Yaşamak için dünyaya geliyorsak neden ölüyoruz?

Yaşamak için dünyaya geliyorsak neden ölüyoruz?
H
0 kişi takip ediyor.
Misafir olarak yayınla
172
172 CEVAP

Cenneti kazanmak için yaşıyoruz cennete gitmek için ölüyoruz. Rabbim imtihan için bizi sınav yeri olan dünyaya gönderdi ki. İyi ile kötüyü ayrıştırıp gerekeni yapmak için.
Kardeşim sana tavsitem biraz daha dinimizi anlatan kitaplar oku. O zaman varoluş amacımızı daha iyi anlayacaksın.

S

Neyin sınavı bu peki yada neden geldimiz yerde napmışıkki sınava bu dünyada sokuluyoruz ondanda geçtik sonra öbür dünyaya gecicez tekrar sınava giricez bu neyin sınavı

Asena Çakmaz 6 yıl

iyi ile kötüyü ayırma sınavı yani Allah'ın emrettiği gibi yaşayanlar ve nefsine uyanların sınavı Asena Çakmaz hanım en basitinden örnek veriyorum Ösym sınavına gireceksiniz onlar mı geliyor yoksa siz mi sınav olacağınız yere gidiyorsunuz? İşte ahiretimizin kurtuluşu için bizim sınav merkezimiz de dünya. Sadece ösym ye girmekle sınav bitiyor mu bunun alan bilgisi bilmem nesi gibi daha bir çok sınavı oluyor. işte ahiretteki sınavımız da dünyadakinin devamı. Ama korkma dünyada sınavınİ geçtiysen ahiretinde de geçersin.

Sibel Türkay 6 yıl

Sibel Türkay tmm dedikleriniz doğru örnek ben sınavın gelmeden önce vercem sonra gidicem yine vericem iyi elhamdülüllah müslümanım peygamberim hz muhammet madem bu kadar sınava gircem niye benmi ist3dim bu dünyaya gelmeyi ve cektim kaderi hastalıkları bunlardamı sınav sınavsa neyin sınavı bu zaten bir yerden gelmişim bir yere gidicem geldim yerde ister istemez yaşam hadlalık bir sürü etken istesekte istemesekte bizi günaha sokuyo niye benim istemedim bir dünyaya yada yaşama gelmemin sonucunu ben öbür tarafta cekicem bu sizce ney

Asena Çakmaz 6 yıl

Bu dünyaya gelmeseydin imtihan olamazdın bu demek oluyorki cennete girme hakkın olmazdı. Hastalık gibi durumlar elbet çok ağır imtihanlar. Rabbim hakkıyla geçebilmeyi nasip etsin güzel kardeşim.

Sibel Türkay 6 yıl