Allah kötülüklere neden sessiz kalıyor?

Allah neden bu kadar kötülüğe sessiz! Kalıyor DEĞİL
İnsan, neden bu kadar kötülüğün sorumlusu olduğunu İNKAR ediyor.

Başına gelen her iyilik Allah'tandır. Başına gelen her kötülük kendindendir.(Nisa 79)
.
Şüphe yok ki Allah, insanlara hiç bir şekilde kötülük etmez;fakat insanlar kötülüğü kendi kendilerine ederler.
(Yunus 10)
.
Allah zerre kadar haksızlık yapmaz ve eğer bir İYİLİK olursa onu kat kat arttırır, katından fazlasıyla karşılık verir.(Nisa 40)
.
Hiç kuşkusuz bir toplumun bireyleri kendi iç dünyalarını değiştirmedikçe Allah da o toplumun gidişatını değiştirmez.(Rad 13)

F
0 kişi takip ediyor.
Misafir olarak yayınla
17
17 CEVAP

Yani koruyucu ve kollayici degil haksizliga ugratan masumun tecavuze ugrayan bebegin oldurulen kadinlarin soykirima ugratilan milyonlarin yaninda degil.. O halde niye var???

N

Her durum için Allah ı savunan arkadaşların gönülleri olsun diye var.. O işe yarıyor bir tek..

Salim Zubari 6 yıl

Allah her türlü kötülükleri önleyecek olsa ya da kötülükleri, zulümleri baştan yok etse bu sefer de dersiniz ki bizim irademiz neden yok! O halde bizi neden yarattın! Komik olmayın!

Haldun Özbk 6 yıl

Beklenen şey de buydu zaten. Her şeye cevap

Salim Zubari 6 yıl

Bizim irademiz oylemi??tecavuz magduru veya afrikada olen cocugun. Sahsi iradesi derken ?????

Nur Sarıgül 6 yıl

Bedevice yorumlarda bulunuyorsunuz! Alkollü araç kullananın iradesi yüzünden masum insanlar öldüğünde buna da irade diyeceksiniz, ölen insanlar için. Birisi etken, diğeri edilgen! Bir insanın bir insanı öldürmesi öldüren için iradesini kötüye kullanmak değil midir! Kim iradesini kötüye kullanırsa hesaba çekilecek diyoruz, bunu anlayamayacak kadar basiret yoksunu musunuz çok ilginç!!!

Haldun Özbk 6 yıl

Sn: haldun Bişey söylemek isterim.. Sizin düşünce yapınızda olanlara dikkat ettim. Bu konularda cevap veremediği bir soru yok.. Maşallah diyelim de, Kardeşim onlarca bilim adamlarının dahi bulamadığı bilemediği bu soruların cevaplarını nasıl biliyorsunuz her zaman.. Bu sırra eremedik ne yazık ki.. Allahınız şifanızı da versin ne diyelim. Aşağıda da ahkam kesmek den dem vurmuşsunuz. Siz 3 kitap ve 3 ayet ten daha fazlasına bakıp ahkam keserken iyi oluyor da biz hem o dediklerine bakıp hem yaşamdaki gerçeklerden bahsedince mi ahkam oluyor.

Salim Zubari 6 yıl

haldun Biz Allahtanmi bahsediyoruz yoksa alkollu arac kullanan sofordenmi ??? Ozneyi karistirmis olmayasaniz biri adli suc polis devrede.. Digerinde devrede olmasi gereken yok Dikkatli okuma lutfen

Nur Sarıgül 6 yıl

Son bir sozum. Var bu soylemler hicte ikna edici degil.. Ben ariyorum bence sizde bilen olmaktan cikip aramaya devam edin. Bu basmakalip cumleler hic bir anlam ifade etmiyor

Nur Sarıgül 6 yıl