5 vakit namaz kılmaya kendimi nasıl alıştırabilirim?

Arkadaslar Her Allahin gunu namazimi kilarim hic birakmadim diyen varmi aramizda?? Eger varsa bi zahmet anlatırmısınız nasil boyle kendinizi alıştırdınız. Simdiden allah razı olsun diyeyim...

F
0 kişi takip ediyor.
Misafir olarak yayınla
70
70 CEVAP

Kuranda kaza namazı diye bir ayet geçmez. Mümin namazını kazaya bırakmaz. Kazaya kalan namazları için Rabbisinden af ve mağfiret diler.. Rabbim hepimizi cennettede kardeş eylesin. İnşaAllah.

E

Amin insaAllah Kuran'da gecmez ama sunnette var tabiki mazeretsiz kazaya birakmamali

Emine Canpolat 6 yıl

Kuranda olmayan bir hükmü peygamberiz söylemez. Sen vakit namazlarını kıl. Kalan vaktınıde hayır işlerinde değerlendir.

Emriye Saime 6 yıl

Amin ecmain

Meral Yücedağ 6 yıl

Ama peygamberimiz kılmış kaza ve umulur affedilir iz Peygamberimiz bile kazası yokken kılıyorsa biz günahkar kullar niye kılmayalım Kaza namazı vardır yani

Mine Orkun 6 yıl

Aslında Allahın kllarına emrettiği namaz sadece farz namazlardır. Peygamber efendimizin sünneti olduğu için sünnet olan namazlarıda kılarız kaza namazı yoktur. Varsa ayet gönder.

Emriye Saime 6 yıl

Emriye Saime ayet yoktur ama efendimizin tatbikatında vardir. Sunnet uygulamasinda kaza namazi var diye biliyorum

Emine Canpolat 6 yıl

Peygamber efendimizs. V.s. Sadece kurana uyardı Uydurulmuş hadislerde böyle bir uygulama olabilir. Kaza namazı kılarak bugünahtan kurtulamayız Allahtan af dileyecez Allah şirk hariç bütün günahları affeder.

Emriye Saime 6 yıl

Iddia etmiyorum hakli olabirsiniz elbette belki de benim bildigim uydutma hadisdir. Dogrusunu Allah bilir diyelim. Allahc. C bizleri de af ettigi kullar zumresine dahil etsin. Amin.

Emine Canpolat 6 yıl