ZN framework mü daha iyi yoksa Laravel framework mü?

ZN Framework ile tanıştım ve inceliyorum Laravel gibi bir Framework ten geçiş yapıyorum çünkü derli toplu gerçekten başarılı bence Türkiye'de böyle projeler olduğunu görmek gerçekten çok güzel. İyi çalışmalar

H
0 kişi takip ediyor.
Misafir olarak yayınla
44
44 CEVAP

Linus Torvalds (GNU/Linux Kernel'ının Yaratıcısı)'ında dediği gibi :

"Bad programmers worry about the code. Good programmers worry about data structures and their relationships."

"Kötü programcılar kod hakkında endişelenir, iyi programcılar veri yapıları ve aralarındaki ilişkiler için endişelenir."

Güzel kod yazmak için bu kadar kastırmaya gerek yok önemli olan temelleri anlamak. He dersen sen kullanmıyormusun bu Frameworkleri yazdıklarımın hepsini kullandım / kullanıyorum ama istersem projemdeki performansı düşünüp deployment süresinden kısaltmak için CI kullanırım istersem takımdaki kişiler birbirlerinin kodlarını standartlar içerisinde anlasın, PSR autoloading i rahatça kullabilsin, ORM projeye rahatça entegre olsun, Reverse Routing kullanılabilsin, DI Container kullanılabilsin, Middleware ler ile Requestleri filtreliyim diye Symfony, Laravel, Zend kullanırım istenirse Java'da Spring kullanırım istersem Framework ü boşverir Servlet'leri kendimce yapı oluşturarak yazarım bundan kime ne ?

Kısacası sen buradaki kimseyi kolay kolay takma hatta benide takma insanın bildiği yol en iyisiymiş ama ezberci olmamanı öneririm. Programlama mantıktır Framework ezberleyip proje yazmak değildir. (Burada Framework kullananlara lafım yok Framework kullanmadan proje yapmayı göz önüne bile alamayanlara lafım)

C gibi prosedürel dilleri öğrenmeni öneririm o zaman Nesneye Yönelik Programlamanın neden kullanıldığını anlarsın ama OOP'unda her şey olmadığını bazı durumlarda standartlara uymamanın en iyisi olduğunu anlarsın.

Assembly i öğrenmeni öneririm bu seferde Bilgisayarı anlarsın İşletim Sistemlerinin temellerine doğru öğrenmeye başlarsın CPU'yu incelersin RAM'in yapısın tam anlamıyla çözersin belkide kendine ait dilini oluşturursun (İlla buna ASM gerekmez)

Kısaca öğrenilecek çok şey var kolay gelsin

E