve dini değerlere sımsıkı bağlı halkına rağmen en kutsal olan Mekke ve Medine'den vazgeçilmiştir. O zaman da şimdi de sorsanız müslümanlar Çanakkale yerine Mekke daha önemlidir derler. Demeye çalıştığım ise tarihsel bakış açısı farklıdır nerde başarılı isen orası şaheserin olur. Vatan millet bayrak Sakarya konusunda biraz daha içtenlikle ve beynin bazı sınırlarını yok edip bazı şeyleri sorgulamak gerekir. Ve en önemlisi de bir şeyler için bazı şeyleri yaparken, insanlıktan çıkmamak lazım.
İlla ki bişeye önem verecekseniz bu hayatta önceliğiniz; kaldığınız sürece onurunuzu korumak olsun.

M

+1 Milletler basarilariyla anilmak isterler.

Enes Buldu 6 yıl

Bu yeni dünya akımının kurucu mimarilerinin negatif yönlerini veya kin kusma nedenlerini anlatmak için ve bazı insanların bundan bir çıkarımda bulunması için gerçek manada çok efor sarfetmek gerekir. Ayrıca terörist yada vatan haini damgasını yemek içten bile değil. Evet bizde biliyoruz sınıfsız, ırksız,dinsiz bir toplumu inşa etmenin zor olduğunu ama biz böyle bir dünya kuralım diye size yeni bir fikir beyan etmedik ki yada size bir örgüt kurmak için gelmedik ki. Bazı gerçeklikleri konuşuyoruz burda. Ama gelin görün ki kime neyi anlatacaksınız... Harfiyen katılıyorum size.

Melih Mazmancı 6 yıl

Ülkemiz hakkında konuşuyorum. Benim düşüncem düşündüğünüzün aksine olacak. Aydınlanmadan uzak olan o yığının bunca zamandır aydınlanmadığını, bundan sonra da aydınlanacağını ç zannetmiyorum hele kolayca kafalanacağını hiç zannetmiyorum. Nedeni ise az çok tahmin edersiniz, mesela geçenlerde ülkece hoşaf olduk demem yetiyor herhalde. Ne yazık ki onlarla birlikte gittikçe daha da kötüye ve bataklığa sürükleniyoruz.

Melih Mazmancı 6 yıl