Youtube video çekimi için hangi kamerayı almalıyım?

Youtube video cekimi icin ofis acacagim ancak kamera konusunda bilgisizim. Arastirmalarima gore dslr kameralar isimi gormeyecek sanirim. Handycam olarak onerdiginiz bir model var midir?

com-ov9o8jl5ogvj44i2dwlf.jpg
M
0 kişi takip ediyor.
Misafir olarak yayınla
12
12 CEVAP

Çok ucu açık bir iş, canlı yayın mı olacak yoksa kurgulu VLOG şeklinde videolar mı olacak, video çekerken autofocus kullanmak ne kadar doğrudur, küçük body lerin pil sorununu ekstra harici piller ile mi gidermek gerekir, 4K şart mıdır yoksa HD işinizi görür mü gibi bir çok soru ve bileşen var aslına bakarsanız, bütçe ile de doğru orantılı olarak değişecektir bunların tamamı, sonuç olarak tripod, mikrofon ve ışık gibi ve hatta fon gibi ihtiyaçlarınız olacaktır.

B

Vlog tarzi ic cekim ve dis hareketli cekimler yapilacak karisik yani her ise uygun olabilecek orta yollu bir sey ariyorum

Melih Sonul 6 yıl

O zaman size sabit lensli ama zoom yapabilen bir kamera gerekir, bir çok youtuberin 2. veya 3. kamera olarak kullandığı marka ve modeller var, sonuç olarak yan ekipmanları da olacak, kart gibi, ışık ve mikrofon gibi, bu arada 4K ve yüksek kare çekmeyecekseniz çok pahalı kartlar almanıza da gerek yoktur. Yatırımınızı doğru yapmanız çok daha sağlıklı olur SONY'nin RX serisine bakmanızı tavsiye ederim.

Benan Zirek 6 yıl

Degistirilebilir lensli alsam daha iyi olmaz mi bir arkadas daha sabit lens onerdi de nedeni nedir? Degistirilebilirlerde cok mu masraf cikar

Melih Sonul 6 yıl

Şimdi şöyle bir yandan satıcı gibi, bir yandan da müşteri gibi düşünüyorum, bu sebeple de şöyle açıklayayım, değiştirilebilir lensi DSLR body veya video kamera alırsanız, diyafram değeri iyi olan lensler almanız gerekir yanında, size yukarıdaki yorumda belirttiğim serinin lensleri ZEISS'dir ve bazı modellerde sabit 2.8f diyafram değeri vermektedir, bu sebeple masraf çıkartmaktan daha çok giriş seviyesinde size daha kompakt bir işlem listesi çıkartmak daha mantıklı olacaktır. Bazı arkadaşlar follow focus gibi şeylerden bahsetmişler ki çok alakasız ve hiç gerek yok, o sebeple de giriş için bu yoldan devam edin.

Benan Zirek 6 yıl

Anladim hocam cok tesekkurler

Melih Sonul 6 yıl

Rica ederim, kolay gelsin.

Benan Zirek 6 yıl