Ziya Gökalp nasıl bir yazardı?

com-5clyn4rlkpj6ln4ia1bs.jpg
Ziya Gökalp nasıl bir yazardı?
F
0 kişi takip ediyor.
Misafir olarak yayınla
12
12 CEVAP

Açıkçası pek sevmem kendisini. Sebebi olmayan bir nedenden ötürü mü yoksa onun eserlerini okuyup Türkçülük taslayan asalaklardan dolayı mı veya "Türklerin gerçek dini Tengrizmdir lan" diyip Türkçülügün verdiği gaz ile müslümanlıktan çıkmalarından dolayı mı bilmiyorum.

M

Türkler'in gerçek dini diye bir din yoktur. Ayrıca Ziya Gökalp müslüman olmasa bile, Türkçülüğe yaptığı katkılar çok çok büyüktür. Kim olduğumuzu bize çok güzel anlatmıştır. Türkçülüğün esaslarını bi oku istersen. Ziya Gökalp dine karşı filan değildi. Ancak Ümmetçi Abdulhamit ve hükumeti ile lise yıllarından çok sorun yaşamıştır.

Furkan Ercire 6 yıl

Yine de bu izinden gidenleri kötü yola saptırılmasına engel olmamıştır. Tanıdığım ne kadar Ziya Gökalp hayranı varsa ya yarım akıllı ya da kendini aşırı Nasyonal bir herakât güden ve kendini değerli biri sanan değişiklerdendir.

Muhammet Aksakal 6 yıl

Ben şahsen hayran kaldım. Ancak çok önemli şair olmasının yanında bir bilim adamı ve sosyolojinin kurucusu. O kötü yol dediğin ne?

Furkan Ercire 6 yıl

Eserleri sayesinde insanları diğer insanlara karşı kışkırtan biri. Üzerinde çalıştığı doktorinden olsa gerek.

Muhammet Aksakal 6 yıl

Türkçü olduğu için Türklerin edilmesine göz yumamıyor. Ayrıca Abdulhamit döneminde çok sıkıntı çekiyor

Furkan Ercire 6 yıl

ayrıca nasıl bir kışkırtma.

Furkan Ercire 6 yıl

Türkçülük kendi kökenini bilip sahip çıkmaktır. Bunun bir tık üstü faşitliktir yani ırkçılığa girer. Irkçılık diğer ulusların kullanabilmesi ve ükeyi içeriden yıkmak için yegane bir kozdur.

Muhammet Aksakal 6 yıl

1.si ırkçı bir yerdesin. 2.si benim ırkım Anadolu coğrafyasında eziliyor, hor görülüyorsa ben sesimi çıkarırım. Ayrıca Faşizm ile ırkçılık aynı şey değil. Yani Faşist olman için önce İtalyan olman lazım.

Furkan Ercire 6 yıl