Eğitim sistemi bizi diğer milletlere karşı düşman mı yapıyor?

Lise boyunca aşırı milliyetçi takıldım. Resmen bir kafatasçı oldum tabiri caiz ise fakat ünide artık birşeylerin değişmeye mahkum olduğunu öğrendim. Empatiye yoğunluk verdim. Örneğin Türkler 1000bin yıldır (aşağı yukarı) Anadoludaysa Yunanlar onlardan çok önce buradaydı veya Ermeniler. Ne yazıkki eğitim sistemimiz biz odaklı olduğu için diğer ırklara milliyete düşman olarak yetişiyor. Benim görüşüm böyle ya sizinkiler?

F
Yorum bölümünü doldurun
Ad Soyad bölümünü doldurun. Lütfen ad ve soyad yazınız (ör: Kemal Atatürk)
yorum gönderilirken bir hata oluştu!
40
40 CEVAP

haklısın. Bu bilgileri okullarda hiç vermiyorlar. Maalesef çok sonraları internet sayesinde öğrenebiliyoruz.

B

Mesela hep tarihte Yunanlar Sırplar Bulgarlar Romanlar Osmanlıya isyan eden ve düşman topluluklar olarak gösterildi. Bu ırkların bu toprak üzerinde hiçmi hakkı yoktu? özgürce yaşamak Osmanlı altında izin verilmiyor du son dönemlerinde.

Fatih Değişim 6 yıl

Fatih Değişim bu halkların osmanlının son dönemlerinde özgürce yaşamalarına izin verilmediğini nerden çıkardın neye istinaden söylüyosun bunu Anadolu ya 1071 de geldiğimizi herkes biliyo üniversiteye kadar idrak edememiş olman senin problemin ama bunu şöyle düşün eger toprak tarih sahnesine cıkısıyla bi millete ait olup hak iddaa edilebilseydi o zaman bize de orta asyanın tapusunu vermeleri gerekiyodu oralarda benim topraklarım o zaman başka bi konuda milliyetçilikle kafatsaçılığı ayırt edemeyişin aşırı milliyetçilikten kastın nedir başka milletlerden olanları kesip türkçe konuşmayanları falan mı yakıyodun nedir yani

Hilal Esengil 6 yıl

Bence siz benim ne anlatmak istediğimi idrak edemediniz. Ben o toprağın sahibi şudur budur demedim. Ne kadar anadolu Türk toprağıda olsa buranın Yunandan Ermeniden fazla hakkı olduğunu savunmaması gerek. Sen buraya gelmeden öncede o insanlar buradaydı yani bir şeyi sahiplenirken önceki sahiplerinide unutmaman gerek. Ve son olarak Osmanlı son zamanındaki azınlık haklarına gelicek olursak. Rum ve Türkün davasında Türk her zaman bir adım öndedir bu son zamanları için geçerli. Bu eşitlik bu halklara Tanzimat ile verilmiştir. Tanzimat öncesi davalara bakarsan anlarsın.

Fatih Değişim 6 yıl

Osmanlıda azınlıklar her zaman ikinci sınıf insanlardır. Normal vatandaşlardan yüzde 10 vergi alınırken gayri müslümanlardan ve diğer ırklardan yüzde 20 vergi alınır. Sözde bunu da adelet diye yutturmaya çalışırlar. Maalesef bunlar okullarda anlatılmıyor. Varsa yoksa Osmanlı hep adaletli davrandı falan filan safsataları. Nerde lan adalet?

Birol Mahoney 6 yıl

işte tam olarak benim bahsettiğim seye geliyosun o zaman orta asya bozkırlarında herkesten cok bizim hakkımız var ilk sahipleri bizdik haa bide ben bu topraklarda ben yasıyosam o adam da yasasın kalkıp onların burda hakkı yok defolsun gitsinler falan demiyoruz ki ama sahibi kim diye sorgulamaya kalkarsan kusura bakma sahibi benim derim ama işte burdaki ince çizgi bu toprakların sahibi kim diye sormamak onlarca millete yurt olmuş anadoluda sahibi kim kimin hakkı ne kadar tartışmalarına girersen nifak ekmiş olursun yurt işte herkes yasıyo üçüncü sınıf milliyetçiliğnle tapu sorgulama bence

Hilal Esengil 6 yıl

Kesinlikle

A

Egedeki zeytin ağaçları kimin eseri.

