Yanlış kullanılan antibiyotik insanlığın sonunu getirebilir mi?

Yazıya göre ana sorunlardan biri yeterli miktarda yeni antibiyotiklerin üretilemiyor olması. Soruna bir çözüm bulunamazsa Ortaçağ’a geri döneriz ve çok sayıda insan hayatını kaybeder diyor araştırmacılar. Öyle ki parmakta açılan küçük bir kesik yarası bile antibiyotik öncesi devirlerdeki ameliyatlar gibi hayatı tehdit edecek hale gelebilecek. Ancak bir çok insan bu uyarıyı küçümsüyormuş. Tarımda kullanılan antibiyotikler azaltılmalı diyor. Sizlere mesela soruyorum senede kaç kere antibiyotik alıyorsunuz?

0 kişi takip ediyor.
Misafir olarak yayınla
83
83 CEVAP

Bunun dışında başka bir kitle türemeye başladı. Doğalcı bitkici. Herşeyi bununla halledebileceğini sanan bir kitle. Antibiyotik manyakları var. Aşırı kullanım böbrekleri iflas ettiriyor. Mümkün olduğunca kullanmamak lazım ama antibiyotiksiz de geçmiyor hastalıklar eski hastalıklar değil .
Bir de şöyle bir durum var bu ilaç bir sektör ve nasıl bir pazarlamacı pazar araştırması yapıp fazla ürün sürüyorsa bunlarda aynısını yapıyor. Robot teknolojisi arttıkça insana ihtiyaç azaldıkça hastalıkla birçok insanı yavaş yavaş gözden çıkartabilirler . Doğum oranları git gide azalabilir. Biraz komplo oldu ama ben böyle düşünüyorum .

D

Insanlari öldürmelerine gerek kalmiyor, yavas yavas nüfus artisi yavasliyor. Mesela Japonya kirmizi alarm verdi. Komplalara gerek yok, dünyada serbesticaret ve piyasa arttikca ve saglik sistemleri gelistikce ülkelerde, cocuk dogumlari azaliyor. Buda artik nüfus artisinin durmasi, hatta azalmasi anlamina geliyor.

Devrım Özkefe 6 yıl

Aynen zaten gerek de yok. Önemli olan az ve öz çıkması. Doğada da böyle zaten az olan değerlidir. Öyle bir kitle yetiştirirsin ki az olur 1 kişi 100000 kişiye bedeldir. yukarıda demek istediğim manipüleye çok açık bir sektör .

Doğan Cayrancı 6 yıl

Ne kadar büyük bir otorite veya güc mecrasi varsa, kötüye kullanimida o kadar olasidir. Ondan dolayi minimal devlet olmali yada olmamali diyorum. Cünkü en guclü otorite mecrasi ve bu otoriteyi en cok kötüye kullanan yapi devlet. Kendisine yakin olan sirketleri kollarken digerlerini cok edebiliyor ve buda bu piyasanin daha cok istismar edilmesini sagliyor.

Devrım Özkefe 6 yıl