Yaşamın gerçek olduğu kanıtlanabilir mi?

Bu yaşamın gerçek olduğunu kanıtlayabilir m.s.niz?
Sahte bir gerçeklik içinde olmadığımızı ya da beynimizin içinde sıkışıp kalmadığımızı kanıtlayabilir m.s.niz?
Belki de yaşadığımız her şey bir rüyadır; bir halüsinasyondur. Sahte bir dünyada yaşamadığımızdan nasıl emin olabiliriz ki?
Gerçekte kim olduğumuzu, nereye ait olduğumuzu nasıl öğrenebiliriz?
Lütfen sorularıma yanıt bulmamda yardımcı olun. Sizlerden güzel cevaplar bekliyorum...

com-tc8gzawmip3ecbqbxweq.jpg
C
0 kişi takip ediyor.
Misafir olarak yayınla
27
27 CEVAP

Anlaşılan gerçeklerden canınız yanmış ve sıkılmış gibi bir hal içindesiniz ki sizde biraz olsun kendininizi kandırıp avutacak bir dünya arzuluyorsunuz bir nevi bu dünya zaten yalan ölünce uyanırsın kafan mezar taşına değince.. Bence şimdiden böyle sorularla kafanı m.ş.ul etme sana sorulacak gerçek sorulara münker ve nekir meleklerine vereceğin cevaba kendini hazırla.. Eğer insanım diyorsan kendine..

B

Haklısınız ama insanın içi rahat olmadıkça düşünceler dini inancına engel oluyor. Gerçekten hissedilmeden yapılan ibadetin bir anlamı yok. Bende istiyorum ki gerçekten hissedeyim.

Cancrie Altınsoy 5 yıl

Öncelikle bir Besmele sonra Kelimeyi Şehadet getirin (şeytanı kovun)dini inancınız yerine gelir. Allah herşeyi sizde samimi olursanız hissettirir. Allâh'ın izniyle siz dediğimi yapın..

Burçin Okbilek 5 yıl

Kardesim hissetmek istiyorsan gönulden kabul etmen gerekir zira kalbini acarsan, oranin sultani olan iman yerlesecektir. Dusuncelerini bir kenera birakmayi ogrenebilirsin. Akil ile degil kalbini ve vicdanini dinle

Ryrfygv Serezli 5 yıl

Yazdıklarım gayet açık ve okunaklı tercümana ne hacet?

Burçin Okbilek 5 yıl

Kardeşim islamı araştır ve kitaplarını oku yani doğruyu seç ! ! tek doğru ise islamdır bunu görüceksin

Ahmet Dekarasyon 5 yıl

Nasıl anlaşıldım bilmiyorum ama ben zaten Islamın tarafındayım sadece yeteri kadar iman sahibi değilim. Düşünürken ise objektif olmayı tercih ederim.

Cancrie Altınsoy 5 yıl

Şöyle bir hadis vardı eğer kim Imanından tat olmak istiyorsa karşı cinsten gözlerini çeksin o şeytanın oklarından biridir ki imanından tat almana mani olr

Ahmet Dekarasyon 5 yıl