Zorunlu askerlik hakkında yapılan yorumlar

Zorunlu askerlik hakkında düşünceleriniz nedir?

M
0 kişi takip ediyor.
Misafir olarak yayınla
48
48 CEVAP

Ben herkesin askere gidebilcek psikolojide olcağını düşünmüyorum.. Profosyonel askerlik daha iyi.. Ancak, coğrafi olarak ülkemiz ortadoğu çukurunda olduğu için, her erkeğe bazı eğitimler verilmelidir.. Örnek disiplin ve silah kullanımı..

A

Sadece erkekler ile kısıtlanmamalı. Bence her bireye en yakın askeri şubede istedikleri bir zaman diliminde 1 aylık temel silah ve savaş eğitimi verilebilir.

Bahadır Sütcü 5 yıl

nüfusumuz az olsa neyse de.. Ama nüfusumuz fazla, yani ilk etapta erkekler.. eğer bazı özel durumlarda kadınlarda askerlik eğitim alabilir.. 1 ay'ın yetersiz olduğunu düşünüyorum.. 3 ay gibi olsa daha etkin olur..

Adam Turkun 5 yıl

1 ay bilemedin 1.5 ay yeterli. Bildiğim kadarıyla bazı avrupa devletlerinde süreç bu şekilde işliyor. Ayrıca kadınların da eğitim alması elzem. Savaş çıktığında ne yapması gerektiğini bilmeyen kadınlar yüzünden kayıplarımız çok olabilir. Ben ellerine silah alsınlar gitsinler çarpışsınlar demiyorum. O devirler geride kaldı artık şehir savaşları oluyor. Nasıl sığınacaklarını, orduya nasıl faydalı olabileceklerini ya da protesto eylemleri yapacaklarsa nasıl bir araya gelip örgütlenebileceklerini bilmeleri gerekiyor.

Bahadır Sütcü 5 yıl

Avrupa insanalrı gibi insanımız maaleseff disiplinli değil.. 2.etapta olabilir ve isteyen kadınlar tabiki.. Tabi bunun için önce kadın kurmaylarımız, kadın komutanmlarımız olmalı..

Adam Turkun 5 yıl

Sen beni anlamadın sanırım. Ben orduya kadın personel yetiştirelim demiyorum. Ayrıca bu durumun disiplin ile alakası da yok. Olası bir savaş durumunda hele hele şehirlerimizin düştüğü bir savaşta orada yaşayan hem kadın hem de erkek vatandaşlarımızın ne yapması ve ne yapmaması, hayatta kalmak ve ülkeyi zafere taşımak için neler yapabileceğini ve neler yapamayacağını bilmesi gerekiyor. Savaş eğitimi derken ben bunları kast ediyorum. Silah eğitimi derken de kendilerini savunabilmeyi öğrenmelerini kast ediyorum. Düşman orduları şehirlerimize girdiğinde ne yapacaklarını bilmeyen vatandaşlarımızdan dolayı sivil kayıplarımız çok olabilir. Bunun önüne geçmek için de her bireye temel eğitimler verilmelidir diyorum.

Bahadır Sütcü 5 yıl

tamam anladım..

Adam Turkun 5 yıl