Amin kelimesi antik mısır döneminden mi kalma?

geçen yasemin adlı arkadaşımız okunan her fatiha-i şerifin ardından söylenen Amin kelimesinin 5.000 yıl önce antik mısır dönemin tanrısı olan (kendilerine göre) amon dan geldiğini söylemiş. Paylaşımı yorum üzerinden yapmak isterdim ama yoruma kapatıldığı için başka seçeneğim yok galiba.. Sormak istiyorum 5000 yıl önce böyle bir olayın yaşandığının kanıtı var mı yasemin arkadaşımızın elinde veya bir yerlerde ?

F
0 kişi takip ediyor.
Misafir olarak yayınla
16
16 CEVAP

asıl sıkıntı nerede biliyor musun arkadaşım.. Okuduğunu anlamadıktan sonra yada anlamak istemedikten sonra milyon kere okusan hattaa gidip tıp fakültesini okusan nezleye çare bulamazsın. Kanser teşhisi koyar adamı kemoterapiye sokar taş gibi adamın bilmem neyine ne yaparsın ELHAMDÜLİLLAH MÜSLÜMANIM.

F

Bosuna ugrasıyorsun kardesim zamaninda peygamberede inanmadi bunlar büyücü dediler.. Allah herkese nasip etmez islamiyeti.. Ne yapsan ne sölesen boş

Cuma Onuryiğit 6 yıl

Cuma abi haklısın aslında ve bana da düşmüyor gibi, ama insanların kafalarını kafalarına göre asılsız şeylerle karıştırmaya çalışıyorlar ve beynin öyle kötü yönü var ki olumsuz olanı çabuk alıyor ve kurtulamıyorsun kolay kolay.. Çoluk çocuklarımız var bu tarz şeylerle kafalarını ağrıtmaya ne lüzum var? Ve işte kanıtı ortada bazı arkadaşlarda gördüğün gibi onlarda olumsuz olanlardan kurtulamıyorlar .

Ferhat Demircanlı 6 yıl