N

Katılıyorum

B

Kahrolsun halkların salaklığı...
Üniversite çağlarında olur böyle şeyler arada.
İş hayatına atılınca unutursun
çok şaapma sen genede

V

Umarım olmaz böyle bir şey. Bu halimle daha mutluyum

Fatih Değişim 6 yıl

olur olur sen hiç merak etme hatta sosyalizme doğru hafiften sapmaya başlarsın

Volkan Eder 6 yıl

Bir siyasi görüş değil benimki daha çok empati üzerine. Anlamaya çalışma.

Fatih Değişim 6 yıl

Ben siyasi görüş demiyorum. Lay lay lom zamanların bu zamanlar, o sebepten böyle pöftürük konulara yoğunlaşıyorsun. Lise zamanların kendini kanıtlamaya çalışma zamanlarındı o sebepten milliyetçi felan takılıyordun. bir kaç sene sonrada iş hayatına atılınca bulunduğun pozisyona göre ya kapitalist yada sosyalist pencereden olayları yorumlamaya başlarsın demek istediğim bu

Volkan Eder 6 yıl

Kesinlikle öyle fakat asıl nokta insanın iyi olup olmadığıdır. Bunun ırkla dinle alakası yok. Biraz vicdanımızı dinlediğimiz sürece doğruyu bulacağımıza şüphe yok

C

Çok iyi. Osmanlıda bir çok önemli kişilik yabancıdır (yabancıdan kasıt Türk olmaması).

Fatih Değişim 6 yıl

Şu açıdan bak bu topraklar insanlarin, Türkün kurdun yunanin yada ermeninin değil sadece insanin

B

Sen olayı yanlış anlamişsın

İ

Doğrusunu dinlemek isterim.

Fatih Değişim 6 yıl

Tamam hadi bana moğolistandaki topraklarimi verin onu gectim hadi konya karaman civarindaki topraklari verin hadi onlari gectim bana kavalayi verim

İbrahim Şişkooğlu 6 yıl

Bu anlattıklarımdan toprak ilk sahibinindir manasını çıkarıyorsan yazık. Ben burada İNSAN kavramını ortaya çıkarmaya çalışıyorum. Sen baklava Türkündür Rakı Türkündür Sarma Türkündür dersen Yunanlar Araplar senle kafa bulur. Orta asyada şeker pancarı varmıydı? Üzüm bağları vardıda bizmi bilmiyoruz?

Fatih Değişim 6 yıl

ÇILDIRDIM

İbrahim Şişkooğlu 6 yıl

Benim ailem Bulgaristan göçmeni ve Türküz. Ailem Bulgaristan'dan Türkiye'ye evini arsasini birakip sadece 1 bavulla gelmek zorunda kalmis ve bizim gibi yüzbinlercesi, peki bizim orada hakkimiz yokmuydu?

G

Gercekten Turk miliyeyltcisi olsa idin, bunun diger milletleri assagilayan bir ideoloji degil, kendi ulusunu ve milletini muasir medeniyetler seviyesine tasimayi amaclayan, kendinden olmayan a nedensizce dusman olan bir ideoloji olmadigini anlardin

B

Aşırı milliyetçilikten kastım kafatasçılık herşeyin bir dozu var.

Fatih Değişim 6 yıl

Bizim milliyetcilikten anladigimiz bizden olmayan herkes ölsun diyerek ona buna saldirmak nefret duymak degildir, Ataturk milliyetciligi buna izin vermez, saygilar

B

Beni Atatürkle yargılama istersen. Ben Atatürk Milliyetçiliğini bilmicek kadar avel değilim. Kasıt ettiğim o olsaydı belirtirdim zaten.

Fatih Değişim 6 yıl

Ataturk milliyetciligi de koyu Turk milliyetciligidir, avel kelimesi nedir tigir er cimiydin neydin ?

Berat Gns 6 yıl

Avel i Tigir Er kullanıyor zaten bir tek. Benim anlattıklarımda zaten o topluluğun fikirleriyle çok örtüşüyor değilmi?

Fatih Değişim 6 yıl

Kafalar pırıl pırıl.

Fatih Değişim 6 yıl

Koyu Türk milliyetçiliği demen Atatürk e hiç uymamaktadır. Atatürkün Milliyetçiliği Türkiye Milliyetçiliği. Biraz daha okumalısın bence

Fatih Değişim 6 yıl

her ulke kendi genclerini milliyetci olarak yetistirir, biz dusmanlik ogretiyoruz resmen.

