Yaşamın oluşması tesadüf müdür?

Bir maymunun daktilo başından ''AT'' yazma ihtimali 841 de 1 dir.
Aynı maymunun ''TESADÜF'' yazma ihtimali: 17.249.876.309 da 1 ihtimaldir. 3.5 milyar harf genetik bilgi içeren DNA 'nın ''TESADÜFEN'' oluşma ihtimali nedir ?

Ö
0 kişi takip ediyor.
Misafir olarak yayınla
78
78 CEVAP

Oluşum aşamasında ne kadar süre geçtiği net olarak bilinemez. Bildiğimiz süre oluşum başladıktan sonraki süredir. Bundan önce meydana gelen kombinasyonların sayısı sizin yukarıda bahsettiğiniz o kalabalık rakamlardan fazla olabilir ama bu rakamlardan hemen sonra meydana gelen oluşum doğru kombinasyonu oluşturdu ve böylece canlı yaşam meydana geldi. İnsan ırkının Adem ve Havvadan gelmediği kesinleşmiştir. İnsan ırkları arasında biyolojik anlamda kesin çizgiler vardır. Mesela siyah ırkla beyaz ırkın ilk olarak ortaya çıktıkları yerler bile farklıdır. Bu konular burada tartışılamayacak kadar karmaşık ve kapsamlıdır. O sebeple özet olarak bu kadarı yeterli sanırım.

O

Bence sizde iyi arastırmalisiniz dna sarmalında belirli bir yer tüm insanlarda aynıdır ve kesismektedir. Bununda ademin dnası olduğu kabul edilmektedir ve cikış noktasi afrika görunmektedir. Referans suan icin veremeyecegim ama boş bir zamanimda kaynak verebilirim. Sonradan asimile olmuşsa insanlik ademden geldigimizi kabul etmemek yerine bunu farkli bir seye yorabiliriz.

Ali Sangu 6 yıl

Ali Sangu Genetik materyalde sadece insanların birbiriyle değil bitkiler ve hayvanlarla da benzerliği vardır. Bu bir ıspat olamaz. Ben bitki biyoteknolojisi ve genetik mühendisiyim. Bu konular üzerinde yüzyıllardır yapılan çalışmalarda hiç tahmin bile edemeyeceğiniz kadar farklı canlıların gen dizilimlerinde büyük benzerlikler oldugu görüldü. O zaman sizin mantığınızla düşünürsek bütün canlılar Adamle Havvaden türediler. Bitkiler ve hayvanlar da dahil. Bu tutarlı bir sav değil bence. Tıpkı insan ırkının adamle havvadan çoğalmasının mantıksız olması gibi.

Oguzhan Koşarsoy 6 yıl

Adem ve Havvadan gelmedigin nasıl kesinleşti?

Özcan Şenol 6 yıl

Bunu en basit şekilde anlatmaya çalışayım. Eğer bütün insanların kökeni ademle havva olsaydı şimdiye kadar yeryüzünde yaşayan insan kalmazdı. Çünkü genler sürekli olarak tekrarlandığından zamanın herhangi bir yerinde meydana gelen bir genetik hastalık ondan sonra oluşan bütün kuşaklara da aktarılır ve insan nesli biterdi. Hastalık başlamadan önce varolanlar da yaşlılıktan ölürdü ve bu son kaçınılöaz olurdu. Bunun yanında anne baba ve kardeşlerimizle ortak genleriniz mevcuttur. DNA testlerinde bir aileye mensup olup olmadığınız bu yöntemle bulunur. Eğer ortak ata ademle havva olsaydı bütün insan ırkının genleri ortak olurdu ki bu da zaten yukarıda bahsettiğim genetik hastalıklara sebep olurdu. Eğer hala insan ırkı varsa bunun sebebi ademle havva hikayesinin doğru olmamasıdır.

Oguzhan Koşarsoy 6 yıl