Açlıktan ölen bir afrikalı müslüman olmadığı için cehenneme mi gidecek?

İslama göre ;
Derisi kemiğine yapışmış bir Afrikalı, Muhammede inanmadığı için cehenneme gidecek.
Bir çocuk sapığı ya da bir terörist eğer müslüman ise eninde sonunda cennete gidecek.
Adaletinden sual olunmaz yüce Rabbimin.

R
0 kişi takip ediyor.
Misafir olarak yayınla
7
7 CEVAP

rıdvan : Paradigma değiştir ve şöyle düşün; " Cehenneme gidecek olanlar, Fakir fukarayı gözetmeyenler olacaktır " İnsanoğlunun eline bu kadar nimet verilmişken, sence insanların aç olması Allah'ın suçu mu yoksa Gözü doymaz, Bencil, İnsanlığa faydası olmayan, oturduğu yerden duyar kasıp hiçbir faaliyete müdahil olmayanların suçumu ?

R

Anlamamışsınız, mesele aç olmak değil, islama inanmamak

Alpay Delikbaş 5 yıl

Ben açlık ve sefalet içinde kalan insanlar için konuştum. Bende İman etmeyenlerin cehenneme gideceği konusunda birşey diyemem. Çünkü mantığım kabul etmiyor. O işi Allah bilir. Kimin gidip gitmeyeceğine o karar verir. Burada bu konudan dem vuran arkadaşlar; Siz kendinizi garantiye aldınız veya tüm Emirler'i yerine getirdiniz de şimdi bu durumu sorguluyorsunuz.

Ramazan Yağan 5 yıl

Herşey Allahın izni ile oluyorsa kimin suçudur. Ama konu bu değil. İslama göre yukarda yazdığım doğru mu değil mi?

Rıdvan Karaman 5 yıl

Alper bey mesele imansa ilk önce paylaşmak gelir ilk ve oncelikli bu konu üzerinde duruluyor. Komsusu aç iken tok yatmak iste islamin temel felsefesi. Gerisi yalan veya teferruat saygilar.

İsa Anıl 5 yıl

Açlık göreceli bir şey. Aç olmaktan aç olmaya fark var, İsa Anıl bey. Açlıktan sadece karnın doymasını anlamıyorsunuz sanırım. Eğer bunu anlıyorsanız düşünceniz içi boş bir düşünce bence. Mecazi anlamda açlığın sınırları da öyle kolay kolay çizilemez.

Alpay Delikbaş 5 yıl

Alper bey biz paylasmaktan söz ediyoruz sadakadan değil

İsa Anıl 5 yıl