S

Ben bi Yunan tarihinin kitabını veya Ermeni tarihi kitabını okurken insanlar bana niye düşman gözüyle bakıyor?

F

Ruh hastalığı var çünkü onlarda

Alp Doğrucu 6 yıl

Yav he he

S

Milliyetci olmana gerek yok zaten, milliyetcilik sadece kan dökülmesi demek oldu tarihte, ancak Türkiye'de veya orda yasayan insanlarla bunu tartisamazsin, cünkü kendi kültlerine asiri bir fanatiklikle savunuyorlar.

D

Orası benim burası senin Kavgası yerine bu toprağı nasıl daha iyi yaşanılabilir kaygısına düşülmeli. Fark ettimki birileri hep çarpıtma peşinde onlar için üzülüyorum.

F

Putlastirma, kültlestirme ve kendinden olmayani yok etme kültürü oldugu sürece maalesef bu olacak.

D

bu topraklar egemenin, kapitalistin. Bizim değil... Güçlü kimse onun. Mesela toprak ağalarının, mesela mehmet cengizlerin. Bu dediğimin pratikteki uygulamalarını görmek istiyorsan şu an ülkede madencilikle ilgili yapılan uygulamalara yada afrikadaki madencilik uygulamalaına bakman yeterli. Yani kısaca yalandan yere kendinizi hırpalamayın.

Ö

Ermenilerin şunların bunların bizden önce burada olması bir şeyi bağlamaz. Karşılıklıdır her şey. Zamanında savaş anında olmuş bitmişleri hala sıcak tutmak gündeme getirmek bayrak yakmak vsvsvs olarak dile getirip yaygara kopartırsan bu tarafta aynı karşılığı verecek. Ve bu dünyanın her yerinde bu şekilde. Sadece ülkemizde suçlu bulmak yanlış bir olgudur. Yunanlılar mesela. Anlatmaya değmez yaptıkları !!!

S

Genelleme genelleme.

Fatih Değişim 6 yıl

Fatih Değişim Genelleme değil olması doğal olan şeyler bunlar. Ben seni durmadan yerin dibine sokarsam sen bana gül atmazsın. Bu dünyanın her yerinde böyle aksini söyleyemezsin

Serkan Sonuç 6 yıl

Bunu da savunmuyorum zaten, tek taraflı değil demeye getiriyorum. Sadece tek soru, karşı taraf sürekli soykırım deyip avrupayı ateşliyorsa sen bunu ne kadar gülümsemeyle karşılayabilirsin !?

Serkan Sonuç 6 yıl

Kapitalist dediginiz, sermeyasi olan herkestir.

D

sen anladın paşam ne demek istediğimi.. Onu dersen yaşam tarzı itibarı ile hepimiz kapitalist üretim ilişkileri içindeyiz.

Özgür Sapaz 6 yıl

Hayir aslinda degilsin, Türkiyede kapitalist denilen kültür dahi daha yok, nasil olsun hala Osmanli dönemi zihniyetini tasiyor toplum.

Devrım Özkefe 6 yıl

kapitalizm ekonomik bir olgudur ve üretim tarzı belirler bunu. Türkiye kapitalist bir ülke bildiğim kadarıyla.

Özgür Sapaz 6 yıl

Hem evet hem hayir, kapitalist bir ülke olmasi icin demokrasi, bireycilik, huku, özel mülkiyetin dokunulmazligi gibi seyler gerek. Bunlardan hangisi var Türkiye'de?

Devrım Özkefe 6 yıl

Türkiye ahbap-cavus kapitalizmi ile yönetilen bir ülke, son dönem Varsova paktinin kafasini yasiyor suan ülke.

Devrım Özkefe 6 yıl

Bi insanin milletini ülkesini sevmesi, onun icin cabalamasi neden bir insani rahatsiz eder anlayamayacagim hic.

G

bu kimseyi rahatsız etmiyorki... İnsanlar sadece sorguluyorlar. Belki bu ülke daha güzel ve daha bilinçlide sevilebilir.

Özgür Sapaz 6 yıl

Milliyetçilikten bu sebeple vazgeçen birini ilk defa görüyorum.

E

milliyetçiliği kafatascılık olarak görüyosun milliyetçi filan olma sen zaten.

B

Beni yargılamak sana düşmez önce kendine bak ve ne yararın olduğunu sorgula.

