Yaşamın gerçek olduğu kanıtlanabilir mi?

Bu yaşamın gerçek olduğunu kanıtlayabilir m.s.niz?
Sahte bir gerçeklik içinde olmadığımızı ya da beynimizin içinde sıkışıp kalmadığımızı kanıtlayabilir m.s.niz?
Belki de yaşadığımız her şey bir rüyadır; bir halüsinasyondur. Sahte bir dünyada yaşamadığımızdan nasıl emin olabiliriz ki?
Gerçekte kim olduğumuzu, nereye ait olduğumuzu nasıl öğrenebiliriz?
Lütfen sorularıma yanıt bulmamda yardımcı olun. Sizlerden güzel cevaplar bekliyorum...

com-tc8gzawmip3ecbqbxweq.jpg
C
0 kişi takip ediyor.
Misafir olarak yayınla
27
27 CEVAP

Evren gözlemcinin ona baktığında yaşadığı ufak bir gecikmeden fazlası değil dir. Herşey simülasyon. Dinlerin yüzyıllardır söylediğini bugün bilim söylüyor. DMT transına girmiş denekler evrenin fragdal bir yapıda olduğunu ve kolay bir işleme sığdıgını söylüyor. Ve bu işlem insan zihninin ürünü.

M

Evet doğru evren orjinalde bir fragdal.. Yani salyangoz tarzında genişler.. Öyle bilindik düz balon gibi değil.. Bunu bilim değil islamı anlayanlar bin yıldır söyler..

Mehmet Demırkaya 5 yıl

Burada bitmemeli bu sohbetDevamı yok mu?

Gül Soto 5 yıl

Her zaman daha iyisi vardır

Murat Dörtdemir 5 yıl

Evrenler iç içe geçmiş durumda. Düşünün cinleri göremiyoruz ama varlar. Aynı yerde gibi ama değil. Boyut farkı. Onlar bir üst boyutta olunca bize yokmuş gibi geliyor.

Murat Dörtdemir 5 yıl

Evet, uyumlu olduğumuz titreşim, frekans farkı yüzünden iç içeyiz ama temas yok. "Evrenin fragdal yapıda olduğu" dediniz. Yaşam çiçeği gibi mi m.s.la. Salyangoz tarzında genişler? Biz balonu düşünüp dururduk hep.

Gül Soto 5 yıl

Başka bir postta yazdık az önce. Her şey anda olur. Öldü sandığımız tüm insanlar şu anda yaşıyorlar aynı anda her zaman yaşanıyor. Örneğin şu anda İstanbul fethediliyor.

Murat Dörtdemir 5 yıl

Yaşam çiçeğini biliyorsanız sorun yok .

Murat Dörtdemir 5 yıl

Anın, şimdinin dışında hiçbir şeyin vuku bulmadığını, var olan aslında tek bir an olduğunu, ve bütün zamanların bu an içinde yaşandığını... Bunları birazcık biliyorum, birazcık haberdarım ama kavramak çok zor. Konuşurken, anlatırken, açıklarken bile yok dediğimiz geçmiş ve gelecekten, süreçlerden bahsetmek zorunda olduğumuz bir algıyla kavramak zor.

Gül Soto 5 yıl