Adem ile Havva hangi ırktandı?

Adem ile Havva hangi ırktandı?
Y
0 kişi takip ediyor.
Misafir olarak yayınla
88
88 CEVAP

Adem ile Havva nın ilk insan olması varsayımı çocuklarının ensest ilişkiye girmiş olması ihtimalini doğuruyor.
Bunun önüne geçmek isteyen ilahiyatçılar Kuran ın ayetlerini bazı mantıklara oturtarak Adem in peygamberliği esnasında birçok insanın varolmuş/yaratılmış olduğuna vurgu yapıyorlar. (ki bu durumda Adem in bir ırkı olmalıdır.)
Buda din, evrime hoşgörüyle bakıyormuş gibi bir havaya bürünüyor.
Her yol evrim.

A

Ne alaka? Adem ile Havva kardeş değillerdi ki? Ayrıca hayvandan evrimleşmiş olma düşüncesi de iğrenç. Gerçi erkekler için mantıklı. Her erkeğin içinde hayvanlık var.

Nalan Kükürtcü 6 yıl

Biyoloji okudunuz mu? Bizler hayvanlar aleminin türleriyiz. Bilimin erkeği kadını olmaz, iğrenç gelip gelmemesine bakmaz. Kardeş değillerdi ki yide anlamadım yorumumda öyle bir iddia yok.

Asetil Baskur 6 yıl

Ensest ne alaka o zaman? Hem madem hayvanlardan oluştuk, o zaman kardeşler ve ebeveynlerle çocuklar da birlikte olabilir. O zaman size samimi bir soru. Biyoloji okumadım fakültede, ama siz biliyorsunuz belliki. İlk hayvan hangisi ve nasıl oluştu? Sudan geliyorsa su nasıl oluştu?

Nalan Kükürtcü 6 yıl

Hayvandan geliyorsak ensest ilişki serbest demek Ademle Havvanın çocukları için bu normal demektir ki inanan biri için tehlikeli cümlelerdir tavsiye etmem. Ilk hayvan şudur demek çok zor, bir denizanası türünün ilk hayvanların oluşumundaki genetik yapının büyük kısmına sahip olduğu tezi kuvvetli. Suyun oluşumu ise biyolojiden ziyade kimyanın ve fiziğin alanına girer, süpernovalar bu oluşum için yeterli şiddette patlamalar oluşturmuştur. Bağışlayın öğrenmek istrdiğiniz nedir? Sorularda ki amacı anlayamadım, konudan epey uzak çünkü.

Asetil Baskur 6 yıl

Gerçek tabiki. Eğer yaratıcı yoksa, tüm varlıkların ilk oluşumu, başlangıç noktası olmalı ve bu nasıl oldu?

Nalan Kükürtcü 6 yıl

Harika bir yoldasınız Nalan hanım. Yalnız kardeşinizin nacizane önerisi, gerçekleri ararken duygularınızın meseleye karışmasına pek müsade etmeyin.

Asetil Baskur 6 yıl

Nasıl yani? Duygular derken?

Nalan Kükürtcü 6 yıl

Hayvandan evrilmiş olma düşüncesinin "iğrenç" gelmesi, bunun "erkekler" için mantıklı olması, erkeklerin içinde "hayvanlık" olması gibi.

Asetil Baskur 6 yıl

Haklısınız, biraz saldırganlaştım. Özür dilerim. Ama evrim teorisine kaptırmış ve dinlere düşmanca yaklaşanların hepsinde ortak bir özellik gördüm bugüne kadar. Özellikle de erkeklerde. Son derece duygusuz, sevgiye bile inanmayan, hatta vicdan yoksunu oluyorlar. Tabii tanıdıklarımdan yola çıkarak söylüyorum. Bir erkek arkadaşım vardı mesela, biri ölse, dalga geçerdi:"şimdi kim bilir bedeni hangi hayvanın bedeninde evrimleşek, kim bilir kaç hayvan onun bedeninden beslenip hücrelerine karışıp şekil değiştirecek" gibi şeyler söylerdi. Bir de bana evlenme teklifi eden biri vardı, geri çevirdim diye bana şaşırmış, onunla evlenmemi, kendisi ile de gizliden ilişkiye devam etmemi istemişti. Hani benim ne istediğimin bir önemi yoktu onun için. Mantığı da şuydu, yaşadığın müddetçe eline geçen her fırsatı kendi lehine kullan, derdi... M

Nalan Kükürtcü 6 yıl

Asetil Baskur dünyada oluşmuş milypnlarca farklı hayvan ve bitki vaeken ne olduda sadece BİZLER SİZİN DEYİMİNİZLE evrimleştik...????bilim diyorki köpekbalıkları artık evrimleşemiyor timsahlar hala aynı.. aslında hala iki hayvanında o kadar çok eksikliği varki... Onlar neden evrimleşememiş.. son soru.. Sizce insanlar evrim sonucunda nasıl bir yaratık haline gelir..??

Levent Ferda 6 yıl

Terörist mesela

Nalan Kükürtcü 6 yıl

Sadece insan evrildi dersem evrime bağdaşmaz ki öyle bir iddiada bulunduğumu nereden çıkardınız anlamadım. Her canlı evrilir. Hatta cansızlar bile. Köpekbalığının artık evrilmediği konusunda kaynak paylaşırsanız okumak isterim. Son olarak evrim bir kanundur Levent bey. Evrimi belirleyen canlının kendisi değil, doğal seçilim, mutasyon ve çevre koşullarıdır. Insana ne olur diyorsanız çok süremeden birkaç bin yıl içinde soyu tükenir bu şekilde devam ederse(tamamiyle şahsi görüşüm)

Asetil Baskur 6 yıl