Vergi vermeden yaşamak imkansız mı bu gezegende?

Vergi vermek istemiyorum. Hiçbir devlete vergi vermeden yaşayabileceğimiz de hiçbir yer yok. Yok vergi vermezsek, devlet olmazmış, olmazsa yol su elektrik olmazmış. Bir dolu laf ediliyor. Tamam iki karış toprak bıraksın devletler vergi de vermeyelim bakalım oluyor muymuş olmuyor muymuş. Zorla paramız gasp ediliyor, zorla emeğimiz gasp ediliyor. Anca o mu gasp etsin öbürü mü gasp etsin diye seçebiliyoruz. Vergi vermeden yaşamak imkansız mı bu gezegende ?

A
0 kişi takip ediyor.
Misafir olarak yayınla
86
86 CEVAP

Sanırsın hiç okula gitmemiş, bebekken aşı olmamis, hastaneye gitmemiş, yorulunca bir bankta oturmamis, eğitimini sağlığını güvenliğini iletişimi elektriği suyu ulaşımı kullanmamis:) aylık odedigin toplam vergi miktarı ne kadar kdv otv ivirzivir hepsi? Ne kadarlık katma değer urettin bütün hayatın boyunca ne kadar hizmet aldın ne kadar vergi verdin. Gerçekten merak ettim.

N

Muhasebecimi çağırayım Vergi olarak çok büyük rakamlar ödemedim. Vergi vermeyi hiçbir zaman sevmedim zaten.

Ahmet Kanyılmaz 6 yıl

Bu kadar feveran ettiren rakamı merak ettim sadece. Birilerinin verdiği vergi ile yazmayı öğrendin yanılıyor muyum Ülkedeki yüksek vergi oranından adaletsizlikten verginin doğru yonetilmediginden şikayet etmekle senin hayalini kurduğun Utopik yaşam çok farklı şeyler. Vergi vermeyi reddederken, başkalarının verdiği vergilerle saglanan hizmetleri almayi da reddederek yasadiysan onu bilemem hayatını bilmediğim için. Mesela ben elektrik faturamdaki vergiye sinir oldugumdan daha çok kayip kaçak bedeline sinir oluyorum : ) ödemeyecek olan benim odedigimle hizmet de almayacaksa bence mahsuru yok : )

Nüket Dedeler 6 yıl

" ödemeyecek olan benim odedigimle hizmet de almayacaksa bence mahsuru yok " şu samimiyete hiç itirazım yok.

Ahmet Kanyılmaz 6 yıl

Asıl önemli konuda anlastigimiza sevindim : ) odedigim vergilere ahmet in alacağı hizmetlerde kullanılmamak üzere diye şerh koydurma hakkı talep etme hakkı talep ediyorum : )

Nüket Dedeler 6 yıl

Bir ada tutarsan haber ver ben gelir vergi veririm ama kuruş kuruş hesap sorarım boşuna almadık o Yeminli belgesini : )

Nüket Dedeler 6 yıl

Bir gün piyango falan vurursa direk alacağım. Herkes yurtdışına kaçma hayali kurar. Ben bütün ülkelerin dışına çıkma hayali kurmuşumdur her zaman. İmkan yok işte

Ahmet Kanyılmaz 6 yıl

O ikramiyeden ne kadar vergi kesilecegini bilsen hayallerine sinir olursun : )

Nüket Dedeler 6 yıl