Zorunlu askerlik hakkında yorumlar?

Zorunlu askerlik hakkında ne düşünüyorsunuz? Sağlık problemleri dışında herkes askerlik yapmalı mı? Mesela bir doktorun, mühendisin, bilim adamının, avukatın (vs.) mezun olduktan sonra askerde geçirdiği vakit ülke için kayıp değil midir? Ya da vatan haini birinin yaptığı askerlik tehlikeli sonuçlara yol açmaz mı?

B
0 kişi takip ediyor.
Misafir olarak yayınla
24
24 CEVAP

Arkadaşlar yorumlar çok güzel bende çoğunuza katılıyorum ama felsefik olarak zorunlu askerlikten bahsetmiyorum. Günümüzdeki askerlikten bahsediyorum. Babam asker ve benimde çocukluğum hakkari'de van'da şırnak'da; kışlalarda taburlarda geçti. Bahsettiğiniz disiplin ve eğitim kesinlikle verilmiyor. Aksine ere özgüven kaybettiren, gururunu inciten hatta vatan sevgisinden uzaklaştıran bir ortam var.. Üstlerinin tabiri caizse her b*kunu yapan altlardan ibaret. Sanki askerlik askerlik değil ayak işleri yapma merkezi, tabi bu ayak işlerini geleceğin doktorları mühendisleri vs yapınca ben üzülüyorum... Bahsettiğim durum bu. Yani bu bana göre tamamen saçma ve gereksiz bu uygulamaya siz gençlerinizi sokarsanız sadece maddi değil manevi kayıpta yaşarsınız.

Lakin keşke bahsettiğiniz gibi olsaydı askerlik. Her çıkan cesur, güçlü, disiplinli, militaris, orduya güveni tam olsaydı... Ama durum bu değil arkadaşlar.

B

Olayı güzel özetlemişsin.

Batıkan Fakıoğlu 6 yıl