Vertigo için ne yemeli içmeli nasıl hareket etmeli?

Hepinize Merhaba 2 sene önce merdivenden düşmüştüm kafamı çarptım bayılmışım O günden beri ara ara başım dönüyor en son vertiğo başlangıcı teşhisi konuldu manevra yapılarak düzeltildi. Bu ara yoğun mide bulantısı kusma baş dönmem var yine atak tekrarladı biliyorum. Vertigo ile önerileriniz nelerdir ne yenilir içilir nasıl hareketler etmeli. Tesekkur ederim.

G
0 kişi takip ediyor.
Misafir olarak yayınla
26
26 CEVAP

Gülsün size boyun damarlarınızın ultrasonunu çektirmenizi öneririm. Damarlarınızdan birinde aşırı plak yada tıkanıklık varsa vertigo yu andıran şikayetlere sebep olabiliyor. Biz babamda yaşadık aynı şikayetleri. Hatta bir dönem anti vertigo ilacı kullandık dengesini sağlayabilmesi için. Aniden gelen( özellikle yataktan kalkarken) baş dönmesi ve denge kaybı vardı. Yapılan tetkiklerinde boyun damarlarından biri tamamen tıkalı çıktı. Şimdi damar tıkanıklığı için ilaç kullanıyor.

E

Elif hanım boyun fıtığı düzleşme ve skolyoz var tetiklermi bir ara çok gittim doktora

Gülsün Güraras 6 yıl

Fıtık ve kireçlenme de baş dönmesine sebep oluyor diye biliyorum. Bu rahatsızlık içinde fizik tedavi uzmanı bazı boyun ve omuz egzersizleri veriyor. Doktora gittiyseniz daha önce size öneride bulunulmuştur mutlaka.

Elif Sarıfakıoğulları 6 yıl

Elif hanım evet hem skolyoz için hemde boyun fıtığı için egzersiz yapıyorum ihmal ediyorum sanırım son günlerde

Gülsün Güraras 6 yıl

Geçmiş olsun, ihmal etmeyin.

Elif Sarıfakıoğulları 6 yıl

Ben herkese diyorum ki boyun düzleşmesi ve fıtık tetikler hatta yapar. Ne demek yapmaz

Medine Günkaya 6 yıl

Ama sizin sıkıntımız başınızı carpmanizla oluşmuş dolayısıyla bir baş ne falan baktırır once

Medine Günkaya 6 yıl

Düşmeyle başladı ilk başlangıcım Mediha hanım Mr çekildi birşey çıkmadı Ben fıtık tetikledigini düşünüyorum dr. Öyle Söyledi

Gülsün Güraras 6 yıl

Fıtık nedeniyle bir sinir zorlanması var. Bas ile ilgili sıkıntılar gerçekten boyun kaynaklı. Duzlesme yok mu siz de? Eşimin ve ben de kulaklara doluluk oluyor ikimiz de de fıtık var ben de ileri düzeyde düzleşme de var. Vertigonjn da çeşitleri var sadece kulakla ilgili değil yani.

Medine Günkaya 6 yıl

Malesef düzleşme ileri derecede demişti dr fizik tedavi oldum geçen yıl rahatlamıştır geçici süre için

Gülsün Güraras 6 yıl

İşte düzleşmesi yapıyor. Fıtık değil düzleşmesi ve onu duzletirseniz her şey düzelir. Allah şifa versin

Medine Günkaya 6 yıl

Düzleşme nin tedavisi varmıdır

Gülsün Güraras 6 yıl

Olmadığını söylüyorlar ama çekme yöntemi ile tedavi olduğunu söyleyen bir doktor vardı yani iş başa düşüyor. Cekme yöntemi egzersiz niye olmasın

Medine Günkaya 6 yıl