Amin kelimesi antik mısır döneminden mi kalma?

geçen yasemin adlı arkadaşımız okunan her fatiha-i şerifin ardından söylenen Amin kelimesinin 5.000 yıl önce antik mısır dönemin tanrısı olan (kendilerine göre) amon dan geldiğini söylemiş. Paylaşımı yorum üzerinden yapmak isterdim ama yoruma kapatıldığı için başka seçeneğim yok galiba.. Sormak istiyorum 5000 yıl önce böyle bir olayın yaşandığının kanıtı var mı yasemin arkadaşımızın elinde veya bir yerlerde ?

F
0 kişi takip ediyor.
Misafir olarak yayınla
16
16 CEVAP

Yaw ne boş işlerle ilgileniyorsunız amin kabul et kabul buyur geri çevirme bu isteğimi sonuçta istenilen bir isteğin arzulanmasıdır kabul edilmesini istemesidir bunun ne kötü yönü var bu şekilde yaklaşımlar İslamı sorgulamak hatta inanan müslümanların kafasını karıştırmaktır

H

Katılıyorum. Bocalayıp duruyorlar. Kelimenin kökeninden banane gerçek anlamına bakarım. Yoldan çıkmışlar taa amona kadar gitmişler. Birde anlamadığım inanmadiginiz bir dini neden bu kadar merak ediyorsunuz. Ama niyet başka vesselam.

Sadettin Çoklar 6 yıl

Bende katılıyorum size hocam ben asla Budizme caynizme Vs dinlere inanmam ve aslada yargılamam araştırmam banane benim görevim islama davet etmek inanır inanmaz banane Abese süresi (5-7) Kendini (sana) muhtaç görmeyene gelince, sen ona yöneliyorsun. Oysa ki onun temizlenip arınmasından sen sorumlu değilsin. (Abese 80:7, Diyanet Vakfı)

Harun Dereno 6 yıl

Bu sey kafalilar her gün bi seyler yumurtluyolar.. İslama zarar vermek kafa karistirmak için daha neler sacmaliklar cikarcaklar merak ediyorum.. Sorsan kendi dedesinin nenesinin adini bilmez.. Amon u anlatiyorlar.

Cuma Onuryiğit 6 yıl

Vallahi bunlar gibi bin tanesi gelse de kafam karistiramazlar çünkü dedikleri herşey boş.

Sadettin Çoklar 6 yıl

İnşaallah bu kişiler bu sahneye kavuşmadan islah olurlar Biz, gelmesi yaklaşmış bir azabı bildirerek sizi uyarıyoruz. O gün gelecek ve her şahıs önünde, yalnız yapıp ettiklerini bulup bakacak ve kâfir: Ah ne olurdu, keşke toprak olaydım! Diyecek. (Nebe’ 78:40, Suat Yıldırım)

Harun Dereno 6 yıl