Zaman neyden oluşur ve zamanda geri ve ileri gitmek mümkün mü?

Merhaba, zamanda yolculuk mümkün mü sizce desem havada kalıyor, kendimi açıklayıp öyle sorayım soruyu. Bir kader anlatımında 3 kitabi yanyana dusunun soldaki gecmis ortadaki simdiki zaman sagdaki gelecek ve bir ayna dusunun ortadaki kitaptan sadece 3 cm yukarida tutun bu bizim görüşümuzdur o yuzden sadece simdiki zamani algilariz. Peki aynayi yukari dogru cikarirsaniz ama olabildigince yukari cikarirsaniz 3 kitabin tamamini görürsünüz bu da Allah'in gorus acisidir. Yani onun icin dun bugun yarin gibi kavramlar yoktur. Herseyi ayni anda gorur ve zaman kavramida ortadan kalkar seklinde acikliyordu. Yani anlar yiginindan baska birsey yoktur. Bu durumda soylenen cok imkansiz degil gibi görünüyor. Bir makinemiz olsaydi hersey hazir olsaydi gecmise gidilebilir miydi? Yani gidilecek bir gecmis var midir? Orada akip gecen bir hayat var midir? Suan Fatih Sultan Mehmet vefat etmistir ama yapilabilse bile 1453te mayis ayinda hala orada kusatmada mi buluruz onu? An devam mi ediyor? Eger oyle ise bizde birilerinin gecmisi olabilir miyiz?? Herkesin anı kendisine gercek olabilir biraz karışık oldu ama idare edin, konu karışık...

M
0 kişi takip ediyor.
Misafir olarak yayınla
30
30 CEVAP

Inanan insanlar için Dünyanın fani olduğunu gelip geçici olduğunu bilir ve öyle inaniriz herşey gelip geçici ise gelip geçen zamandan önce herşeyin geçici olmasından dolayıdır diye düşünüyorum ve geçmişe gidecek makine yapıldı farzedelim ,(Olmaz da oldu farzedelim )Dünya aleminde o insanlar yine olmayacak orada zaman bizim için geçiyor zaten yaratilanlar için var bu kavramlar, Çok da fikir beyan edip hata ve bilmeden ve istemeden bile olsa günaha da girmemek için Şunu söylüyorum, Bilgi var ya bilgi Bizleri herşeyi yoktan var eden yaratıcı bilginin de Yaratici'nin insanların zekasına veya aklına bahşeden O Yüce Yaratıcı, Bunu Ayetel Kursi de açıklıyor, biz anlayabildigimiz kadar anlıyoruz bize verilen kadar, O 'nun ogrettiklerinin dışında izni olmadan hiçbir nokta dahi ogrenemeyiz ve ileri gidemeyiz.. Yani tikandigimiz noktalar var ya hani böyle bu ve benzeri, Örneğin şimdi sizin sorunuz gibi, İşte bu tıkanıp kalınan noktalar, bize verilerin buraya kadar olduğunu gösteriyor. He ki geçmişe dönen olmuş mu, Dünya da o kadar bilim insanı ilim tahsil eden var niye bir araya gelip bunun gibi tikanmalarin önünü acamiyorlar..

H

Elbette bildiğimiz kadar, fakat Allah var biz buna iman ettik. Onun var olduğunu kabul etmek imkansizi reddetmektir diye düşünüyorum. Haklısınız tıkladığımız noktalardan biri bu da ama çok guzel bir noktayı dile getirmişsiniz zaman bizim için geçiyor. Aslında zaman dediğimiz kavram yok bu sadece bizim dünyayı algılamak için muhtaç olduğumuz akıl sınırına oturtma hali. Gercekte yani ilahî düzende yada ahirette de diyebiliriz böyle bir kavram yok. Bir adliye çekmecesi düşünün isimler belli ve dosyalar isimlere gore sıralanmış, dünyada yasanan bundan ibaret bence. Kalu beladan beri herşey o cekmecede ve dunu bugunu yarini yok sadece siralama var anlar yasaniyor ve siradaki dosya tarafından bir önceki gecti zannediliyor hepsi bu. Eğer Rabbim yetisini verse yöntemini gosterse belki de bir önceki dosyaya bakilabilirdi.

Merve Captain 6 yıl