Alerjisi olup, fırınlanmış sütlü ürünleri tüketebilenler fırın sütlaç yiyebilir mi?

Fırınlanmış sütlü ürünleri tuketebilenler fırın sütlaç yiyebilir mi? Yiyen var mı ?

S
0 kişi takip ediyor.
Misafir olarak yayınla
13
13 CEVAP

Cansın hoca fırınlanmış süt ile kek aynınsey değil dedi
Kekte süt ayrıca mayalanıyor ve mayalanması da alerji değerinin azalmasına sebep oluyor bu konuda amerikada bir çalışma yapılmış fırınlanmış keke tepki vermeyenler aynı derecede ve sürede fırınlanmış s0te tepki vermişler. Onu anlattı. Biz de yaşadık. Poğça içinde keçi peynirini tüketebilirken bir kasede yarım saat 200 derecede fırınladığım keçi peynirini tüketemedi.

N

İşte beni tatmin eden bir açıklama. Aynı şey olmadığını dusunuyorum ama neden aynı olmadığını bilmiyordum. Çok teşekkürler:)

Sıdıka Hınıslıoğlu 5 yıl

kekin icinde yedigi miktar bir dilime cok az sut duser ama bir kasede pisen tek sut urunu olup aldigi yani yedigi bir kasik bir cok kek dilimi etmezmi

Selma Gürbüzcan 5 yıl

Evet proteinin miligram hesabı iyi yapılmalı. Örneğin 100 cc ile yapılmış kekin 10 da biri 10cc eder o da 1 çorba kaşığı kadar yaklaşık ama fırınlanmış sürlaçı 100cc ile yaparsanız 10da birii 1 dilim kek eder o da mayalanmadığı için süt proteini miktarı çok daha baskın olabilir

Nuray Sayımcı 5 yıl

Biz Poğça içinde keçi peynirini sorunsuz tüketebilirken keçi peynirini doktora sorarak kase içinde fırınladık 200 derece 45 dk. Sonra yedirdik 2 parçadan fazlası epey dokundu.

Nuray Sayımcı 5 yıl