Yanlış kullanılan antibiyotik insanlığın sonunu getirebilir mi?

Yazıya göre ana sorunlardan biri yeterli miktarda yeni antibiyotiklerin üretilemiyor olması. Soruna bir çözüm bulunamazsa Ortaçağ’a geri döneriz ve çok sayıda insan hayatını kaybeder diyor araştırmacılar. Öyle ki parmakta açılan küçük bir kesik yarası bile antibiyotik öncesi devirlerdeki ameliyatlar gibi hayatı tehdit edecek hale gelebilecek. Ancak bir çok insan bu uyarıyı küçümsüyormuş. Tarımda kullanılan antibiyotikler azaltılmalı diyor. Sizlere mesela soruyorum senede kaç kere antibiyotik alıyorsunuz?

0 kişi takip ediyor.
Misafir olarak yayınla
83
83 CEVAP

ortalama 3 ayda bir 1 hafta kullanıyorum mecburen. Herseferinde başka antibiyotik veriyor çünkü bağışıklık kazanıyorum antibiyotiğe. Başa dönüp eski antibiyotiği alıyorum çeşit bitince

B

Size probiyotik yogurt tüketmenizi ve probiyotik tursu yapip yemenizi tavsiye ederim, birde spor yapin. Bakin o zaman cok daha az ihtiyaciniz olacak bu antibiyotiklere.

Devrım Özkefe 6 yıl

spor yapıyorum ama sorunum akciğerle ilgili olduğundan hafif sporları tercih ediyorum. Probiyotik yoğurt dediğinizin farkını bilmiyorum ama ev yapımı yoğurt ve turşu yiyiorum

Burcu Harmanbaşı 6 yıl

astım, mite toz alarjisi, kronik zature, anjin ve faranjit hepsi birden sırasıyla olduğundan dolayı ve bunların başlangıcı bebekliğimden başladığından dolayı geçici çözümler antibiyotikler oluyor. Fakat dün doğal içerikli bir ilaç keşfettim eczaneden, içinde meyan kökü nane yağı vb. Şeyler var öksürüğüm ilk kez azaldı. Bende onun adına bakıp yarın yazarım buraya gerçekten farkettirdi

Burcu Harmanbaşı 6 yıl

Bagirsaklarimiz bizim vücudumuzdaki en kalabalik, cesitli ve bize yarari dokunan floraya sahip yerdir. Bu flora antibiyotik, bol sekerli, düsük lifli beslenme ile zarar görür ve oranin gördügü zarar tüm vücudu ve savunmasini etkiler. Bizim maya diye bir maya varmis Türkiye'de bir arastirin bakin. Icinde bir cok probiyotik bakterisi olna bir kac cesidi var. Yogurttan yagurt üretimi sürekli yapildiginda, icinde zararli mikroorganizmalar birikebilir, ondan hazir mayalarla yapmak daha iyidir.

Devrım Özkefe 6 yıl

sayfa önermek istemiyorum, cok abarti seyler dönebiliyor ondan, ancak bir internetten ararsaniz probiyotik yogurt bakterileri diye, yada isterdeniz bir link atarim.

Devrım Özkefe 6 yıl

araştıracağım saolun. Aklıma sokmuşken az sonra prebiyotikli yoğurt alacağım

Burcu Harmanbaşı 6 yıl

benim dediğim şurubun adıda korex imiş

Burcu Harmanbaşı 6 yıl

Birde arastiranilirsiniz, mesela oto-imün saglik sorunlarinda, caresiz kalan ebeveynler ve cocuklar cok ciddi anlamda yeme seklini düzenleyerek, simdiki tibbin saglayamadigi kazanclar saglayabiliyor. Prebiyotik yogurdu bence kendiniz yapin, hazir satilanlarin o kadar etkili oldugunu sanmiyorum.

Devrım Özkefe 6 yıl

Birde ben o ilacla ilgili pek bir sey bulamadim, bana bir resmini atarmisiniz?

Devrım Özkefe 6 yıl

resmini mesaj olarak attım size. Onun mayası ayrı ve özel olmalı onuda bulmak lazım. Zaten açık süt ile evde mayalattırıyordum yoğurdu

Burcu Harmanbaşı 6 yıl

Eger yogurt mayasi alacaksaniz bakteri cesidinin cok olmasina dikkat edin ve ilk yediginizde az yiyin, günden güne artirin. Ictiginiz sey size yariyorsa kullanin, ancak sunu unutmayin her ilac, ana maddelerin artirilmis seklidir aslinda ve dozaji önemlidir.

Devrım Özkefe 6 yıl