Fatih Değişim 6 yıl

ırkçılık ve milliyetçilik kavramını ayırt edemeyen biriyle sohbet bile etmem. Ben yararımı biliyorum sen merak etme. Kolay gelsin.

Berk Konukçu 6 yıl

Peki hayatta başarılar silersen yorumunu sevinirim fazlalık.

Fatih Değişim 6 yıl

hayır silmeyeceğim. Fazlalık olan senin düşüncelerin.

Berk Konukçu 6 yıl

Peki engelliyorum seni ot gibi yaşamaya devam.

Fatih Değişim 6 yıl

Tarih bilmeyen onu da geçtim dönemi değerlendirip yorum bile yapamayan bir kişi zaten milliyetçi olamaz. Bunun dışında milliyetçiliği kafatasçılık sanmak da ayrı ironik.

B

Kim ölçtü affedersin ?

Berkay Savun 6 yıl

Tamam da bu zaten antropolojik bir çalışma.

Berkay Savun 6 yıl

Irkçılıkla ne alakası var ?

Berkay Savun 6 yıl

Yahu siz Milliyetçilik adı altında ırk ve faşistlik yapıp sonra aa Milliyetçilik kötüymüş diyorsunuz. Zaten en büyük komiklik bu. Faşistliği Milliyetçiliğin içinde gezdirmeye çalışmak. Ben bu ülkede Türk takımlarını Avrupada görmek istiyorum, ben kendi mallarımızın kendi ürünlerimizin kullanılmasını istiyorum. Kendi paramızın değerli olmasını istiyorum. Bakın bunlar hep milliyetçilik kavramına girer. Hadi eleştirin bunları.

S

Milliyetçilik kötüdür demedim bana yazdıklarımda gösterirmisiniz.

Fatih Değişim 6 yıl

Genel bir yorum, diyenleri görebiliyoruz çünkü tüm yorumlara bakınca

Serkan Sonuç 6 yıl

Milliyetçilik çıkmazdır. Asıl olan vatanseverliktir.

Torlak Mem 6 yıl

Türk ırkı 1071 yılında Anadolu'ya gelip Bizansı dize getirmiş daha sonra Miryakefelonda Anadoludaki varlığını kesinleştirmiş. Anadoluyu imar etmiş cami, üniversite kurmuş kütüphaneler açmış. Tarihte yazılı bir belgesi olmayan Kürtler veya isyancı Ermeniler Anadolu için ne gibi faaliyetlerde bulunmuş ?

B

Gerçekten sizin aklınızı boş kullandığınızı düşünüyorum. Sence kaçtane Ermeni kilisesi veya yapısı muhafaza edilmiş hiç.

Fatih Değişim 6 yıl

Ya da alparslan neden Kürtlerle değilde Bizans ile çarpışmış madem buradaydılar bunlar eşek başı mı ?

B

Ben roma turkuyum mesela

S

diğer ülkelerinde eğitim sistemine göre çocuklarını milliyetçi yetiştirip onlarda senin gibi türklerden önce biz vardık diyerekten senin devletine vatanına düşmanca yetiştirilen çocukların olduğuda gerçek senin ülkene bu kadar düşmanlık beslenirken sen çocuklarını nasıl eğiteceksin ülkesini düşünmeyen bir gelecek mi yetiştirceksin öyle bir söylemişsin ki sanki diğer ülkeler barış sever sosyal bir insan yapısını yetiştiriyo bir tek bizim ülke milliyetçi çocuk yetiştiriyo sesli güldüm Örnek yunanistan araştır

G

Osmanlı devleti millyetçi bir devlet değildi amerikan modeli bir devletti yani mllyetçi olma ama devleti koru bilnciyle hoşgörü vardı herkes istediği gbi dinini dilin kültürünü yaşıyodu ne oldu 3 kıtadan 2 kıta arasına sıkışmış bir toprak kaldı demek ki faydası olmuyo

Gökhan Yavaşlar 6 yıl

Değldir doğru demiş eğer sen ermenistandan kalkıp türkiye cumhuriyetine kast edersen bu çok mu güzel bir davranış bilakis ülkede yaşayan kürtlere laf gelmesin diyede söylüyor ki ben tayyibi srven insanda değilm yani adam senn vatandaşını öldürcek sen çiçekle mi karşılıcaksın bu kadar saf olma galiba araştırman gereken çok şey var

