ZN framework mü daha iyi yoksa Laravel framework mü?

ZN Framework ile tanıştım ve inceliyorum Laravel gibi bir Framework ten geçiş yapıyorum çünkü derli toplu gerçekten başarılı bence Türkiye'de böyle projeler olduğunu görmek gerçekten çok güzel. İyi çalışmalar

H
0 kişi takip ediyor.
Misafir olarak yayınla
44
44 CEVAP

İsteyen Laravel kullanır, isteyen Symfony isteyen de ZN sonuç itibariyle hepsi birer framework yada olma yolunda ilerleyen kod topluluğu.
Kullandığınız dilin, framework'ün, kurduğunuz düşüncelerin fanatikliğini yaparak, bu en iyisi başkasına gerek yok işte bitmez öyle gibi düşünceler ardına saklanıp, bir şeyleri denemekten kullanmaktan çekinerek hayatın her alanında kendinizi kısıtlamış olursunuz.
Arkadaş kendi görüşünü belirtmiş. Bugün böyle düşünüyor yarın farklı da düşünebilir. Bize saygı duymak ve başarılar dilemek, takıldığı yerde yardım etmek ve varsa kendi görüşlerimizi belirtmek düşer.
Ama burada üslup çok önemli. Her şeyi çözmüş, Bilge tavrına girerek, kendimizi yukarılarda görerek bir şeyleri anlatamayız. Bir bilgi akışı sağlarken kendi fanatizmlerimizden, düşüncelerimizden arındırıp somut şekilde aktarmalıyız.
'Çocuk, gençlerin şöyle yapması yok mu, bilmeden eleştiriyorlar vb.' şeklinde söylemler karşı tarafın sizin sunduğunuz bilgi ve düşünceleri görememesine sebep olur.
Örnek;
'Derli toplu ne demek laravel'i öğrenememişsin ki sen... Derli toplu ne demek olduğunu bilmiyorsun sen daha.. Allah bilir kullanmışlığın bile yoktur. Hello World yazdırıp silmişsindir. Alışmışsınız tabi blog class main function yaz call et gitsin...'

Demek ile

'Öncelikle başarılar dilerim. Fakat görüşünün yanlış olduğunu düşünüyorum. Laravel framework ile ne tür işler yaptınız? Yeterli deneyimleme fırsatına sahip olmadığınızı düşünüyorum. Daha iyi deneyimleyebileceğiniz projelerle uğraşırsanız farkı sizde görürsünüz. Ben Laravel ile şu şu projeleri geliştirdim, bunları geliştirirken şu şu kısımların şu yapı ve mimarileri kullanması benim işimi oldukça kolaylaştırdı. Ama ZN framework, Laravel'e kıyasla henüz bunları barındırmıyor. Benim görüşüm bu yönde kolay gelsin.' Demek arasında dağlar kadar fark var.

Umarım bir gün iletişim araçlarının gelişimine ters orantılı gelişen insanlığın iletişim sorununa bir çözüm bulunur.

Benim görüşümde bunlar, ZN'yi denemedim, adını duydum. Laravel ile geliştirdiğim bir iki proje var. Eğer şu an ki projelerinizde işinizi görüyorsa kullanmanız bir şey kaybettirmez. Ama Laravel yada bir başka framework'e karşı yeterli deneyimlere ulaşmadan yorum yapmamanızı şahsi tecrübelerime dayanarak, meslektaşınız olarak öneririm. Yoksa bir dilin yada frameworkün fanatikliğini yapıp objektif olmaktan kaçanlar, kendini kısıtlayanlardan bir farkımız kalmıyor.
ZN Framework ile projeleriniz sonrası edindiğiniz tecrübeleri de paylaşmanızı bekleriz.
Kolay gelsin, başarılar.

H