Yapay rahim

Bu yılki büyük başarılardan bir tanesi de sanırım yapay rahim içerisinde büyütülen bu kuzu.

Size sormak istediğim şey ise, sizce bunun ileride insan yaşamına da entegre edilmesi söz konusu olur mu? Yoksa etik sebeplerden dolayı engellenir mi?

0 kişi takip ediyor.
Misafir olarak yayınla
21
21 CEVAP

Tabiiki mumkun hatta, Genetik yonden en gelismis spermler en uygun yumurtalikla birlestirilerek fiziksel ve mental yonden en saglikli bireyler Dunyaya getirmek... Sahsen ben bu yontemle cocuk sahibi olmak istiyorum tabi düşünsel ve egitim duzeyi bakimindan esiminde buna acik olmasi gerekiyor... Yok caiz degil falan takintili olmamali... Ve Dunya ya gelecek cocuk zihinsel yapisina uygun bir egitimle desteklenmeli yoksa hic bir ise yaramaz... Tum birikimimi ve servetimi bu yonde harcayacagim... CRISPR arastirmanizi tavsiye ederim...

com-18na1wo745cxorq9n9jt.jpg

G

En gelişmiş sendin, seni yaptık dersiniz çocuğunuza. Bütün evrelerini ne kadar geliştiğiyle kafayı bozarak geçirirsiniz. Mutlu olmasından çok IQ'su ile meşgul olursunuz. Bu da bir tercih tabi.

Derya Tarım 6 yıl

Derya Tarım Bir de ortaya çıkan sonuç ile kendi genlerine küsmek var. Doğru

Ünsal Başpehlivan 6 yıl

Kendi genlerinden dahi çıkacağından nasıl emin olduğunu sorup moral bozmak istemedim, bütün birikim buna harcanacak. Kolay mi?

Derya Tarım 6 yıl

Bence o konuya hiç girmiyelim. Farkında bile olmadan başkasının çocuğuna babalık eden çok adam var

Ünsal Başpehlivan 6 yıl

Bi yerlerde çocuğu olduğunu bilmeyenler kadar vardırlar.

Derya Tarım 6 yıl

Derya Tarım Aynı cümleyi tersten kurdunuz yani

Ünsal Başpehlivan 6 yıl

derya O oyle olmuyor, Bir spermi alarak crispr yontemiyle zayif ve zararli genleri keserek cikararak fiziksel ve mental mukemmellige eristiren genom sarmaliyla donatmak ve embriyo doneminde cesitli ufak musadalelerle yapay rahimde uygun sekilde buyutmek. 60 milyon spermden en kalitelisini bulmak degil ki bu pek te mumkun degil... Konuyu arastirmanizi tavsiye ederim. Evrim agaci youtube kanalinda bununla ilgili yaklasik 3 saatlik bir bilimsel soylesi bile var...

Güner Alageyik 6 yıl

Peki kolay gelsin.

Derya Tarım 6 yıl