Zorunlu askerlik hakkında yapılan yorumlar

Zorunlu askerlik hakkında düşünceleriniz nedir?

M
0 kişi takip ediyor.
Misafir olarak yayınla
48
48 CEVAP

Hayır meslek olsun!! Dolgun ücretli tıpkı polis gibi.

H

Zaten meslek Rütbeli personel ve diğer giderler zaten miĺli gelirin 3/1'ini götürüyor. Senin dediğin gibi olursa herhalde bu oran 3/2'yi bulur

Volkan Eder 5 yıl

Zorunlu askerlik görevini yerine getirmedin herhalde?

Halil Ozer 5 yıl

Geleli çok oldu.

Volkan Eder 5 yıl

Mecburen yaptın işte.. Demek istediğim de bu.

Halil Ozer 5 yıl

Ya tamam da senin dediğin sistem ûlkeyi batırır. Verginin artmasını mı istiyorsun (ki zaten bir hayli yüksek vergi ödüyoruz)

Volkan Eder 5 yıl

Niye vergi artsın ki.. Şuan 1 Milyon yada üzeri asker sayısı var ve bunların %80 Er olarak görevli.. Kolluk güçlerini çık (jandarma) geri kalanı hiç bir iş yapmıyor.. Bu kişler ekonomik hayatın içinde olacak ve hepsi bir şekilde istihdam edilecek.. 15 ay birini alıkoymak ekonomi açısından zaten bir kambur.

Halil Ozer 5 yıl

O alıkoyulanlar boğaz tokluģuna nöbet tutuyor. Bir kova su maliyetine yani. Birde şu var şırnak'ta dağ karakolundaki görevli bir ere ölmesi için ne kadar maaş verilebilir?

Volkan Eder 5 yıl

Zorunlu askerlik ülke ekonomisine zarar verir. Çalışma çağındaki gençleri işlerinden ettikleri gibi bir de üstüne temel gereksinimlerini karşılayacak kadar devlet masraf yapar. Profesyonel orduya geçilirse devletin cebine girdiği para dolaylı yollardan artacağı gibi erlerin masrafını karşılamak için ayırdığı bütçeyi daha az sayıdaki ama profosyonel askerler için ayırabilir. Win win durumu olur.

Bahadır Sütcü 5 yıl

Bahadır sanırsam askerlik yapmadınız. Askerlik yapmadığınızdan bir erin devlete olan maliyetinin yok sayılacak kadar az olduģunu bilmiyorsunuz. Zaten işsizlikten kırılan gençlerin ekonomiye kazandırılması da cidden tuhafıma gitti. İstihdamın hangi noktada olduģu zaten malumun. Çizdiģiniz tablo pek gerçekçi değil

Volkan Eder 5 yıl

6 ay boyunca binlerce gencin barınması ve karnının duyurulması nasıl yok denilecek kadar az masraf sayılıyor? Madem o kadar az masraf neden Manisa da devletin ucuza kaçması sonucu askerler zehirlenip zehirlenip duruyor?

Bahadır Sütcü 5 yıl

İstihdam sağlamak devletin işi. Profesyonel ordu ile işsiz gençlere istihdam da sağlanmış olunuyor aynı zamanda. İşi gücü olan gençleri askerlik ile işinden etmek de ayrı bir mevzu. Askerlik bittikten sonra bir müddet yine işsiz işsiz gezip iş arıyorlar üstelik.

Bahadır Sütcü 5 yıl

Bu kayıplar hep devletin eksi bakiyesine yazılıyor.

Bahadır Sütcü 5 yıl

Yahu 12 ay boyunca barınma adına ne gibi bir masraf olabilir ? Karyolalar bir hayli eski. Keza battaniyeler öyle. Sadece yemek masrafı var ki yukarîda da belirttiğim gibi karın tokluğuna nöbet tutuyorlar. Profesyonel orduya geçilince askere karavana verilmeyecek mi ? Kışlalarda gece asker kalmayacak mı ? Zehirlenen askerler iktidarın eşekliğinden, yandaşları ihya isteğinden zehirlenip duruyorlar. Profesyonel orduya geçilmesiyle değil taşeron olayının ber taraf edilmesiyle noktalanır bu zehirlenme olayları

Volkan Eder 5 yıl

Yahu 12 ay boyunca binlerce insanın karnını doyurmak az bir masraf mı? Peki devletin 12 ay boyunca bu gençlerin çalışmamasından dolayı onların üzerinden alamadığı vergi de var ki asıl kayıp budur. Kaldı ki ülkenin gerekli gereksiz her tarafına açılan kışlaların bakım onarım masrafları yok mu? Barınma gibi bir durum masrafsız olabilir mi hiç? Devletin bu kadar masrafın altına girmesine ne gerek var?

Bahadır Sütcü 5 yıl

Profesyonel orduya geçilince bu masraflar sıfırlanacak mı ? Kışlalar kapanacak, karavana olmayacak mı ? Misliyle artacak. Birde üzerine askerlere maaş verilecek.

Volkan Eder 5 yıl

Hiçbir şey misliyle artmayacak. Yapılan köklü değişiklikler ile devlet tasarrufa bile geçer. İşinden olmayan çalışan gençlerin üzerinden alacağı vergi yeter.

Bahadır Sütcü 5 yıl