65 yaş üstüne ücretsiz toplu taşıma hakkı kaldırılmalı mı?

65 Yaş üstüne ücretsiz toplu ulaşım hakkının kaldırılmasına yönelik bir imza kampanyası açılmış. Binin üzerinde de imza toplanmış. Çok mu yoğunluk yaratıyor yaşlılar? Ve çözüm paralı yapmak mı?

0 kişi takip ediyor.
Misafir olarak yayınla
67
67 CEVAP

Zavallılar zaten emekli zar zor geçiniyorlar bari ulaşımdan rahat etsinler ya. Nasıl insansınız siz ya imza vermeye utanır insan

R

Zar zor geçinen insanlar her gün şehir merkezine gidince buna bir çözüm olmuyor. Şehir merkezinde bulabilecekleri her şey evlerinin yakınında da var.

Osman Küçükgüreşgen 6 yıl

Ne yani merkezlere gidemezmi onlar canları istedi gidiyorlar sizede

Ruken Sine 6 yıl

Canları istediği için her şeyi yapıp diğer insanların zorlanmasına neden oluyorlar ama. Ben 1 saat boyunca ayakta yol gidiyordum. Eğer o yaşlılar günün en yoğun saatinde o otobüse binmese bacak ağrılarına neden olan 1 saat boyunca hareketsiz ayakta durma olayından kurtulmuş olurdum.

Osman Küçükgüreşgen 6 yıl

Kaç yaşındasın sen ki 1 saat ayakta gitmen dert oluyor. Galiba imza verenlerden birisin bukadar şikayetçi olduğuna göre

Ruken Sine 6 yıl

Ankara'da yaşan imzalayan birisiyim. Yaşım önemli değil 1 saat ayakta durmak her insana dert olacak bir şey. Eğer yaşlılara ayrılmış bölümde oturmuyorsam kimseye yerde vermiyorum bu arada. Hadi ben gencim her hangi bir yerde tüm çalışma saatini ayakta geçiren insanlarda ayakta gitmek zorunda kalıyor sadece o yaşlı zar zor geçinen insanlar canı istediği için Ulus'a Kızılay'a gidebilsin diye.

Osman Küçükgüreşgen 6 yıl

Kimseye yer vermeyeceğin belli zaten. Hı bu imza verme olayı yoğun saatlerde ücretli olsun diye olsaydı mantıklı ama mutlaka %50 de olsa ücret alınsın denmesi saçma. Heryere israf ediyor devlet yaşlılara verdiği ücretsiz ulaşım mı dert oluyor bırakın bunları

Ruken Sine 6 yıl

"kaldırılmasını ve YENİDEN DÜZENLENMESİNİ TALEP EDİYORUZ." okumak önemli

Osman Küçükgüreşgen 6 yıl

Okudum evet düzenlenme diyor ve hiç bi geliri olmayan öğrenciden ücret alındığını yaşlılardan da alınması gerektiğini %50 de olsa istiyor.. Okumak çoookk önemli

Ruken Sine 6 yıl

ruken hanım haklısınız diyip geçin yaşlılar tek ankarada sanki gönderinin altında 10 yorumdan 2 si destekliyor zaten

Mehmet Dalgüneş 6 yıl

Haklısınız insanlığını kaybedenler imzalar bunu diyorum

Ruken Sine 6 yıl

OOOOO kendimle karıştırmayım mı xdxd tmm abla hklsn.

Osman Küçükgüreşgen 6 yıl

Her görüşünü desteklediğim insana yürümüyorum. Görüşünü desteklediğim insanın yorum altına gelip yürrü bea kim tutar seni demiyorum en fazla yorumunu beğenip geçiyorum. Yürümeyi sevmiyorum hem ben bisiklet daha güzel .

Osman Küçükgüreşgen 6 yıl

Kişiliğini ortaya koyuyorsun ne diyeyim.. Senin adına üzüldüm

Ruken Sine 6 yıl

Az önce insan değilsin dedin bacım şimdi benim yaptığıma mı laf ediyorsun yapma bea

Osman Küçükgüreşgen 6 yıl

O zaman toplu taşımayı bırak bisikletle git gelde ayakların güçlensin

Mehmet Dalgüneş 6 yıl

İmzalayanlar için söyledim evet yinede söylerim. Sen belden aşağı vurmaya çalışıyorsun aklınca.

Ruken Sine 6 yıl

İşte okumanın gücü. Konuşmalarımda genelde geçmiş zaman eki kullanma nedenim artık her yere ulaşımımı bisikletle sağlmam. Çok zorda kalırsam otobüs kullanmam onu da mümkün olduğunca özel otobüslerden yana kullanmam. Buna rağmen belediye benim ödediğim vergilerden ödenek alıp yaşlıların beleş bindiği toplu taşıma araçlarına harcıyor bu parayı. İmzaladığımı 5. mesajda açıkca belirttiğim halde bunu söylüyorsun. Belden aşağı vurmaya çalışan ben oluyorum .

Osman Küçükgüreşgen 6 yıl