Gökhan Yavaşlar 6 yıl

Sen istediğn kadar bakma kardrş karşına mlliyet ırk diye gwlcekler

Gökhan Yavaşlar 6 yıl

Kusura bakma arkadaşım biz bu topraklara kardeşlik türküleriyle gelmedik. Kurt başlı sancağımız kan damlayan kılıçlarımız ile geldik. Bedelini de canımızla ödedik. Sen git bu hümanizm ayaklarını ülkeleri için dünyayı sömüren yakan ingilizlere anlat. Dünyayı üç eşit parçaya bölüp sahiplenen leh milliyetçilerine, kongodan elleri kesik halde insanları gemilerle köle olarak taşıyan belçikalılara, kendinden olmayanı böcek olarak gören israil oğullarına anlat. Biz de aman dileyene kılıç kalkmaz. Ayrıca gittiğimiz heryeri sömürmüş olsaydık şuan dünyanın bir çok yerinde Türkçe konuşuluyor olurdu..

S

Vatan haini kanı taşımadığıma eminim. Türk soyunu yörüklerden ibaret sanmakta ayrı bi cahillik..

Semih Babaç 6 yıl

Türkün hasıyım deyipte arap ismi taşımakta ayrı bir ironi..

Semih Babaç 6 yıl

Bulgaristan'da Türk olduğumuz için ve bu kimliği inkâr etmediğimiz için öldürüldük biz senin atan deden gibi Türk elinde Türküm demek kolay. Türklüğü için can veren insanlarız. Hala da Dünya'nın bir çok yerinde Türk olduğu için can veren binlerce insan var. O yüzden çıkarma o at gözlüklerini Türklüğü de ağzına alma.

Semih Babaç 6 yıl

Ha iş görüntüyse avrupayı titreten Atilla'nın fenotipini ayriyetten kıpçakları araştır derim.

Semih Babaç 6 yıl

Faşizm değil di onu yapan. Komünist sistemdi.

Semih Babaç 6 yıl

Pek çok kafatasçının olduklarını iddia ettiği ırktan olmadıklarına bahse girerim. Türk/Kürt/Ermeni/Laz zart zurt farketmez. Bu ülkede yaşıyorsun. Hepimiz aynı kültürün, aynı toprağın insanlarıyız. İnsan seçmediği bir şeyden ve hiç bir katkısı olmayan başarılardan gurur duymamalı.

F

Kürt türk ermeni Rum laz vsss yok hepimiz Anadolu insanıyız Türkiye Cumhuriyeti vatandaşıyız

M

Peki neden TC vatandasiyiz neden KC, EC, RC, LC vatandasi değiliz ?

Günay Zonturoğlu 6 yıl

Yorumunu sana bırakıyorum

Murat Nacak 6 yıl

Ok.

Günay Zonturoğlu 6 yıl

Hiç bir ülkede bizim kadar milliyetçiliği tartışamazsınız, sistem buna müsaade etmez. Abd veya Rusya'da okulda milli marşlarını hadi bir okuma bakalım, oyüzden olay net, Türk milleti canını yakmayan hiç kimseye düşman olmadı tarihte. Ya sevecek yada defolup gideceksin...

Z

bende türküm sen kim oluyorsunda seninle aynı düşünmeyeni kovuyorsun

Gökhan Karliova 6 yıl

ayrıca ancak bir gerizekalı seçmediği şeyle övünür

Gökhan Karliova 6 yıl

Beynin yazıyı algılayamamış...O yüzden uzatmayacağım.

Zafer Aşkan 6 yıl

zafer algılamam da sorun yok tavrında sorun var burası babanızın tapulu ülkesi değil siz de kimseye ya sev ya terket diyemezsiniz bu cahilliktir. İnsan sevdiğini de eleştirebilir.

Gökhan Karliova 6 yıl

Tapusu milletimin kanı ile alındı. Düşmanlık edene düşman oluruz... Hala anlamadığın nedir? Aynı düşünmemekten kastın istediğim gibi milletine küfürde ederim, dağada çıkarım, asker polisde vururummu? Ben yazım da eleştirmekten mi bahsettim düşmanlık yapanlardan mı?

Zafer Aşkan 6 yıl

Bende bu şekilde düşünüyorum, sürekli karşı milletlerin düşman olduğu aşılanıyor fakat tarihin tek taraflı dinleme ile öğrenilebileceğini düşünmüyorum.

