Zamanda yolculuk yapan birisi geçmişe giderse geçmişte kendisiyle karşılaşabilir mi?

Bir sorum olucak. Şimdi 2020 yılında zamanda yolculuk yaptık ve 2012 yılına gittik. 2020 yılında Ahmet diye biri vardı, 2012 yılındada var şimdi biz 2012 yılına yolculuk yaparsak o Ahmetin 2 tanemi yaşamımı olucak? Bunu cevaplarsanız sevinirim. Eğerki 2 tane yaşamı olmıyacaksa geçmişe gitsek bile önceden geçmişte yaşadığımız olayların aynısını yaşardık ve 2020 yılına gelince yeniden geçmişe giderdik ve kısır döngü oluşmazmıydı ?

K
0 kişi takip ediyor.
Misafir olarak yayınla
18
18 CEVAP

2 tane yaşamı olacak dediğin şey nedir tam anlayamadım ama şöyle cevap vereyim, Ahmet geçmişe giderse o zaman 2 tane Ahmet olacak 1'i O zamanda yaşayan Ahmet diğeri gelecekten gelen Ahmet, o zamanda ki Ahmet normal hayatına devam edecek gelecekten gelen ise yine normal şekilde hayatına devam edecek, yani 2 aynı insan gibi ancak Özellikleri 8 yıl arayla farklı olacak, düşünce yapıları vs. Kısır döngü dediğin olaysa hiç olmayacak çünkü aynı kişi değiller, gelecekten gelen Ahmet normal yaşantısına 2020'den sonra da devam edecek, 2020 de ise o zamandaki Ahmet geçmişe gidecek ve 2020 den sonra 1 Ahmet kalacak ortada. Olay bundan ibaret ancak 2 Ahmet karşılaşırsa veya dolaylı yoldan o zamanda ki Ahmet'i etkilerse zamanda kırılma olur, bu büyükbaba paradoksuna döner. Şu anlık geçmişe gitme gibi bir olay mümkün değil ancak varsayımsal olarak böyle olması gerekiyor.

B

Tam düşündüğüm şey

Kağan Cokca 6 yıl

Teşekkürler

Kağan Cokca 6 yıl

(Bu bilgi yanlış oldu aşağıya yazdım) Kağan Cokca Ayrıca dediğin gibi bir kısır döngüye girecektir 8 senede bir Ahmet ortaya çıkacaktır. Ve bu sonsuza kadar devam edecektir, benim dediğim kısır döngü 1 tane Ahmet'in sürekli 8 sene de bir geçmişe dönmesiydi. Ancak bu dediğim kısır döngü olacak şeydir. Yani 2028 de 2 tane Ahmet olacaktır. 2034'de ise 3 tane, ve hepsinin arasında 8 yaş olacaktır.

Buğrahan Alcan 6 yıl

O Zaman her zamanı, her saniyeyi farklı bir boyut olarak düşünebilirmiyiz ?

Kağan Cokca 6 yıl

Sanırım düşünebiliriz.

Buğrahan Alcan 6 yıl

Çünkü 2020 yılında yaşayacak 1 ahmet var 2012 de ise 2020 yılındaki ahmet ve 2012 yılındaki ahmet var

Kağan Cokca 6 yıl

Biraz beynim yandı ama şimdi biraz kavradım ilk söylediğim gibi olacak, 8 senede bir Ahmet çıkmayacak. Yani 2020 den sonra sadece 1 Ahmet kalacak sadece 8 senelik o aralıkta 2 Ahmet olacak, onun dışında başka bir Ahmet ortaya çıkmayacak.

Buğrahan Alcan 6 yıl