İ

ewwwet MÜKEMMEL BİR post açmişsın arkadaş, tebrik ederim seni. Aynı fikirdeyim. Miliyetçilik bir hastalık olmuş toplumlardamaalesef. Bizlerde bu yüzden. Konu açılınca en samimi arkadaşın bile bir anda beyninde fısss oluyor. Sağol paylaşımın için.

H

O bursaydı yok öteki daha önce birazaydı nin sonu yok. Su anda kim nerede bu önemli asil

I

Milliyetçilik kafatasçılıktan çıkarak öğretilmeli inkar etmek saçma bu düşünceleri.

U

Ben düşman olarak büyümedim adam hayatı boyunca Yunan görmemiş Yunan düşmanı...

U

Milliyetçilikten bir haber olduğu için bırakın kendi kendine konuşsun burada milliyetciligin tanımını anlatamıycam tarih bilmeyen adamlara tarihte anlatamiycam

E

Sen biliyorsan faydan nerede? Kuru laf kalabalığı yapma bana burda. Tarih bölümündeyim tereciye tere satma.

Fatih Değişim 6 yıl

Ona bakarsan amerikada yerliler vardi noldu avrupalı devlet somurduler ve oraya yerlestiler. O zaman tarihte en geriye gidelim yasayan ilk uygarliklari bulalim madem oyle meselenin derinine inelim kişiselleştirmek yerine. Boyle birseyin mumkunati yok bazı şeyler yaşandı ve belirli bir noktaya gelindi tarihte bize düşen görev burada artık buradayiz emegimiz terimiz var vatanimizi milletimizi sevmemiz lazim. Atatürk millyetciliginde oldugu gibi etnik kökene bakmadan Türkiye Cumhuriyeti topraklarinda yasayan herkese Türk vatandaşı demiş. İngilizlere yunanlara ermenilere teslim etseydi daha mı iyiydi kimin sömürgesi olacaktik o zaman acaba

Erdem Bayambudak 6 yıl

Yoksa egede hak idda eden italyanlar mı verilseydi 7 duvele karsı gelmiş Türk Milleti tarih okuyorsan anlayarak oku

Erdem Bayambudak 6 yıl

Bu vatan dediğin toprak parçasında rumda var çerkesde var ermenide var tarihte ne kadar ayrılık olsada şuanda iç içeyiz ama sen vatanım dediğin yerin sahiplerini tek bir ırka yüklersen diğer insanların sana kardeş gözüyle bakmasını nasıl beklersin? Seni bu vatanda tutan atalarının çoğu Türk değildi devşirme idi çıkıpta nasıl diyebiyorsun burayı atam aldı ozaman Benim diye. Senin Atan kim? Nerden geldin? Nereye gidiyorsun? Bunlar hep afaki sorular artık bu sistem den vaz geçilmeli.

Fatih Değişim 6 yıl

Sen ingilterede doğmuş olsan ne olacaktin ingiliz vatandaşi olacaktin sen istedigin kadar ben rumum de yakin cevrende kabul gorsende sana ingiliz vatandaşi diyeceklerdi bu da boyle bir durum herkese ırkına göre ayrı ayrı sıfat vermez hic bir devlet ırkcılık bu dedigine denir zaten. Milliyetcilik etnik kökene bakmadan kucaklamaya denir.

Erdem Bayambudak 6 yıl

Milliyetçiliği kafatascı olarak gördüysen Yazık olmuş o güzel beynine

T

Milliyetçilik ırkçılık boyutuna geldiyse kafatasçılıktır onu kastetmiş arkadaş bence. Yoksa bu vatanda yaşayan Türk milletinin bir ferdi olduğunu kabul eden her vatandaş bir miktar milliyetçidir zaten.

Doğukan Chiskarishvili 6 yıl

Yani burada kastım bu ülkede Ermeni de yaşıyor Yunan da onlara ikinci sınıf insan muamelesi yapamayız. Onlar bize yapsa bile bize yakışmaz.

Doğukan Chiskarishvili 6 yıl

Malesef bazı insanlar olaya at gözlüğü ile baktıkları için o farkı ayırt edemiyorlar.

Fatih Değişim 6 yıl

Irkçı olmak daha iyi Irkçı olabilseydik suan polisler olmazdı At gözlüğü ile bakan sizsiniz

Tunahan Otr 6 yıl

Nefret ediyorum humanistlerden

Tunahan Otr 6 yıl